pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Skanius Troskinius Stiklainiuose

SEGEBUTĖS UŽRAŠAI

Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.

Šviežių kopūstų troškinys

Dar vienas senoviškas lietuviškas tetos Halinos receptas. Šį kartą be raugintų kopūstų, o tik su šviežiais, arba "saldžiais", kaip juos vadina teta. Matavimai apytikriai, kadangi teta viską daro iš akies ir man neleido nieko išmatuoti.

Troškinti kopūstai gali būti pateikiami kaip garnyras šalia kiaulienos kepsnių, kepto kumpio, avienos patiekalų, maltinukų, dešrelių ir kt. Man asmeniškai skaniau be grietinės, majonezo ir patražolių, mano vyrui patinka su grietine, o mano vaikams išvis nepatinka troškinti kopūstai - tokia mūsų teisybė. Ingredientų aprašyme nekeičiau, nes toks yra tetos receptas.

Išeiga 4 porcijos arba 6-8 garnyrai. Jums prireiks didelės ir gilios keptuvės su ją atitinkančiu dangčiu, didelio grūstuvo.

Labels: kopūstas, Lietuva, vegetarams
31 komentaras:

matau, kad lyg Kielecki majoneza naudoji? :) man jis labai skanus deti i morku - censaku misraine Atsakyti Panaikinti

SUPER SKANUS RECEPTAS 👌👌👌SIANDIEN ISBANDYTAS IR 100% UZTVIRTINTAS😉😉😉 Panaikinti

Jo, naudojau Kielecki majonezą. Man jis neskanus, bet vyras nupirko, sąžinė neleidžia išmesti, reikia sunaudoti. Atsakyti Panaikinti

Anonimiškas 5/20/2011

Visai patiko :) tik jei sultinį pilat, patarčiau išvis iš pradžių į kopūstus nedėt druskos, nes man truputi per sūru buvo :) bet su juoda duona gerai sulindo :) Atsakyti Panaikinti

Mėsos troškinys su bulvėmis, keramikiniuose indeliuose (čenakai)

Mėsos troškinys su bulvėmis, dar vadinamas čenakais, yra vienas tų patiekalų, kuris suteikia namams jaukumo ir šilumos. Tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kurio aromatas pripildo virtuvę šilumos ir malonumo jausmo. Čenakai yra puikus pasirinkimas, kai norisi išsaugoti natūralų ingredientų skonį ir kartu turėti maistingą bei sotų patiekalą. Šis patiekalas yra idealus šeimos vakarienei ar draugų susibūrimams.

Kiauliena, kaip pagrindinis ingredientas, yra puikus baltymų šaltinis, suteikiantis energijos ir stiprinantis raumenų sistemą. Derinant su bulvėmis, morkomis ir kitomis daržovėmis, gauname visavertį ir subalansuotą patiekalą. Čenakai taip pat pasižymi paprastu paruošimu – tereikia sudėti visus ingredientus į keramikinius indelius, ir orkaitė atliks didžiąją dalį darbo.

Galimos ingredientų alternatyvos
  • Kiauliena gali būti pakeista vištiena, kalakutiena arba net sojų gabalėliais, jei pageidaujate vegetariško varianto.
  • Bulves galima pakeisti saldžiomis bulvėmis arba smulkintomis cukinijomis.
  • Pomidorų padažas gali būti pakeistas smulkintais šviežiais pomidorais arba konservuotais pomidorais be priedų.
  • Grietinė – puikus pakaitalas yra graikiškas jogurtas arba augalinė grietinėlė.
  • Bulvių prieskoniai – juos galite pakeisti Provanso žolelėmis arba kmynais.
Patiekalo gaminimo patarimai
Kalorijos
  • Bendras kalorijų kiekis: ~3200 kcal
  • Vienoje porcijoje: ~640 kcal

Ingredientai:

Instrukcijos:

  1. Pasiruošimas: Kiaulieną supjaustykite mažais kąsnio dydžio gabaliukais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Daržovės: Nuskuskite bulves, morkas, svogūnus ir česnaką. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais, svogūną ir česnaką – smulkiais gabalėliais.
  3. Pakepinimas: Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Sudėkite svogūnus, česnakus ir morkas. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
  4. Tada sudėkite mėsos gabalėlius ir kepkite, kol jie gražiai apskrus.
  5. Bulvės: Pabarstykite bulves druska ir prieskoniais, gerai išmaišykite.
  6. Čenakinių paruošimas: Į kiekvieną keraminį indelį sudėkite po lygiai bulves, mėsą ir apkepintas daržoves.
  7. Ant viršaus uždėkite šaukštą grietinės ir pomidorų padažo. Užpilkite vandeniu, kad jis pasiektų maždaug 2/3 čenakinės tūrio.
  8. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros. Troškinkite indelius apie 1 valandą 30 minučių, kol mėsos ir daržovių skoniai susijungs.
  9. Patiekimas: Patiekite čenakus tiesiai iš orkaitės su mėgstamu duonos gabalėliu ar šviežiomis salotomis šalia.
  10. Santrauka: Mėsos troškinys su bulvėmis keramikiniuose indeliuose yra klasikinis patiekalas, kuris ne tik pasotina, bet ir praturtina jūsų dieną šiluma bei gardžiu aromatu. Lengvai pritaikomas pagal ingredientus, šis receptas tiks tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingoms progoms. Gaminimo procesas – paprastas, o rezultatas – nepriekaištingas.
Reikalingi ingredientai:

Jautiena

870 gramų

Kiaulienos riebalai

100 gramų (arba taukai be odos)

Svogūnai

15 gramų

Druska

10 gramų

Juodieji pipirai

4 vnt (žirniai)

Lauro lapas

1 vnt

Reklama

Gaminimo eiga

1. Paruoškite visus ingredientus.

2. Nuplaukite jautieną ir nusausinkite. Jautieną supjaustykite vidutiniais kubeliais.

Reklama

3. Į jautieną įberkite druskos ir išmaišykite, palikite 10 minučių.

4. Riebalus supjaustykite mažais gabalėliais.

Reklama

5. Kruopščiai išplaukite du 0,5 litro stiklainius ir sterilizuokite virš garų 5 minutes. Virkite geležinius dangčius 3 minutes. Sudėkite dalį riebalų Į stiklainius.

6. Svogūną supjaustykite žiedais ir po vieną sudėkite į stiklainius.

Kaip troškinti kopūstus?

Šis patiekalas puikiai dera su mėsa ir grybais. Troškinti kopūstai tinka mieliniams pyragėliams ir pyragams įdaryti. Lengvai paruošiami, gali būti puikus garnyras prie žuvies ar mėsos. Troškinti kopūstai taip pat susidoros su pagrindinio patiekalo vaidmeniu, jei į juos įdėsite vištienos filė / jautienos troškinio / maltos mėsos ar dešrelių. Troškinti galite tiek šviežius, tiek raugintus kopūstus. Nepaisant to, kad šis patiekalas laikomas nepretenzingu, jo paruošimas turi savo paslapčių ir taisyklių.