pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bulgariški marinuoti agurkai ir pomidorai: receptai žiemai

Anot pranešime žiniasklaidai cituojamos rekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės Vilmos Juodkazienės, be visų kitų privalumų, atsargų ruošimas yra ir puikus būdas kovoti su maisto švaistymu. Nors iš pirmo žvilgsnio šis procesas galėtų pasirodyti ilgas ir sudėtingas taip tikrai nėra. O tinkamai užkonservuoti produktai vartojimui yra tinkami nuo 8 mėnesių iki metų.

Vasaros gėrybių konservavimas nereikalauja nei daug laiko, nei jėgų, nei įmantrių produktų. Pagrindiniai produktai, kurių prireiks, tai paprasčiausias cukrus, actas ir druska. Konservavimo procese ypač svarbi druska. Ji ne tik apsaugo nuo gedimo, bet padeda pašalinti skystį iš vandeningų daržovių ir tokiu būdu jas padaro traškesnes“, - atskleidžia V.Juodkazienė. Kiti likę ingredientai taip pat reikalingi ne tik konservuotų produktų skoniui pagerinti, jie neleidžia augti bakterijoms ir pelėsiams, todėl tokiu būdu prailginamas daržovių, vaisių ir uogų galiojimo laikas. Maisto ekspertė pasakoja, jog be pagrindinių konservavimui reikalingų medžiagų, taip pat reikėtų naudoti ir įvairius prieskonius bei žoleles, kurie maisto produktams suteikia papildomo skonio.

Konservavimo metu, anot ekspertės, vienas iš populiariausių konservavimų būdų - karščiu, sandariai uždarytuose induose. Šio būdo esmė yra ta, kad sudėti į sandariai uždaromus stiklainius arba metalines dėžutes produktai kaitinami iki 85-90 laipsnių įkaitintame vandenyje arba garuose, kol sunaikinami mikroorganizmai. Šitaip galima užkonservuoti visų rūšių uogas ir vaisius, daržoves, grybus, mėsą, žuvis. Anot jos, kalbant apie daržoves, sveikiausias jų konservavimo būdas - rauginimas. Geriausia raugti kopūstus, agurkus, burokėlius, taip pat salierus, paprikas.

Bulgariški marinuoti agurkai

Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. Tikriausiai šią vasarą spėjote išbandyti jau ne vieną šašlykų marinatą.

Ingredientai:

  • Agurkai
  • Krapai
  • 3 skiltelės česnako
  • Juodųjų serbentų lapelių
  • Lauro lapelių
  • Juodųjų ir kvapniųjų pipirų

Marinatas:

  • 1,5 l. vandens
  • 220 ml. acto
  • 6 valg. š. cukraus

Marinuoti pomidorai

Šiemet siūlome šį pomidorų marinato receptą užsirašyti iš anksto ir sulaukus derliaus drąsiai išbandyti. Iš normos marinato užpyliau 5-1 l stiklainius. Pirmiausiai reikia išvirti marinatą. Patiko? Pasidalink! Rekomenduojame žiemai pomidorus būtinai susukti į statinę. Juos paruošti labai paprasta ir greita, o rezultatas neįtikėtinas. Jums nereikia naudoti acto, jie puikiai išsilaikys ir be jo. Toks užkandis tinka bet kokiai šventei. Skubėkite užsirašyti receptą.

Ingredientai:

  • Pomidorų
  • Keli žirneliai juodųjų pipirų
  • Keli lauro lapai
  • Aitrioji paprika
  • Kelios skiltelės česnako
  • Vandens
  • 100 ml acto
  • 1,5 valg. šaukšt. druskos
  • 3 valg. šaukšt. cukraus

Gaminimas:

  1. Pirmiausiai į puodą įpilkite vandens, įdėkite druskos, cukraus ir acto. Viską kelias minutes pavirkite ir atvėsinkite.
  2. Į stiklainius dėkite nepjaustytus pomidorus, lauro lapus, pipirus bei aitriosios paprikos, česnako skilteles ir užplikite paruoštu marinatu.
  3. Stiklainius sustatykite į vandens puodą, pridenkite (neužsukite) dangteliais ir kaitinkite iki 10-15 minučių.
  4. Sandariai užsukite, apverskite stiklainius, šiltai uždenkite ir paliktite visiškai atvėsti.