Elnio kepenėlių paštetas su morkomis
Šis švelnaus skonio paštetas su morkomis turi subtilų žvėrienos prieskonį, kurį sustiprina prieskoniai ir daržovės.
Elnio kepenėlių pašteto receptas
Elnio kepenėlių pašteto gaminimas
- Į keptuvę įdėkite sviesto ir suberkite svogūnus, česnaką bei tarkuotą morką. Kepkite ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės.
- Tada į keptuvę dėkite kepenėles ir kepkite apie 2–3 minutes, kol jos bus šiek tiek iškeptos, tačiau viduje išliks rausvos.
- Jei naudojate, įpilkite brendžio ir leiskite jam truputį išgaruoti.
- Įberkite druskos, pipirų ir čiobrelių, tada kepenėles kartu su daržovėmis perkelkite į maisto smulkintuvą. Viską sutrinkite iki vientisos, kiek ruplėtos masės.
- Perkelkite paštetą į indelį, o ant viršaus užpilkite lydyto sviesto sluoksnį, kad paštetas būtų sultingas ir išlaikytų savo skonį.
- Patiekite su skrudinta duona, marinuotomis daržovėmis ar mėgstamu uogų padažu.
Turinys
- Kur nusipirkti elnienos
- Brandinta elniena
- Populiarūs elnienos patiekalai
- Elnienos kulinarinės savybės
- Elnienos kepenų patiekalai
- Elnio kepenų tartaras
- Šviežiai keptos elnienos kepenėlės
- Elnio kepenėlės su svogūnais
- Elnio kepenėlių paštetas su morkomis
- Elnienos nugarinė
- Elnienos kepimo laipsniai ir laikai
- Elnienos kepsnys su grietinėle
- Elnienos kumpio patiekalai
- Keptas elnienos kepsnys rostbifo principu
- Elnienos kepsnio padažas
- Elnienos troškinys
- Elnienos sultinys
- Elnienos sriuba
- Elnienos guliašo sriuba
- Elnienos šaltiena
- Raugintų kopūstų sriuba su elniena
- Elnienos faršo patiekalai
Elniena, dėl savo švelnaus skonio ir liesos struktūros, yra viena labiausiai vertinamų žvėrienos rūšių Lietuvoje ir visame pasaulyje. Ji išsiskiria aukšta kokybe, mažesniu riebalų kiekiu bei subtiliu, natūraliu žvėrienos prieskoniu. Tinkamai paruošta elniena tampa tikru delikatesu, o jos skonis puikiai dera su įvairiais prieskoniais, vynu ir daržovėmis. Lietuvoje elniai dažniausiai medžiojami tam tikru sezonu, o jų mėsa – branginama ir laikoma gurmaniška.
Kokybiškos elnienos mėsos patiekalas skirtas pasimėgauti. Pakanka nedidelio kiekio, kad pajusti nuostabų elnienos skonį. Lengviausia gauti brandintos elnienos specializuotose parduotuvėse.

Kiek troškinti kotletus?
Kai kotletų faršas jau paruoštas kepimui, belieka keli paprasti žingsneliai – suformuoti juos, jei reikia užpaniruoti ir apkepti kotletus keptuvėje. Tačiau daugeliui šeimininkių atrodo, kad to neužtenka, ir kotletus reikia troškinti padaže, kol kotletukai taps sultingi.
Atrodo, kad kotletų troškinimas yra lengviausia užduotis, tad kas gali suklysti? Į keptus kotletus pilamas skystis ir jie troškinami padaže. Tačiau dažnai kotletai trūkinėja arba trupa, gali net prilipti prie puodo ar keptuvės dugno. Tad tikrai ne visi moka teisingai troškinti kotletus.

Kiek laiko troškinti jautieną?
Jautiena yra skani ir žinoma labai naudinga mūsų sveikatai, tačiau kaprizinga. Netinkamai troškinant mėsą, jautiena gaunasi kaip guma. Kiek laiko reikia troškinti jautieną, kad ji būtų minkšta? Gaminimo laikas yra – nuo pusantros iki dviejų valandų.
Nuo ko tai priklauso? Išsiaiškinkime!
Pagrindinis jautienos troškinimo laiką įtakojantis veiksnys yra mėsos amžius. Žinoma, vargu ar pardavėjas jums pasakys gyvūno gimimo datą. Bet mes puikiai galime išsiversti be šios informacijos. Gyvūno amžių mums pasakys mėsos atspalvis.
Dėmesio! Jautienos troškinimo laiką pradedame skaičiuoti nuo užvirimo momento.- Taigi, jei gavote ryškiai raudonos spalvos mėsą su dideliais riebalų sluoksniais, kurie tarsi suteikia marmuro efektą, tada gyvūnui buvo mažiausiai treji metai. Tokia jautiena bus troškinama nuo pusantros iki trijų valandų.
- Jauno gyvūno (nuo trijų mėnesių iki trejų metų) mėsa yra rausvai raudonos spalvos. Jo raumenys yra ploni, granuliuoti, o vadinamasis marmuravimas yra silpnai išreikštas. Tokia mėsa troškinama nuo šešiasdešimt minučių iki pusantros valandos.
- Veršiena laikoma skaniausia (gyvūno kurio amžius nuo dviejų savaičių iki trijų mėnesių). Tokia mėsa bus paruošta per 30-50 minučių. Veršienos nugarinė primena kiaulienos minkštimą, tačiau ant jos nėra riebalų.
- Antrasis veiksnys, į kurį taip pat reikia atkreipti dėmesį, yra skerdenos dalis. Jei troškinate petį ar krūtinėlę, mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Jų troškinimo laikas yra 45-60 minučių.
- Kaklas ir filė iš užpakalinės kojos geriausiai tinka guliašui gaminti. Kiek troškinti jautienos guliašą? Guliašą troškinti reikia pusantros valandos.

