pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Tobulus Krutineles Kepsnius Orkaitėje

Kalakutienos krūtinėlės kepsniukai orkaitėje su bulvėmis ir svogūnais

Share

Puikus receptas, norintiems viską pagaminti viename inde. Net ir daržovės kartu 🙂

Labai patinka ne taip seniai mano aptikti „Best butcher” kalakutienos gabalėliai indeliuose po 200 g., tinka, jeigu norisi ne minią pamaitinti 🙂 2 tokių indelių (400 g.) užteks trims valgytojams.

Porą didelių svogūnų supjaustome plonais žiedeliais ar griežinėliais, dedame juos į aliejumi pateptą kepimo indą, ant viršaus klojame plonais griežinėliais supjaustytas bulves. Pjaustome plonai, o jei storiau, pailginame kepimo laiką. Bulves padruskiname, aš paskaninu ir liofilizuotu rozmarinu, o ant jų klojame išmuštą kalakutieną. Dar beriame kmynų, ir baigiame šį etapą sudėdami kokius 6 nedidelius, į keturias dalis supjaustytus pievagrybius.

Kepimo indą uždengiame sušlapintu kepimo popieriumi (suglamžome, pakišame po vandeniu, nuspaudžiame) ir folija. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame 40 min.

Tuo tarpu pasiruošiame , kuo kepsniukus užkepsime. Gabalėliais supjaustome 3 pomidorus, sutarkuojame 40 g. fermentinio sūrio, dedame šaukštą majonezo. Viską sumaišome ir, kepsniukams pakepus bent jau 40 min., sukratome viską ant jų. Kepame atvirame inde, 200 laipsnių orkaitėje, bent jau 15 min. Žiūrėkite, kaip apskrus, apkeps. Visų orkaitės skirtingos, taigi čia sunku numatyti tiksliai.

Serviruojant man reikia nebent krapų 🙂 Daugiau čia visko yra: bulvių, kalakutienos, grybų, pomidorų. Skanaus 🙂

Vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėje

Šie vištienos kepsneliai su sūriu yra tikras atradimas! Jie iškepa sultingi, minkšti, pašildžius irgi būna skanūs. Naudojau vištienos krūtinėles. Patiekale nėra miltų.

Tiesa, naudojau šiek tiek majonezo. Galima dalį jo ar visą keisti grietine, graikišku jogurtu. Praėjusią savaitę majonezą maišiau su graikišku jogurtu – buvo irgi neblogai.

Vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėjeAutorius : Skanauk su AušraIngredientaiGaminimasVištienos krūtinėlę nusausinti, perpjauti išilgai, tada dar į dvi dalis. Lengvai išmušti.Krutinėlę įtrinti prieskoniais, druska.Inde sumaišyti tarkuotą sūrį, majonezą.

Vištienos gabaliukus sudėti į aliejumi pateptą kepimo formą. Viršų aptepti sūrio ir majonezo mišiniu. Patogiau tą daryti su rankomis.

Kepti 190 laipsnių temp. 16-20 min., pabaigoje galima šiek tiek paskrudinti.

Panašūs receptai:

Vištienos krūtinėlė kepta su grybais

Toks patiekalas negali būti sugadintas ar išdžiūvęs!

Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 v.š. tarkuoto sūrio, 1 svogūno, 3 v.š. kefyro, 1 a.š. garstyčių, prieskonių ir žolelių.

Paruošimas: Sumaišykite kefyrą, garstyčias, prieskonius ir kapotas žoleles. Vištieną supjaustykite, išskleiskite kaip knygą, išmuškite ir vieną pusę patepkite marinatu. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį ir pakepintus grybus bei svogūnus, susukite krūtinėlę į vyniotinį ir sandariai suvyniokite į foliją. Kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Vištienos krūtinėlė orkaitėje | 15-kos receptų rinkinys

Iškepta krūtinėlė gaunasi sultinga, jei ją kepate vidutinėje temperatūroje: apie 170-180 laipsnių. Prieš dėdami patiekalą į įkaitintą orkaitę, krūtinėlės paviršių būtinai aptepkite padažu. Be to, neturėtumėte nusiminti ilgai marinuodami vištieną – pakanka marinuoti labai trumpai. Marinatui puikiai tiks ne tik saldžiarūgščiai padažai, bet ir klasikinis druskos, pipirų, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus variantas, kurį rekomenduoja patyrę šefai ir kulinarai. Visas procesas trunka mažiau nei valandą.

Svarbu: didžiausią naudą galima gauti kepant krūtinėles specialiame kepimo maišelyje ar rankovėje. Tada nereikės naudoti aliejaus – paukštis iškeps savo sultyse. Lengvi daržovių garnyrai daro šį patiekalą patrauklų tiems, kurie stebi savo figūrą.

Patarimai

Vištienos krūtinėlės su šparaginėmis pupelėmis

Galite paimti įprastas pupeles (tinka pupelės virtos arba konservuotos).

Reikės: 1 kg vištienos krūtinėlių, 500 g šparaginių pupelių, 1 svogūno, 1 morkos, 200 g 15 % grietinės, 200 g mocarelos, 1 ryšulio žolelių, prieskonių.

Paruošimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir dėkite į kepimo formą. Svogūną supjaustykite žiedais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant krūtinėlių. Ant viršaus uždėkite visas šparagines pupeles. Grietinę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir užpilkite ant patiekalo. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Būtinai į savo racioną įtraukite vištienos krūtinėlę. Įvairūs receptai, marinatai ir gaminimo būdai leis šiam nebrangiam, bet sveikam gaminiui nuolat būti ant jūsų stalo daržovių ar kruopų kompanijoje.

Naudokite kulinarinius įrankius: foliją, maišelius, rankoves, kepimo popierių – tai padės išsaugoti baltos mėsos skonį ir naudą, o orkaitė ir kepimo skarda bus švarios.