Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji
Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.
Panašūs receptai
Greitas maltos mėsos šnicelis su juoda duona ir džiūvėsėliais
Šniceliai su balta duona ir padažu
Tarybiniai šniceliai su balta duona ir padažu, kaip valgykloje!
ČIČINSKO KEPSNYS (IŠ KIAULIENOS FARŠO)
KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
Kiaulienos maltinukai su voveraičių padažu
Kotletai su moliūgais ir balta duona, kepti keptuvėje

Ką dar iš faršo? 43 skanūs ir nesudėtingi maltos mėsos patiekalai
Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.
Žvalgotės idėjų gardžiai vakarienei ar pietums? Siūlome rinktis net iš 43 puikių, kvapnių ir labai skanių patiekalų receptų!

Ingredientai:
Padažui:
Į didelį dubenį burokine tarka sutarkuokite svogūnus. Tobulai to padaryti nepavyks, liks šiek tiek didesnių atplaišų, jas išimkite ir išmeskite. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, viską rankomis gerai išminkykite ir leiskite pastovėti (apie 5 minutes), kol išbrinks džiuvėsėliai.
Į kitą dubenėlį suberkite džiuvėsėlius, užpilkite pienu ir išmaišykite. Palikite 5-7 minutes, kad išbrinktų.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.Į mėsą sudėkite išbrinkusius džiuvėsėlius, kiaušinių trynius, suberkite raudonėlį, čiobrelį, mairūną, rozmariną, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir viską gerai išminkykite.
Baltymus išplakite iki standžių putų. Sudėkite juos į mėsą ir atsargiai, švelniais judesiais rankomis įmaišykite į masę. Jokiu būdu stipriai neminkykite, stenkitės baltymus labiau įlankstyti į mėsą, kad ji įgautų purumo. Šnicelių masė bus labai minkšta ir lengva, bet neišsigąskite ir nesumanykite papildomai įdėti džiuvėsėlių ar miltų.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi (kad šniceliai nepriliptų). Į vieną dubenėlį ar gilesnę lėkštę įpilkite džiuvėsėlius, o į kitą šalto vandens.
Rankas suvilgykite šaltame vandenyje (lengviau formuosis) ir paėmę saujelę faršo formuokite pailgus, plokščius šnicelius. Stenkitės, kad jie būtų vienodo dydžio. Kad būtų paprasčiau, aš naudoju svarstykles, kiekvienas šnicelis turi būti apie 135 g., bet ne didesnis nei 140 g., iš viso gausite 11 vienetų.
Šnicelį įdėkite į lėkštę su džiuvėsėliais ir apibarstykite jais viršų bei šonus. Paimkite kepsnį tarp delnų ir švelniai apspauskite džiuvėsėlius, jeigu reikia, ant trūkstamų vietų užberkite papildomai. Kadangi mėsos masė yra labai puri, gali "pabėgti" šnicelio forma, nesijaudinkite, tiesiog suformuokite ją iš naujo. Paruoštą šnicelį įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Nusiplaukite rankas (kad į mėsos masę nepatektų per daug džiuvėsėlių), suvilgykite šaltu vandeniu ir tęskite toliau.
Paruoštus šnicelius dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą (iki 2 valandų), kad masė sustandėtų ir geriau priliptų džiuvėsėliai.
Įkaitinkite orkaitę iki 180"C.Paimkite antrą skardą ir truputį aptepkite aliejumi. Į keptuvę arba dvi (aš kepu dviejose, nes taip greičiau) įdėkite šaukštą sviesto, įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės aukštos ugnies.

Maltos mėsos šniceliai su svogūnų padažu: tikri kotletų karaliai
„Mūsų šeimoje yra tradicija – kiekvienas gimtadienio proga užsisako savo patį mėgstamiausią patiekalą. Šie maltos mėsos šniceliai jau daugiau nei dešimt metų mano vyro pageidavimų sąraše yra nepajudinami“, – rašo Vaida Bernatavičienė, „Karšta košė“ tinklaraščio kūrėja.
Šaltinis:Maltos mėsos šniceliai su svogūnų padažu / Vaidos Bernatavičienės, „Karšta košė“ tinklaraščio kūrėjos nuotr.
A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 Receptai Šnicelis Maistas PatiekalaiŠis patiekalas nostalgiškas, atkeliavęs iš vaikystės, kuomet šniceliais buvo vadinami maltos mėsos kepsniai, o šniceliai – karbonadais.
Nepaprastai purūs ir sultingi maltos mėsos kepsneliai jus tikrai maloniai nustebins. Šis šnicelis – tikrų tikriausias visų kotletų, kotlečiukų karalius! Neįtikėtino mėsos minkštumo paslaptis yra tarkuoti svogūnai bei atskirai išplakti baltymai. Ir manau, kad skaitant receptą tai daugelį nustebins, na, juk ne biskvitą susiruošėte kepti. Bet virtuvėje dažnai taip nutinka, kai visiškai neįprasti dalykai visiškai paprastus patiekalus pakylėja į kitą lygmenį.
Vaidos Bernatavičienės, „Karšta košė“ tinklaraščio kūrėjos nuotr./Maltos mėsos šniceliai su svogūnų padažu
Padažas, kurio receptą siūlau prie šnicelių, fantastiškai gerai dera, todėl primygtinai raginu jo neatsisakyti. Bet jeigu norite sutaupyti laiko, galite jį pasigaminti iš vakaro. Porcijų skaičių nurodžiau 8 asmenims, nors kepsnelių iš viso nulipdysite 11, tad įvertinkite valgytojų pajėgumus ir ingredientų kiekį koreguokite pagal save.
