pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mėsainiai pagal Beatos Virtuvę: Receptai ir Patarimai

Mėsainiai - patiekalas, kuris visada pasiteisina, ypač jei laikomasi kelių svarbių taisyklių. Beata teigia, kad mėsainis jos namuose - dažnas svečias, nes tai patiekalas, kuris visada įtinka vaikams ir yra labai paprastai pagaminamas.

Mėsainio Paslaptys: Bandelės ir Mėsa

Visa paslaptis - skani bandelė ir kokybiška mėsa. Renkantis bandeles, svarbu atkreipti dėmesį, kad sudrėkusios nuo mėsos sulčių ir padažo, jos neištižtų. Prieš patiekiant ant stalo, svarbu bandeles kelias minutes paskrudinti, jog jų pjūvio pusė taptų gražiai auksinė ir traški.

Mėsainio bandelė turi būti minkšta, tinkamo dydžio. Kitaip teks gaminti labai didelius mėsos paplotėlius, kad uždengtų bandelės plotą. Dabar kokybiškų mėsainių bandelių, pavyzdžiui, klasikinių ar vadinamų brioshe, galima įsigyti prekybos centruose ir viens du paruošti mėsainių visai šeimynai.

Na, o renkantis mėsą svarbu ją išsirinkti kokybišką, taip pat atkreipti dėmesį, kad ši nebūtų per liesa, antraip iškepusi ji bus sausa. Beje, galima įsigyti ir specialų įrankį mėsos paplotėliams formuoti. Tada jie išeina vienodo dydžio ir formos.

Patarimai Pradedantiesiems

Nors mėsainiai mūsų krašte sparčiai išpopuliarėjo, ne visi juos ryžtasi gaminti patys. Ką patartumėte norintiems tiesiog savo kieme išsikepti puikaus skonio mėsainių? Pirmus kartus mėsainių kepimas kartais gali sukelti lengvą stresą - tai ir bandelės, ir mėsos paplotėliai, daržovės...

Mano patarimas - visas sudedamąsias dalis pasiruošti iš anksto, o mėsos paplotėlių kepimą numatyti pačioje pabaigoje, visai prieš patiekiant ant stalo. Taip galėsite skirti pakankamai dėmesio mėsos kepimui pagal skonį, ji išliks sultinga. Pirmiausia, nuplaukite ir supjaustykite visas daržoves. Pasiruoškite norimą padažą, pašildykite bandeles ir tik tada imkitės kepti mėsą.

Tik svarbu mėsos neperkepti, o konstruojant burgerį išlaikyti tinkamas skonių ir ingredientų proporcijas, tiesiog nepersistenkite su padažu. Burgerio gamyba, turbūt kaip ir kiekvieno patiekalo, palieka laisvės fantazijai ir improvizacijai.

Egzotiški Ingredientai Mėsainiams

Ką patartumėt ieškantiems egzotikos - t. y. netradicinių ingredientų, kuriais pagardinti mėsainius? Mėsainiuose labai dera saldu-sūru kombinacija. Pavyzdžiui, gorgonzolos sūris ir karamelizuoti svogūnai, ant grilio kepti ananasai ir čederio sūris arba ožkos sūris ir persikai.

Beje, bet kurį burgerį į naujas aukštumas pakylėja marinuotos daržovės, ir ne tik agurkėliai - tai gali būti kaparėliai, konservuoti jalapeno pipirai, marinuotos saldžiosios paprikos, alyvuogės.

Vegetariški Mėsainiai

Nors pats mėsainio pavadinimas susijęs su mėsa, tačiau juos mielai kerta ir vegetarai. Kokį vegetarišką burgerio variantą galėtumėt pasiūlyti nevalgantiems mėsos? Vegetarams siūlyčiau išbandyti net kelis receptus.

Vietoj mėsos paplotėlio puikiai tinka keptas portobelo grybas, ožkos arba halumi sūrio kepsneliai. Taip pat, vietoje įprasto mėsos paplotėlio galima pasigaminti gardžių maltinukų ir ankštinių daržovių.

Beatos Mėgstamiausias Receptas

O koks jūsų pačios mėgstamiausias mėsainių receptas? Dažniausiai pati gaminu jautienos mėsainius. Į jiems naudojamą jautieną dedu smulkiai tarkuoto svogūno arba svogūno miltelių, kartais dar pagardinu grūdėtomis garstyčiomis, taip pat pabarstau kokybiškais juodaisiais pipirais, dedu vorčesterio padažo, kuris mano manymu čia tiesiogiai puikiai tinka. Jei norisi aštriau, dar žiupsnelį kajeno pipirų.

Plėšytos Kiaulienos Mėsainiai

Vasarą svečiai dažnai užklumpa netikėtai, sako Beata. Vienas geriausių patiekalų, kuriuo nesudėtingai pamaitinsite minią - plėšytos kiaulienos mėsainiai su namų gamybos padažu ir kopūstų salotomis.

Mėsos paplotėlių gaminimas

Per smulkią burokinę tarką sutarkuojame daržoves ir svogūnus, sudedame į maltą mėsą ir sumaišome su prieskoniais ir daržovėmis. Maltinukai puikiai išlaikys formą ir be kiaušinio, bet jei neramu, vieną kiaušinį įmaišykite. Formuojame plokščius mėsos paplotėlius, šiek tiek didesnius už mėsainių bandeles, nes mėsa kepdama susitrauks. Paplotėlius sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 210 oC orkaitėje 20-25 min. Jei turite grilį, įjunkite ir jį. Likus 5 min. iki mėsos kepimo pabaigos paskrudiname „Vilniaus duonos“ mėsainių bandeles. Ant bandelės tepame majonezinio padažo su agurkėliais, dedame salotos lapą, guldome mėsos paplotėlį. Jei norisi, pagardiname kečupu.