Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.ltDrunken Noodles (Tailandietiški ryžių makaronai)
Drunken Noodles - tai vienas populiariausių tailandietiškų patiekalų. Patiekalo pagrindą sudaro ryžių makaronai, baltymai (dažniausiai vištiena), daržovės bei aštriai sūrus padažas. Nesuklyskite manydami, kad šio tailandietiško patiekalo pavadinimas reiškia, kad jis gaminamas su alkoholiu. Sklando legendos, kad šis pavadinimas kilo dėl to, kad Tailande populiaru šiuos aštrius makaronus užsigerti šaltu alumi. Neišsigąskite aštrumo - jei jo nemėgstate, galite tiesiog nedėti aitriųjų paprikų, ir be jų makaronai alsuoja autentiškais Tailando skoniais.
Nuotrauka Ⓒ Santa MariaGarsieji Tik Tok su feta ir pomidorais
Šie socialiniame tinkle “TIK TOK” išgarsėję makaronai tapo pastarųjų mėnesių interneto legenda. Ir ne be reikalo - paruošti labai paprasta, skoniai puikiai dera, o ingredientai visiškai nesudėtingi. Originaliame recepte makaronai gardinami šviežiais bazilikais, tačiau žiemos sezonu jų kokybiškų rasti tikrai sudėtinga, tad mes gardinome mėtomis ir jos čia be galo tiko. Tikrai taip, šie makaronai ir mums buvo skonio bei paruošimo lengvumo atradimas, tad su entuziazmu prisidedame prie jų populiarumo viruso!
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.ltMakaronu vamzdeliai su mesa
Įdaryti makaronų vamzdeliai / Shutterstock nuotr.Šalies pulsasQR kodas per klaidą vos nepavertė pedofilu
Ekonomika ir politika„Grenlandija neparduodama“: išskirtiniai saloje gyvenančių lietuvių pasakojimai
Mažai laiko reikalaujantis patiekalas kasdieniams pietums. Receptas mėgstantiems mėsytę!
Sudėtinės dalys:
Raudonoji paprika, 1/2 vnt.
Kiaulienos faršas, 200 g
Pievagrybiai, 100 g
Grietinė, 1 v. šaukštas
Grietinėlė, 50 ml
Cannelloni makaronai, 120 g
Mocarela sūris, 100 g
Parmezano sūris, 50 g
Malti pipirai, pagal skonį
Vištienos sultinys, 1 stiklinė
Gaminimas:
Patiekalui prireiks 10-12 vamzdelio formos makaronų (apie pusę įprastos 250 g pakuotės)!
Keptuvėje apkepame smulkintas daržoves (svogūną, morką, pusę raudonosios paprikos), pagardiname mėgstamais prieskoniais (raudonėlis, bazilikas). Apkeptas daržoves sudedame į dubenį, paliekame atvėsti.
Šiek tiek susmulkiname pievagrybius, apkepame.
Daržoves, pievagrybius ir kiaulienos faršą sumaišome. Pridedame šiek tiek mocarelos sūrio bei šaukštą grietinės ir vėl išmaišome.
Iš įdaro padarome pailgas dešreles, jomis įdarome Cannelloni makaronus (taip lengviau!). Įdarytus makaronus dailiai suguldome kepimo formoje, išteptoje sviestu. Pilame vištienos (gali būti kiaulienos ar jautienos) sultinį taip, kad makaronai nebūtų apsemti.