pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronai su vištiena ir pievagrybiais - Tobulas Receptas Jūsų Vakarienei

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi. Verčiau daugiau nei mažiau – padažas nuostabiai pagardina bulvių košę, o minkštai vištienai suteikia dar daugiau sultingumo bei sodraus skonio.

  • Vietoje vištos krūtinėlės kepsnių galite naudoti vištos kumpelius (be odos ir kaulų). Juos ruoškite lygiai taip pat kaip krūtinėlės kepsnius: apkepkite, o tuomet patroškinkite drauge su padažu.
  • Į padažą jo gaminimo pabaigoje galite įmaišyti porą saujų pasmulkintų špinatų.
  • Jei norite paruošti švelnaus skonio padažą, nenaudokite aitriųjų paprikų dribsnių. Jie suteikia pikantiškumo ir švelnaus aštrumo.
  • Kukurūzų krakmolas reikalingas padažui sutirštinti. Jei kukurūzų krakmolo neturite, galite keisti bulvių krakmolu ar padažo papildomai išvis netirštinti.
  • Skaniausia vištienos kepsnius patiekti su bulvių koše. Padažu apliekite ir kepsnius, ir bulvių košę – jis suteiks sultingumo ir sodraus skonio.

Kaip pagaminti šiuos makaronus su vištiena ir grietinėle?

Iš pradžių reikia trumpai pamarinuoti vištienos gabaliukus – apšlakstyti alyvuogių aliejumi, prieskoniais. Mėsą palaikyti kambario temperatūroje apie 20 min. Tada ją reikia apkepinti keptuvėje, kol lengvai apskrus. Vištieną išimti iš keptuvės.

Tuo metu išsivirti makaronus. Į puodą įpilti daug vanadens, pasūdyti ir virti, kol jie dar bus ne visiškai išvirę – „al dente“. Nuo makaronų nupilant vandenį, truputį jo pasilikti. Makaronus suberti į keptuvę, įpilti vandens, likusio nuo makaronų.

Įberti žiupsnelį itališkų prieskonių, druskos, išspausti citrinos sulčių (nebūtinai). Galiausiai užbarstyti kietajį sūrį (tinka tiek „Džiugas“, parmezanas ir t.t.) ir viską išmaišyti.

Šiuos makaronus su vištiena patiekti užbarstant kietuoju sūriu, galima apibarstyti smulkintomis petražolėmis.

Makaronai su vištiena ir grietinėle

Makaronai su vištiena ir grietinėle yra jaukus ir sotus patiekalas, kurį pagaminsite išties greitai. Jame daug gana tiršto padažo, todėl šis patiekalas bus skanus ir kitą dieną pašildytas. Patiekalas yra įkvėptas toskanietiškos vištienos, tik aš jį gaminau su makaronais ir smulkiai pjaustyta vištiena.

Gaminau su vištienos šlaunelių mėsa – iškepusi ji būna minkšta ir sultinga. Naudojau špinatus, vyšninius pomidorus, 30 proc. riebumo grietinėlę, bet ją galima keisti ir neriebia. Makaronus naudojau penne rigate, bet puikiai tiks ir fusilli makaronai. Iš šio kiekio ingredientų išeina 3 didesnės porcijos arba 4 mažesnės.

Makaronai su vištiena ir pievagrybiais

Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Makaronų ir picos patiekalų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Paskelbė: Lankytojas

26 Vasario 2022

Labai skanu ir greitai pagaminama.