pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ryžių košė su pienu: kaloringumas ir nauda

Ryžių košė yra populiarus ir maistingas patiekalas, ypač mėgstamas pusryčiams. Šiame straipsnyje aptarsime ryžių košės su pienu kaloringumą, maistinę vertę ir naudą sveikatai.

Kalorijų skaičiavimas ir maistinė vertė

Maisto kalorijų skaičiuoklė ir kalorijų lentelė padeda suskaičiuoti, kokią maistinę vertę, t. y. kiek kalorijų (kcal), angliavandenių, baltymų ir riebalų gaunate su suvartojamu maistu per dieną. Kalorijos gaunamos iš trijų makroelementų, t. y. angliavandenių, baltymų bei riebalų.

Kas yra produkto maistinė vertė? Produkto maistinė vertė parodo, koks kiekis kalorijų yra konkrečiame produkte.

Pagrindiniai maisto elementai ir jų nauda

  • Angliavandeniai yra pagrindinis organizmo energijos šaltinis. 1 g angliavandenių turi 4 kcal. Geriausi angliavandenių šaltiniai: ryžiai, makaronai, grikiai, bulvės, avižos, duona ir kt.
  • Baltymai yra organizmo statybinė medžiaga. 1 g baltymų turi 4 kcal. Geriausi baltymų šaltiniai: vištiena, jautiena, lašiša, kiaušiniai, varškė, proteinas ir kt.
  • Riebalai yra energijos šaltinis, kuris taip pat itin svarbūs endokrininei sistemai ir bendrai organizmo veiklai.

Ryžių košės nauda

Neseniai Harvardo universiteto mokslininkai padarė išvadą, kad kruopos - raktas į ilgaamžiškumą. Žmonės, dažnai valgantys košių, jaučiasi geriau ir atrodo jauniau, lyginant su tais, kurie košių nevalgo. Be to, jie rečiau serga širdies ligomis ir diabetu. Mitybos specialistai pataria 3 - 4 kartus per savaitę valgyti skirtingų košių, nes kiekvienoje košėje yra unikalių medžiagų.

Ryžių košė suteikia sotumo, energijos visai dienai. Ryžių garnyro skonis neutralus, tad drąsiai galima dėti į ryžių košę uogų, vaisių ar pagardinti žuvimi, mėsa.

Ryžių kruopose yra praktiškai visų amino rūgščių, kurios reikalingos smegenims. Ryžiuose yra ir folio rūgšties - nepakeičiamo elemento planuojant nėštumą ir pirmomis vaisiaus vystymosi savaitėmis. Dar vienas privalumas - ryžiai valo organizmą esant intoksikacijai, o ryžių nuoviras - pirma priemonė, esant nestipriam apsinuodijimu maistu.

Ryžių košės kaloringumas

100 g ryžių košės - 78 kalorijos.

Kaip virti pienišką ryžių košę?

Pienišką ryžių košę geriau virti ant apvalių ryžių, taip šiek tiek sutrumpės virimo laikas dėl greitesnio virimo. Pagal klasikinį pakopinį receptą košę reikės virti ant viryklės, todėl svarbu pasirinkti tinkamus indus.

  1. Išvirkite kruopas. Ant vidutinės ugnies pastatykite puodą su vandeniu, o kai užvirs, suberkite ryžius ir maišydami virkite 5-10 minučių, kol ryžiai sugers dalį vandens.
  2. Į pieną suberkite ryžius. Norėdami tai padaryti, ryžius sudėkite ant sietelio arba sietelyje ir leiskite vandens pertekliui nutekėti. Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai pienas šiek tiek pašils, sudėkite ryžius, druską, cukrų ir sumažinkite ugnį. Leiskite košei prisitraukti.

Kalorijų lentelė kitų košių

Pateikiame lentelę apie kitų košių kaloringumą:

Košė Kalorijos (100 g) Nauda
Grikių košė 132 Mažai kalorijų, daug vitaminų ir mikroelementų, gerina nervų sistemą ir didina hemoglobino lygį.
Kvietinė košė 90 Daug baltymų, kalio ir magnio, gerina širdies ir kepenų veiklą.
Avižinė košė - Valo žarnyną, gerina medžiagų apykaitą, grožio vitaminų rinkinys.
Perlinių kruopų košė - Stabdo raukšlių atsiradimą, daro odą lygesnę, elastingesnę, gerina miegą.

Kaip skaičiuoti kalorijas?

Kcal skaičiavimas - tai per dieną suvartoto maisto kcal suma.

Ši nemokama kalorijų skaičiuoklė išsiskiria paprastumu. Ji sukurta taip, kad būtų patogu naudotis kiekvienam žmogui - tiek pradedančiajam, tiek patyrusiam.

Norėdami pradėti skaičiuoti kalorijas, tiesiog įveskite norimą produktą paieškos laukelyje, esančiame kairėje, prie pasirinkto valgio.

Kada verta skaičiuoti kalorijas?

  1. Metant svorį ir norint sumažinti riebalinį kūno sluoksnį.
  2. Auginant raumenų masę Jeigu norite pasiekti būtent šį tikslą, jūs privalote su maistu gauti daugiau kalorijų, negu jų sudeginate.
  3. Norint keisti savo mitybos racioną Tokiu atveju itin naudinga pasiskaičiuoti kalorijas, nes kartais net neįtariame kiek daug arba kiek mažai kalorijų turi tam tikras produktas.