Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriubaMiltus pakepiname svieste. Maišant miltus pamažu supilame vandenį. Įgautą padažą įspaudžiame citrinos sultis, pasūdome, įberiame pipirų ir tarkuoto muskato riešuto. Nukaitę supilkite išplaktus kiaušinio trynius. Padažas labiausiai tinka prie žuvies patiekalų.
1 kiaušinio trynys
150 g aliejaus
70 g kieto fermentinio sūrio
druskos
maltų pipirų
citrinos sulčių
Trynys ištrinamas su druska ir į jį po truputį pilamas aliejus. Paskui į gaminamą majonezą įberiama pipirų, įpilama citrinos sulčių, o į gatavą įmaišoma tarkuoto sūrio. Tiekiama su balta mėsa, žuvies patiekalais
*100 g varškės
*0,2-0,75 stiklinės pieno arba sultinio
*2-3 šaukštai aliejaus
*druskos, garstyčių, pipirų
*acto arba rūgščių sulčių
*aštraus padažo
Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti prieskonius, įpilti skysčio, aliejaus ir viską gerai išplakti. Jei varškė riebi arba padažas duodamas prie riebios mėsos, vietoj aliejaus pilti sultinio.
Tinka prie kiaulienos, avienos, žąsienos ir antienos valgių.

Skaniausi padažai prie mėsos ir makaronų
Be įvairiausių padažų mėsos, makaronų patiekalai būtų prėski ir neįdomūs. Skanus padažas gali išgelbėti net perkepusią mėsą ar pervirusius makaronus. Todėl visiems reikėtų mokėti paruošti bent kelis skirtingus padažus – kiekvienam pagal nuotaiką arba skonį. Kartais visa padažo magija – viena arba kelios ypatingos sudedamosios dalys. Štai kelios idėjos: padažas su riešutais ir džiovintais vaisiais, su pievagrybiais ir kumpiu bei su konservuotais saldžiaisiais kukurūzais.
Padažas su riešutais
- 600 g pomidorų pastos
- 50 g sviesto
- 100 g džiovintų slyvų
- 50 g razinų
- 2 šaukštai kapotų graikinių riešutų
- 100 ml raudonojo vyno
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Į pomidorų pastą supilti raudonąjį vyną, įberti juodųjų pipirų, sudėti smulkintas džiovintas slyvas ir pavirti 10 – 15 minučių. Kai šiek tiek atvės, sudėti kapotus graikinius riešutus, sviestą, razinas ir vėl užvirti, kol pradės burbuliuoti.
100 g apie 137 kcal
Paruošimo laikas: 30 min
4 – 6 porcijos
Itališkas padažas
- 500 g pomidorų pastos
- 100 g pievagrybių
- 60 g kumpio
- 2 svogūnai
- 30 g sviesto
- 100 ml sauso, baltojo vyno
- Gvazdikėlių, žalumynų pagal skonį
Gaminimas
Kumpį ir pievagrybius smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus. Pomidorų pastą sumaišyti su kepintais svogūnų žiedais, smulkintais žalumynais. Sumaišyti su kumpiu ir pievagrybiais. Supilti vyną ir įmesti 3 – 4 gvazdikėlius. Virti padažą dar 8 – 10 minutes.
100 g apie 73 kcal
Paruošimo laikas: 30 min
4 – 6 porcijos
Baltasis padažas su konservuotais kukurūzais
- 360 ml pieno
- 2 šaukštai sviesto
- 3 šaukštai miltų
- 340 g konservuotų kukurūzų
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Ištirpinti sviestą, suberti miltus ir nuolatos maišant pakepinti apie 3 minutes ant lėtos ugnies. Sudėti konservuotus kukurūzus, paskaninti druska bei pipirais. Viską gerai išmaišyti. Supilti pieną ir nuolatos maišant virti dar 5 minutes ant lėtos ugnies, kol padažas pradės tirštėti.
