Mesos vakavimas stiklainiuose
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiKalėdinis punšas 8 asm.
Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.
Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas
5 lengvi rūgštynių konservavimo žiemai receptai
Sunkiausia šiuose receptuose yra nuplauti ir susmulkinti rūgštynes.
Žiemai rūgštynių lengva pasigaminti, o žiemą jos yra dievo dovana - galite gaminti barščius, sriubą ar pyragus su žaliu įdaru, ką tik norite. Skonis toks pat kaip šviežių rūgštynių.
Lengviausias būdas išsaugoti rūgštynes žiemai - jas užšaldyti. Smulkiai supjaustykite, sudėkite į maišelius ir į šaldiklį. Tačiau yra ir puikių bei paprastų būdų.
Pirmas marinavimo būdas:
Ingredientai:
Gaminimas:
Nuplaukite rūgštynes, išrūšiuokite ir nusausinkite. Supjaustykite ją griežinėliais, kaip pjaustytumėte barščiams.
Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite ir 3-4 min. pastatykite į puodą su karštu vandeniu. Išimkite iš puodo ir stiklainius uždenkite.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite ir palikite atvėsti.
Šviežiai konservuotos rūgštynės žiemai
Šis receptas dar paprastesnis nei ankstesnis - čia nieko nereikia virti, todėl rūgštynės nepraranda spalvos.
Ingredientai:
vandens: 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Laikykite rūgštynes stiklainiuose šaldytuve.
Žiemai skirtos rūgštynės su druska
Sudedamosios dalys:
Sudedamosios dalys: rūgštynės - 300 g;
akmens druskos - 25 gr.
Gaminimas:
Nuplaukite rūgštynes, nulupkite, nusausinkite ir susmulkinkite. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite - leiskite prieskoninėms žolelėms nuvarvėti.
Sandariai sukraukite į sterilizuotus stiklainius, kad sultys padengtų rūgštynes.
Žiemai skirtos rūgštynės marinate
Sudedamosios dalys:
šalto virinto vandens - 1 l;
druskos - 1 valgomasis šaukštas;
Gaminimas:
Sudėkite rūgštynes į stiklainius - tvirtai ir iki pat viršaus.
Paruoškite marinatą: sumaišykite vandenį, druską ir actą. Marinatu užpilkite stiklainiuose esančias rūgštynes ir stiklainius uždenkite.
Laikykite rūgštynes bet kurioje vietoje.
Sūdytos rūgštynės žiemai
Sudedamosios dalys:
vandens - 1/2 puodelio.
Gaminimas:
Į puodą supilkite vandenį, leiskite užvirti, sudėkite susmulkintas rūgštynes. Nuolat maišydami pasūdykite - rūgštynės turi pakeisti spalvą.
Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.
Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.
Žymės: maltinukai, maltiniai, kotletai, veršiena, kotletukai, malta mėsa, malta veršiena
