pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronai su dešrelėmis grietinėlės padaže: gardus receptas visai šeimai

Makaronai su dešrelėmis ir padažu - tai klasikinis patiekalas, kuris dažnai asocijuojasi su studentų virtuve arba greitu pietų sprendimu. Tačiau, net ir iš paprastų ingredientų galima pagaminti skanų ir sotų patiekalą, kuris patiks visai šeimai. Šiame straipsnyje aptarsime vieną iš makaronų su dešrelėmis ir padažu receptų, atsižvelgdami į skirtingus skonio preferencijas ir galimybes.

Ingredientai: ko reikia?

Prieš pradedant gaminti, svarbu pasirūpinti reikiamais ingredientais. Pagrindiniai ingredientai, be abejo, yra makaronai ir dešrelės. Tačiau, norint pagaminti skanų padažą, reikės ir kitų produktų. Štai ingredientai, kurių reikės:

  • 200 g makaronų „kaspinėlių“
  • 2-3 karšto rūkymo dešrelių
  • 1 raudonosios paprikos
  • 2 svogūnų
  • 2 česnako skiltelių
  • 200 ml pomidorų savo sultyse arba gero pomidorų padažo (aš naudoju savo naminį pomidorų padažą)
  • 100 ml grietinėlės
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 2 a.š. itališkų (Provanso) žolelių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Krapų arba svogūno laiškų

Štai pagrindinis ingredientų sąrašas:

  • Makaronai (spagečiai, sraigteliai, vamzdeliai ar bet kokie kiti mėgstami makaronai)
  • Dešrelės (pieniškos, virtos, rūkytos, medžiotojų - pasirinkimas priklauso nuo skonio)
  • Svogūnas
  • Česnakas
  • Pomidorų padažas arba konservuoti smulkinti pomidorai
  • Prieskoniai (druska, pipirai, raudonėlis, bazilikas, čiobrelis - pagal skonį)
  • Aliejus (alyvuogių arba saulėgrąžų)
  • Sūris (tarkuotas kietasis sūris, pavyzdžiui, parmezanas arba čederis - patiekimui)

Papildomai, galima naudoti daržoves, tokias kaip paprikos, pievagrybiai ar morkos, norint praturtinti patiekalą vitaminais ir skoniu.

Gaminimo eiga

Makaronus išverdame, bet neperverdame. Svogūną ir papriką supjaustome mažais kubeliais, dešreles griežinėliais ir viską apkepiname, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.

Suberiame susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepame. Į keptuvę su daržovėmis sudedame makaronus, pilame grietinėlę, pomidorus/pomidorų padažą, viską išmaišome, paskaniname druska, pipirais, žolelėmis ir ant nedidelės ugnies troškiname apie 10 min.

Suberiame tarkuotą sūrį ir išmaišę palaikome ant ugnies, kol sūris išsilydys. Patiekdami pabarstome svogūnų laiškais arba krapais.

P.S. Labai skanus kreminis padažas su rūkytos mėsos prieskoniu.

Recepto variacijos: kūrybiškumo laisvė

Nors pagrindinis receptas yra paprastas, jį galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir turimus ingredientus. Štai keletas idėjų, kaip paįvairinti makaronus su dešrelėmis ir padažu:

  • Aštrūs makaronai su dešrelėmis: Jei mėgstate aštrų maistą, į padažą galite įdėti smulkintų aitriųjų paprikų, čili miltelių arba aštraus pomidorų padažo. Taip pat, galima naudoti aštrias dešreles, pavyzdžiui, chorizo.
  • Makaronai su dešrelėmis ir daržovėmis: Į padažą galite įdėti įvairių daržovių, tokių kaip paprikos, pievagrybiai, morkos, cukinijos, brokoliai ar žirneliai. Daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite kartu su svogūnais ir dešrelėmis. Tai ne tik praturtins patiekalą vitaminais, bet ir suteiks jam daugiau skonio ir tekstūros.
  • Makaronai su dešrelėmis ir grietinėlės padažu: Vietoj pomidorų padažo galite naudoti grietinėlės padažą. Keptuvėje pakepinkite svogūnus ir dešreles, tada įpilkite grietinėlės (30-35% riebumo) ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Šis variantas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta švelnesnį ir kremiškesnį skonį.
  • Makaronai su dešrelėmis ir sūrio padažu: Šis variantas patiks sūrio mėgėjams. Paruoškite sūrio padažą iš sviesto, miltų, pieno ir tarkuoto sūrio (čederio, ementalio, mocarelos ar kt.). Pakepinkite svogūnus ir dešreles, tada įpilkite sūrio padažą ir troškinkite, kol sūris išsilydys ir padažas sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais.
  • Makaronai su dešrelėmis ir pesto padažu: Pesto padažas suteikia makaronams gaivų ir aromatingą skonį. Tiesiog sumaišykite išvirtus makaronus su pesto padažu ir pakepintomis dešrelėmis. Galite papuošti patiekalą šviežiais bazilikais ir tarkuotu parmezano sūriu.

Patarimai ir gudrybės

  • Makaronų virimas: Svarbu nepervirti makaronų. Jie turi būtial dente - šiek tiek kietoki. Virimo laiką visada patikrinkite ant pakuotės.
  • Dešrelių pasirinkimas: Rinkitės kokybiškas dešreles, kurios jums patinka. Pieniškos dešrelės suteikia švelnų skonį, rūkytos - intensyvesnį, medžiotojų - pikantišką.
  • Prieskoniai: Nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais. Raudonėlis, bazilikas, čiobrelis, rozmarinas, paprika, čili milteliai - visa tai gali praturtinti patiekalo skonį.
  • Daržovės: Naudokite šviežias arba šaldytas daržoves. Šaldytas daržoves galima dėti tiesiai į keptuvę, be atšildymo.
  • Padažas: Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio. Jei per skystas - patroškinkite ant didesnės ugnies, kad nugaruotų skystis.
  • Patiekimas: Makaronus su dešrelėmis ir padažu patiekite iškart, kol jie karšti. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir papuoškite šviežiais žalumynais.

Mitybos aspektai

Makaronai su dešrelėmis ir padažu nėra pats sveikiausias patiekalas, tačiau jį galima padaryti sveikesniu, laikantis tam tikrų taisyklių. Pirmiausia, rinkitės pilno grūdo makaronus, kurie turi daugiau skaidulų ir mažiau angliavandenių. Antra, naudokite liesesnes dešreles arba pakeiskite jas vištiena ar kalakutiena. Trečia, į padažą įdėkite daugiau daržovių, kad praturtintumėte patiekalą vitaminais ir mineralais. Taip pat, venkite per didelio kiekio riebalų ir druskos.