Reikalingi ingredientai:
Mėsa800 gramųLašiniai50~100 gramų (neprivaloma)Sūris150 gramųSviestas50 gramųRiešutai150 gramųPetražolės20 gramųSvogūnai2 vntMorkos1 vntLauro lapas2~3 vntDruskapagal skonįPipiraipagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Pirmiausia mėsą reikia nuplauti ir nusausinti. Supjaustykite taip, kad gautumėte gana didelį ir lygų gabalėlį (jei mėsos gabalas nėra labai lygus, galite gaminti nedidelius suktinukus). Mėsą plakite virtuviniu plaktuku. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
2. Sūrį reikia supjaustyti plonais gabalėliais, o jei norite, galite sutarkuoti. Taip pat plonai supjaustykite lašinius. Jei mėsa riebi, tada lašinių galima ir nedėti, bet liesesnei mėsai tai labai svarbus ingredientas.
Reklama3. Susmulkintą sūrį ir lašinius paskirstykite per visą mėsos paviršių. Jei norite, taip pat galite pridėti šiek tiek susmulkinto česnako.
4. Riešutus sumalkite grūstuvėje arba blenderiu. Galite naudoti bet kokius riešutus, kuriuos turite po ranka (šiuo atveju – graikinius). Petražoles nuplaukite (galite dėti ir kitų žalumynų), nusausinkite ir taip pat susmulkinkite. Sumaišykite riešutus, petražoles ir sviestą. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
ReklamaMaltos mėsos kotletai orkaitėje
Ne visiems patinka ilgas ir varginantis kotletų kepimas keptuvėje, o iš aliejaus, prasiskverbiančio į faršą, nėra labai daug naudos, todėl yra puikus receptas kotletams orkaitėje specialiai jums. Aš gaminu šiuos maltos vištienos kotletus, nes vaikams geriau valgyti iš tokios mėsos, bet galite pagaminti iš bet kokios kitos. Apskritai maltos mėsos kotletų receptas yra tikrai labai paprastas ir užtruks daug mažiau laiko, o svarbiausia – jėgų. Be to, rezultatas tikrai nuostabus – labai švelnūs ir minkšti kotletai po kvapnia sūrio kepure, tikrai neliksite abejingi.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
Kaip orkaitėje iškepti pačius skaniausius, sultingus šonkauliukus? Patarimai ir receptai!
Minkštutė, nuo kaulo krentanti mėsa, varvantis padažas ir iš malonumo priverčiantis užsimerkti keptų šonkauliukų aromatas - tikra kiekvieno mėsos mėgėjo svajonė. Dalinamės šonkauliukų marinavimo, kepimo ir prie jų tinkančių padažų ruošimo patarimais. O straipsnio apačioje rasite mūsų pačių mėgstamiausių šonkauliukų receptų, kurie visada sulaukia didžiulio pasisekimo!
Kepta višta orkaitėje - kaip ją iškepti pačią skaniausią? Dalinamės patarimais ir receptais
Kepta višta yra puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek ir kasdienai. Gardžią, sultingą ir su traškia odele vištą iškepti tikrai nesunku, galima naudoti įvairius prieskonius, paukštį įdaryti skirtingais įdarais, pasirinkti vis kitus kepimo būdus. Dalinamės patarimais ir mūsų mėgstamiausiais receptais.
Vištos pasirinkimas, marinavimas ir kepimo būdai
1. Vištos pasirinkimas
Pagal veislę. Egzistuoja labai daug vištų veislių, tačiau jas visas galima suskirstyti į mėsinius viščiukus (auginami dėl mėsos, geriausiai žinomi yra broileriai), dėsliąsias vištas arba dedekles (auginamos, visų pirma, dėl kaušinių) ir pusiau mėsines vištas dedekles (auginamos ir dėl mėsos, ir dėl kiaušinių. Paprastai pjaunamos po vieno kiaušinių dėjimo ciklo). Visos šios vištos yra valgomos ir skanios, tačiau jos pasižymi skirtingomis savybėmis.
Lengviausiai, greičiausiai paruošiami, kepimui ypač tinkami ir daugeliui priimtiniausio skonio yra mėsiniai viščiukai broileriai. Jų krūtinės ir kojų raumenys yra didesni, oda minkštesnė, mėsa yra sultinga, joje mažiau riebalų. Broilerių tikrai rasite kiekvienoje parduotuvėje, turguje. Paprastai jie auginami iki 2-3 kg svorio.
Dėsliųjų ir pusiau mėsinių vištų dedeklių mėsa yra ryškesnio skonio ir aromato (vieniems tai pliusas, o kiti to nemėgsta), kietesnė, jos turi daugiau riebalų. Jas reikėtų ruošti ilgiau, kad riebalai sutirptų ir sudrėkintų mėsą, atsiskleistų būdingas skonis. Šios vištos ypač tinka sultiniams, sriuboms, troškiniams, tačiau jas taip pat galite kepti orkaitėje. Tokių vištų rasite turguje, kaimuose, specializuotuose ūkiuose. Po kiaušinių dėjimo ciklo skerdžiamos vištos yra kiek lengvesnės arba sveria panašiai, kiek broileriai, t.y. apie 2-2,5 kg.
Pagal šviežumą ir kokybę. Visiškai nesvarbu, kokį paukštį pirksite, svarbu, kad jis būtų kuo šviežesnis ir kokybiškesnis. Paukščio spalva priklauso nuo jo veislės, amžiaus, laikymo sąlygų ir pašarų, tačiau kokybiška ir šviežia vištiena turėtų būti tolygios, rausvos ar vos gelsvos spalvos. Odelė turėtų būti standi, šviesi arba vos gelsva, beveik nepermatoma. Įspaudus mėsą pirštu, ji turėtų netrukus, „prie akių“, atgauti prieš tai buvusią formą. Vištų kvapas yra ryškesnis, gali būti vos aitrus, o viščiukų broilerių - gerokai švelnesnis, gaivesnis.
