pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sultingas Kiaulienos Kepsnys Orkaitėje: Receptai ir Patarimai

Kiaulienos kepsnys orkaitėje - tai puikus patiekalas, kuris tinka tiek šventėms, tiek paprastai vakarienei. Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų ir patarimų, kaip paruošti sultingą ir skanų kiaulienos kepsnį.

Ingredientai

Štai keletas ingredientų, kurie gali būti naudojami kiaulienos kepsniui ruošti:

  • 5 kiaulienos griežinėliai
  • Druska, pipirai
  • 150 g sūdytų grybų
  • 5 pomidorai
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukštelis maltų džiūvėsėlių arba miltų
  • 0,5 stiklinės sultinio
  • 2 šaukštai tarkuoto sūrio
  • Žalumynų

Arba:

  • 500 g kiaulienos
  • Druska, pipirai
  • Inkstas
  • Šaukštelis sviesto
  • Garstyčių
  • Riebalų
  • 2 stiklinės vandens
  • 2 šaukšteliai miltų
  • Šaukštas grietinės
  • Svogūnas

Marinatas

Norint, kad mėsa būtų minkšta ir sultinga, svarbu ją tinkamai pamarinuoti. Štai vienas iš marinato variantų:

  • Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite.
  • Sumaišykite su kefyru, rūkyta paprika, pipirais ir provanso žolelėmis.
  • Kiaulienos gabalą įdėkite į indą ir užpilkite marinatu, kad visas gabalas būtų padengtas.
  • Bent kelioms valandoms ar nakčiai dėkite į šaldytuvą. Kelis kartus apverskite mėsą.

Gaminimo Eiga

Paprastas būdas

Štai vienas iš paprastų kiaulienos kepsnio gaminimo būdų orkaitėje:

  1. Mėsą supjaustykite ir apibarstykite druska bei pipirais.
  2. Kiaulienos nugarinę supjaustykite 2 cm storio gabalais su šonkauliuku.
  3. Pašlakstykite pusės citrinos sultimis.
  4. Mėsos gabalus išdėliokite kepimo inde vienu sluoksniu.
  5. Pabarstykite druska ir maltais pipirais.
  6. Pašlakstykite balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi.
  7. Užpilkite šiek tiek medaus.
  8. Į tarpelius įmeskite 2-3 išilgai perpjautas česnako skilteles.
  9. Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite orkaitėje.
  10. Nuimkite foliją ir kepkite dar ~20 min, kad apskrustų.

Kepsnys su Daržovėmis

Štai receptas, kaip paruošti kiaulienos kepsnį su daržovėmis:

  1. Kiaulienos nugarinę nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska bei pipirais.
  2. Paruoškite marinatą iš smulkinto česnako, rozmarino, raudonėlio, pakepintų pankolių sėklų ir aliejaus. Įtrinkite mėsą marinatu ir palikite marinuotis kelias valandas.
  3. Morkas, salierų stiebus ir svogūnus supjaustykite ir sumaišykite su rozmarinu, druska, pipirais ir aliejumi.
  4. Bulves nuskuskite, perpjaukite per pusę ir apibarstykite druska bei pipirais.
  5. Į kepimo skardą sudėkite bulves, daržoves ir kiaulienos nugarinę.
  6. Kepkite orkaitėje iš pradžių aukštoje temperatūroje, vėliau sumažinkite temperatūrą ir kepkite, kol mėsa iškeps.
  7. Prieš patiekdami, leiskite mėsai "pailsėti" 10-15 minučių.

Troškintas kepsnys

Kitas būdas paruošti kiaulienos kepsnį - troškinti orkaitėje:

  1. Mėsą gerai ištrinkite druska ir palikite marinuotis.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš visų pusių, kad apskrustų.
  3. Į puodą sudedame nuvalytas ir supjaustytas daržoves, čiobrelių šakeles, laurų lapus ir kmynus.
  4. Ant viršaus uždedame mėsą, pilame obuolių sultis, šaukštą medaus ir garstyčių.
  5. Puodą uždengiame dangčiu ir šauname į orkaitę.
  6. Kepkite žemoje temperatūroje apie 1,5-2 valandas.
  7. Iš likusio sultinio gaminame padažą su krakmolu.

Patarimai

  • Jei naudojate medų, kuris yra sukietėjęs, įdėkite kelis šaukštus į indelį ir pamerkite į karšto vandens vonelę.
  • Jei norite pataupyti nervus - įsigykite geros kokybės maisto termometrą. Iškepusios nugarinės vidinė temperatūra yra apie 60-62’C.
  • Jei neturite termometro, plonesnį nugarinės kepsnį žemoje temperatūroje kepkite apie 50 minučių, o storesnį - 60 minučių.

Padažas

Keptą nugarinės kepsnį su daržovėmis tiekite su savo mėgiamu padažu ar be jo, kaip kam labiau patinka.

Štai vienas iš padažo variantų:

  • Česnaką pasmulkinkite ir su žiupsneliu druskos sutrinkite grūstuvėje iki pastos konsistencijos.
  • Sumaišykite su grietine bei majonezu.
  • Leiskite 10 minučių pastovėti.

Kiti Receptai

Štai dar keli receptai, kuriuos galite išbandyti:

  • Paukštienos kepenėlių paštetas
  • Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)
  • Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotos

Išvados

Kiaulienos kepsnys orkaitėje yra universalus patiekalas, kurį galima pritaikyti pagal savo skonį ir turimus ingredientus. Svarbiausia - nebijoti eksperimentuoti ir mėgautis procesu!