pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Miltiniai blynai su mesa - skanu ir tradicinė Lietuvių virtuvės patiekalas

Gaminimas

Kaip gaminti lietinių tešlą, galite rasti šiame įraše: Lietinių blynų receptas

Kad išvengtumėte netikėtumų gaminant tešlą, taip pat rekomenduoju paskaityti apie tai, ką aš asmeniškai atradau, kol išmokau gaminti tobulą lietinių tešlą: Patarimai

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Tada įdėkite faršą, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir kepkite, pamaišant, kol mėsa iškeps. Kepimo pabaigoje suberkite svogūnų laiškus.
Ant lietinio dėkite mėsos įdaro ir susukite.

Prieš patiekiant keptuvėje įkaitinu aliejų. Apkepinu lietinius, kol gražiai apskrus.

Patys skaniausi lietiniai blynai su mėsa

Patys skaniausi lietiniai blynai su mėsa ant mūsų stalo atsiranda bent kartą per mėnesį. Šį receptą man perdavė draugė, kuri taip pat yra blynų mėgėja. Aš visuomet galvojau, kad blyneliams su mėsa reikia kažkokios ypatingos mėsytės ir daug laiko paruošti. Pasirodo, visa esmė slypi paprastume.

Įdarui naudojame kiaulienos-jautienos faršą su mėgstamais prieskoniais, NET BE KIAUŠINIO. Draugės teigimu, kiaušinis sutraukia mėsytę ir tuomet įdaras praranda visą savo sultingumą.

Miltiniai blynai su mesa

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “lietiniu blynu su mesa receptas” rasta receptų 1000Lietiniai blynai su varškeLietiniai blyneliai su kopūstais ir mėsyte

Gera virtuvė

Šį kartą apie lietinius blynus. Visą laiką juos kepdavau iš akies maišydama produktus. Bet paprašymas recepto privertė viską imti ir pamatuoti.

Kažkodėl mano lietinių receptas visada vienodas, aš labai konservatyvi šiuo klausimu. Turiu man patinkantį receptą ir nebandau kitų. Gal būt, ateityje išbandysiu kažką naujo. Keičiasi tik mano lietinių įdarai. Čia aš atvira permainoms, gan dažnoms permainoms.

Šį kartą keli nesaldūs lietinių įdarai ir pats lietinių receptas.Lietiniams ( 9 vnt.) reikės:3 kiaušinių (didelių),0.5 l. pieno,150 gr. miltų,trupučio druskos ir cukraus,aliejaus ar lydyto sviesto blynų kepimui.

Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.

Mėsos įdaras

Geriausiai lietiniams tinka mėsa nuo kauliukų. Tokia mėsa nebūna niekada sausa. Ir man skaniausi lietiniai su vištiena arba jautiena.

Virtą mėsą atskirkite nuo odelių ir visokių kremzlių, jei jų mėsoje yra. Mėsą sumalkite, įberkite pipirų, jei reikia druskos. Galite įdėti susmulkintų pakepintų svogūnų. Jei mėsa sausa- į ją įpilkite šiek tiek sultinio. Taip pat galite įdėti žalią kiaušinį ir viską gerai permaišius įdaryti šiuo įdaru lietinius. Tačiau, jei dėsite žalią kiaušinį nepatingėkite ilgėliau pakepti lietinių, kad viduje esantis kiaušinis tikrai perkaistų.

Lietinius pateikite su sultiniu arba su grietinės sviesto padažu (jis bus šių receptų apačioje).

Kumpio, sūrio ir marinuotų agurkų įdaras
Taip, skamba gal kam ir netikėtai. Bet patikėkite- verta pabandyti!

Įdarui naudoju karšto rūkymo kumpį, fermentinį sūrį ir marinuotus arba raugintus agurkus (pastarųjų dedu labai nedaug, bet jų tikrai reikia).

Viską supjaustykite plonais šiaudeliais.

Šiuos lietinius pateikite tik su gabalėliu išlydyto sviesto.