pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai su Vištiena ir Pievagrybiais - Tobulas Receptas Skaniai Vakarienei

Pirmiausia pasiruošiame lietinius:

Kiaušinius išplakame. Beriame persijotus miltus, pabarstome druska, pilame pieną ir išmaišome iki vientisos masės. Įpilame aliejaus. Paliekame pastovėti. Gerai įkaitiname keptuvę, pilame po maždaug samtį paruoštos tešlos į gerai įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę, greitai tolygiai paskirstydami tešlą per visą keptuvę kepame lietinius maždaug po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Iš tokio tešlos kiekio mums išėjo aštuoni dideli lietiniai.

Reklama

Lietiniai su vistiena ir pievagrybiais

Lietiniai blynai su ančių širdelių ir marinuotų kelmučių įdaruLietiniai blynai su rikotos sūriu (arba varške) ir špinataisBlyneliai su vištos kepenėlių įdaruLietiniai blyneliai su kopūstais ir mėsyteLietiniai blynai su dešrele ir sūriuLietiniai blynai su voveraičių įdaruLietiniai blynai su varške, špinatais ir lašišaBulviniai blynai su vištienaLietiniai blynai su mandarinaisLietiniai blynai su žuvimiLietiniai blynai su aguonomisLietiniai su vištiena

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite ingredientus.

2. Vištos krūtinėlės kepsnius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite iš abiejų pusių druska ir pipirais.

3. Paruoštus vištienos kepsnius iš visų pusių apvoliokite miltuose, kad pasidengtų plonu sluoksniu. Miltų perteklių nupurtykite.

4. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite miltuose apvoliotus kepsnius ir kepkite apie 4-5 minutes iš vienos pusės. Tuomet apverskite ir kepkite 3-4 minutes iš kitos pusės. Vištiena turi būti iškepusi viduje ir gardžiai apskrudusi išorėje. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepsnių storumo. Jei turite galimybę, naudokite maistinį termometrą ir kepkite vištieną iki 72 °C vidinės temperatūros. Iškeptus kepsnius išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį. Uždenkite kita lėkšte ar dangčiu, kad kuo ilgiau išlaikytumėte šiltus.

5. Keptuvėje, kurioje kepėte vištieną, ištirpinkite du šaukštus sviesto. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol išsiskyrusios sultys nugaruos.

7. Supilkite sultinį, grietinėlę. Pagardinkite garstyčiomis, čiobreliais, žiupsniu druskos ir pipirų. Leiskite užvirti, sumažinkite ugnį ir virkite penkias minutes.

8. Į puodelį įpilkite du šaukštus sultinio (iš keptuvės) ir jame maišydami ištirpinkite šaukštą kukurūzų krakmolo. Supilkite į keptuvę su padažu, išmaišykite. Grąžinkite į keptuvę vištienos kepsnius. Kaitinkite dar 4-5 minutes, kol padažas sutirštės.

Ruošiame įdarą:

Keptuvėje išlydome sviestą, dedame kapotą svogūną ir keletą minučių pakepiname. Beriame smulkiai pjaustytus pievagrybius, pabarstome druska, mėgiamais prieskoniais ir keletą minučių pakepiname. Dedame smulkiai pjaustytą virtą vištienos filė. Išmaišome. Užpilame sultiniu, pabarstome smulkintais krapais, svogūnų laiškais ir keptuvę uždengę dangčiu troškiname keletą minučių.

Imame lietinį, kiekvieną jų aptepame trupučiu majonezo ar natūralaus skonio jogurtu, beriame tarkuoto fermentinio sūrio ir uždedame paruošto įdaro. Susukame.

Reklama

Kepimo indą patepame sviestu. Dedame susuktus lietinius. Ant viršaus uždedame keletą pievagrybių griežinėliu ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame apie 15 minučių. Užberiame tarkuoto fermentinio sūrio ir dar kepame apie 10 minučių.

ReklamaReklama