pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Cukinijų blynai su avižų dribsniais ir slyvomis – receptas

Jei įprasta košė rytais jau pabodo, šis receptas kaip tik Jums! Šie avižiniai blynai - kažkas tarp pusrytinių dribsnių su pienu ir avižinių batonėlių su grūdais.

Avižinių batonėlių receptas

Anksčiau gamindavau avižinius batonėlius su sviestu ir kondensuotu pienu. Be galo skanu, tačiau anaiptol nėra sveika :) Šį kartą norėjau pagaminti kaloringą, kupiną energijos, tačiau ne tokį nuodėmingą jų variantą. Kas be ko, naudojau medų. Medus nėra mylimiausias mano saldumynas, tačiau čia jo skonis neerzino.

Ingredientai:

  • 2 v.š. medaus
  • Avižiniai dribsniai
  • Riešutai
  • Slyvos
  • Spanguolės
  • Linų sėmenys

Gaminimo eiga:

  1. Avižinius dribsnius sumaišome su riešutais, slyvomis, spanguolėmis ir linų sėmenimis.
  2. Medų supilame į keptuvę, užverdame ir maišydami kaitiname apie 3-4 minutes, tada supilame į avižinę masę.
  3. Viską gerai išmaišome ir sukrečiame į nedidelę skardelę, išklotą vaškuotu kepimo popieriumi.
  4. Prieš patiekiant, aštriu peiliu supjaustome juostelėmis.

Avižinių dribsnių ir bananų apkepas

Jei šaldytuve prisikaupė prinokusių, ruduoti pradėjusių bananų, vos per kelias minutes pasigaminkite avižinių dribsnių ir bananų apkepą, kurio užteks visai šeimai. Tokį sotų ir drėgną apkepą galima skanauti tiek šiltą, tiek šaltą, tad jei patiekalo liks kitai dienai, su kava suvalgysite jo gabalėlį kaip pyragą.

Viso grūdo avižinių dribsnių blyneliai su obuoliais (be cukraus)

„Šiandien pas mus pusryčiams viso grūdo avižinių dribsnių blyneliai, su obuoliais, be cukraus! Blyneliai kepami labai greitai, viens, du ir padaryta. O kokio gardumo!“, - rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Ingredientai:

  • 100 gr viso grūdo avižinių dribsnių
  • 2 v.š. avižinių miltų
  • 150 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1 banano
  • 1 obuolio
  • Žiupsnelio druskos
  • Lydyto sviesto kepimui

Kiti receptai su avižiniais dribsniais

Štai keletas kitų receptų, kuriuose galite panaudoti avižinius dribsnius:

  • Minkšti, nuostabiai skanūs keksiukai, kurie nepakenks Jūsų kūno linijoms!
  • Pieną užvirinam, įberiam avižinius dribsnius. Palaukiam kol išbrinks. Įdedam ryžius, supjaustytus obuolius ir bananą, razinas, smulkintus riešutus.
  • Sumaišiau miltus su avižiniais dribsniais. Į ištirpintą ir ataušusį sviestą įmaišiau cukrų, medų ir kiaušinį. Tuomet įmaišiau grietinę ir sodą.
  • Sumaišome sausus ingredientus: miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cukrų. Kitame dubenyje išmaišome aliejų su vandeniu.
  • Bananus supjaustyti gabaliukais. Sudėti bananus į mikserį kartu su šviežiomis apelsinų sultimis, dribsniais, jogurtu ir medumi.
  • Užkaisti pieną, į jį suberti avižinius dribsnius. Virti kelias minutes, kol dribsniai išbrinks. Dėti karamelizuotą kondensuotą pieną, gerai išmaišyti ir pavirti dar minutę.
  • Puode ištirpinam margariną, supilam avižinius dribsnius, išmaišom, tada supilam saulėgrąžas, sezamus, razinas. Truputį pakaitinam ir nukeliam nuo ugnies. Kai atvėsta, supilam išplaktus kiaušinius su cukrumi.

Aišku, skaniausi tik nuimti nuo keptuvės, tačiau taip gera suvalgyti ką nors šilto, kad ir pirmadienio ryte. Šie avižiniai blynai man tobuli - kažkas tarp pusrytinių dribsnių su pienu ir avižinių batonėlių su grūdais, kartais pašildžiusi tiesiog imu į rankas ir valgau kaip kokias bandeles. Kai turiu, įdedu įvairių grūdų - saulėgrąžų, arba moliūgo sėklų. Šį kartą pridėjau linų sėmenų. Jei tik turite ir mėgstate, tai įpjaustykite džiovintų vaisių, arba priberkite uogų.