pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos sriuba su ryžiais: greitas ir skanus receptas

Ieškote lengvai paruošiamos ir šildančios sriubos? Ši vištienos sriuba su ryžiais yra ne tik skani, bet ir puikus pasirinkimas šaltomis dienomis ar sveikatai stiprinti. Kai šaltukas kanda nosį, o už lango - vien pilki atspalviai, verdam didelį puodą sriubos.

Kodėl verta gaminti šią sriubą?

  • Vištiena - lengvai virškinama ir turtinga baltymais.
  • Česnakas - natūralus imunitetą stiprinantis ingredientas.
  • Ryžiai - suteikia sotumo ir puikiai dera su vištiena.

Ši sriuba yra greitai paruošiama, todėl puikiai tinka pietums ar vakarienei. Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis - aromatinga ir švelnaus skonio, tad patiks daugeliui. Kruopos jai suteikia sotumo, grietinėlė - kremiškumo, o svieste apkepti svogūnai, salierų stiebai, morkos ir česnakai pripildo sriubą turtingo skonio.

Paprasta vištienos sriuba su česnaku ir ryžiais receptas

Reikės:

  • 1 vištos krūtinėlės
  • 3 saliero stiebų
  • 3 vidutinio dydžio morkų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 0,5 stiklinės ryžių
  • 2 citrinų
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 laurų lapelių
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. smulkintų petražolių
  • 0,5 a. š. džiovintų čiobrelių
  • druskos, juodųjų pipirų

Ingredientai (2-4 žmonėms):

Ingredientas Kiekis
Vištienos filė 300 g
Česnakas 3 skiltelės
Ryžiai 100 g
Morka 1 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Vištienos sultinys 1,5 l
Alyvuogių aliejus 1 valg. šaukštas
Druska, pipirai Pagal skonį
Petražolės (puošimui) Pagal skonį

Sriubos gaminimo trukmė

  • Paruošimas: 10 min.
  • Virimas: 30 min.
  • Iš viso: 40 min.

Gaminimo eiga

  1. Svogūną nulupkite, pašalinkite viršutinį sluoksnį, dėkite į puodą. Morkas gerai nuplaukite, nulupkite ir lupenas sudėkite į puodą kartu su svogūnu. Nupjaukite salierų stiebų galus ir taip pat sudėkite į tą patį puodą kartu su vištos krūtinėle. Užpilkite 8 stiklinėmis vandens. Sudėkite laurų lapelius, pagardinkite druska, pipirais ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 25 min., kol vištiena išvirs.
  2. Vištos krūtinėlę išgriebkite iš sultinio, palikite pastovėti apie 5 min., tada šakutėmis suplėšykite plonomis juostelėmis.
  3. Sultinį nukoškite, išmeskite daržovių gabalėlius. Sultinį atidėkite į šalį.
  4. Svogūną susmulkinkite, salierą ir morkas supjaustykite griežinėliais. Česnaką nulupkite ir susmulkinkite.
  5. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies, sudėkite smulkintas daržoves, čiobrelius ir kepinkite apie 5 min. Suberkite ryžius, užpilkite sultiniu ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 15 min., sudėkite vištieną ir virkite dar 5 min.
  6. Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir morką, česnaką sutrinkite. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, apkepkite svogūnus ir česnaką iki auksinės spalvos.
  7. Įdėkite vištieną, kepkite keletą minučių, kol lengvai apskrus. Supilkite vištienos sultinį, įdėkite ryžius ir morką. Virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol ryžiai ir vištiena bus minkšti.
  8. Pagardinkite druska, pipirais ir prieš patiekiant pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Patarimai skaniai sriubai

  • Jei norite intensyvesnio skonio, pridėkite šiek tiek sojos padažo ar citrinos sulčių.
  • Galite naudoti rudus ar laukinius ryžius - jie suteiks papildomo maistingumo.
  • Sriuba puikiai dera su šviežia duona ar skrudintais batono gabaliukais.
  • Pievagrybiai šiai sriubai suteikia ypatingai gardų aromatą, todėl, jei tik mėgstate grybus, nepraleiskite šios eilutės - pakepinkite juos svieste drauge su kitomis daržovėmis ir mėgaukitės ypatingai kvapnia, rudeniška, šildančia sriuba.

Dažnai užduodamas klausimas

Ar galima naudoti kitokius grūdus vietoje ryžių?

Taip! Galite išbandyti perlines kruopas, grikius ar net avižas - jie suteiks sriubai naują skonį ir tekstūrą.

Ši vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis yra gardi ir nesunkiai pagaminama. Nebijokite eksperimentuoti - sriubą galite virti ir su grikiais (jie čia taip pat puikiai tiks!), o norėdami paruošti vegetarišką sriubos versiją, tiesiog nenaudokite vištienos.