pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lengvai Paruošiama Studentiška Kopūstų Sriuba

Lengvai paruošiama kopūstų sriuba su lašinukais. Greitai paruošiamas nostalgiškas bulvinis blynas, dar vadinamas - studentišku bulviniu blynu.

Žiedinių kopūstų sriuba

Ingredientai:

  • Žiedinis kopūstas (vidutinio dydžio) - 1 vnt.
  • Bulvės (nedidelės) - 2 vnt. arba viena didesnė
  • Svogūnas - 1 vnt.
  • Česnakas - 1-2 skiltelės
  • Daržovių arba vištienos sultinys - 1 litras
  • Pienas - 1/2 litro
  • Sviestas - 40 g
  • Alyvuogių aliejus - 40 g
  • Grietinė - 2 valgomieji šaukštai
  • Garstyčios - 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Raudonėlis (Oreganas) arba kiti mėgstami prieskoniai - 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska

Gaminimas:

  1. Žiedinį kopūstą nuplauname, suskirstome žiedynėliais.
  2. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais.
  3. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, žesnaką susmulkiname.
  4. Į puodą pilame alyvuogių aliejų, dedame sviestą.
  5. Kai sviestas išsilydys, dedame svogūną, česnaką ir bulves.
  6. Kepiname kelias minutes vis pamaišant.
  7. Dedame žiedinius kopūstus, sumaišome, puodą uždengiame dangčiu, labai sumažiname ugnį ir taip kaitiname apie 8 minutes.
  8. Pilame sultinį, pieną, paskaniname prieskoniais, druska ir kaitiname ant mažos ugnies kol daržovės išvirs.
  9. Puodeliu nusemiame dalį skystimo (vėliau galėsime reguliuoti sriubos tirštumą).
  10. Grietinę sumaišome su garstyčiomis ir dedame į sriubą.
  11. Viską suplakame plaktuvu.
  12. Jeigu žiedinių kopūstų sriuba gavosi tirštoka, galima supilti skystimą iš puoduko.
  13. Žiedinių kopūstų sriubą galima patiekti su krutonais (skrebučiais).

Raugintų kopūstų sriuba

Ingredientai:

  • 0,5 kg - kiaulienos kaulai/mėsa
  • 2 litrai vandens
  • 0,5-0,7 litro - rauginti kopūstai (priklausomai kokio tirštumo sriubos norite)
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukštas sviesto ir šlakelis augalinio aliejaus
  • 3-4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 2-3 lauro lapai, 5 juodieji pipirai

Gaminimas:

  1. Į puodą pilame vandenį, dedame mėsą, raugintus kopūstus, prieskonius, užviriname ir verdame 1 valandą.
  2. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame šlakelį augalinio aliejaus.
  3. Riebalus įkaitiname ir juose pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir stambia tarka sutarkuotą morką.
  4. Keptuvės turinį sukrečiame į puodą ir verdame dar ~20 minučių, kol kopūstai suminkštės.