pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronų patiekalai vaikams: receptai, kuriuos pamėgs visa šeima

Jei galėtų, mano Liepa greičiausiai valgytų vien tik makaronus. O aš, kaip mama, stengiuosi įtraukti į racioną ir daugiau daržovių. Ilgai testavau įvairius receptus, juos tobulinau, kol pagaliau gavom išties puikų rezultatą, kuriuo mėgaujasi ne tik vaikas, bet ir visa šeima!

Linkiu, kad ir jūsų vaikai valgytų juos su tokiu pat pasimėgavimu, kaip ir mano mažoji!

Brokolių padažas makaronams

Šitas brokolių padažas yra gyvenimo atradimas. Be galo skanus, visi, kas paragauja, klausia recepto. O jis labai paprastas, tiesiog visad jame trūko magiško ingrediento- anakardžių, kurie šį padažą paverčia tikru dievų maistu. Neperdedu. Aišku, jei jų neturit, ne bėda, bet labai rekomenduoju išbandyt su anakardžių riešutais.

Anakardžius galime pamirkyti kelias valandas arba per naktį, taip organizmas turėtų įsisavinti daugiau maistinių medžiagų. Brokolio žiedelius apverdame pasūdytame vandenyje tol, kol suminkštės, bet neperverdame- jie turėtų likti lengvai traškūs.

Išverdame makaronus, juos sumaišome su paruoštu brokolių padažu.

Makaronai su cukinijomis ir pievagrybiais

Taip jau nutinka, jog namuose cukinijų turime dažnai, o jų blyneliai jau kiek pabodo. Vaikui labai patinka makaronai su cukinijomis ir pievagrybiais, išties gaunasi tokie minkštučiai, labai skanūs ir man pačiai.

Cukiniją sutarkuojame ir nusunkiame. Pievagrybius itin smulkiai supjaustome, ir viską pakepiname keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus, kol suminkštės.

Į daržoves pilame šiek tiek grietinėlės, dedame tarkuoto kietojo sūrio, beriame persilado ir druskos (jeigu reikia).

Šį receptą aš esu tiesiog įsimylėjusi jau seniai, ir labai džiaugiausi, jog jis taip patiko ir mano dukrytei. Dabar galim valgyti kartu su pačiu didžiausiu pasimėgavimu 🙂

Makaronai su tunu ir vyšniniais pomidorais

Pomidorus visada renkuosi vyšninius arba vynuoginius, su šakelėmis, kad nebūtų per rūgštūs. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir suberiame pomidoriukus (saują ar dvi).

Suberiame smulkintą česnako skiltelę ar dvi, šiek tiek pakepiname. Beriame tuną, pipirų, druskos, išmaišome ir pakepiname kol tunas sušils.

Makaronus išverdame, suberiame į keptuvę su tunu, viską išmaišome.

Makaronai su kumpiu, daržovėmis ir kreminiu sūriu

Kreminis sūris padaro išties nuostabų padažą, o makaronus pagardinu virtu kumpiu (visad stengiuosi kuo sveikiau ir maistingiau) bei daržovėmis: žirneliais, kukurūzais, ar įvairių daržovių likučiais. Šiam receptui galite naudoti ir įvairių šaldytų daržovių mišinius.

Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame žirnelius, kukurūzus, ir kepiname keletą minučių, kol žirneliai suminkštės. Beriame šiek tiek smulkinto česnako, juodųjų pipirų, įmaišome porą šaukštų kreminio sūrio ir susmulkintą kumpį.