pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skanių lietinių su mėsa receptas pagal Beatos virtuvę

Lietiniai blyneliai su varške

Atsispausdinti

Porcijos: 12 blynelių Paruošimo laikas: 60 min.

Blyneliams:
3 kiaušinių
2 stiklinių (500 ml) pieno
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
½ arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
60 g tirpinto sviesto
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Įdarui:
360 g varškės
2 kiaušinių
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Patiekti:
grietinės
uogienės
šviežių uogų

Labas, Aš esu Beata.

Labas, aš esu Beata ir aš labai myliu gyvenimą. Myliu tai, ką darau kasdien: kalbu apie maistą ir pozityvų gyvenimą. Esu jau dešimties kulinarinių knygų autorė, TV laidų vedėja ir tiesiog džiaugsmingo gyvenimo transliuotoja. Esu baigusi žurnalistikos ir kulinarijos mokslus, bet toliau kasdien mokausi naujų dalykų ir, svarbiausia, kaip būti geru žmogum sau ir pasauliui. Mano blogas yra mano pamatas, aš čia pradėjau mokytis rašyti apie maistą. Man svarbu mano ir jūsų geras gyvenimas, maistas, namai, gera savijauta, draugystė, šeima ir nauji atradimai.

Varškės ir sėklų duona

Belickų šeimos tortas „Medutis"

Pupelių sriuba su kopūstais

Moliūgų pyragas su medaus kremu

Jautienos kukuliai su rikota daržovių padaže

Latviškas mielinės tešlos obuolių pyragas

Lietiniai blynai su mėsa

Gaminame . Lietiniai blynai su mėsa
Lietinių blynų su mėsa tešlai miltus suberiame į dubenį, įmušame kiaušinius, įpilame truputį pieno, 1 šaukštą aliejaus, druskos ir gerai išmaišome. Supilame likusį pieną. Lietinių blynų tešla turi būti skysta. Keptuvę gerai įkaitiname, patepame aliejumi, pilame plona srovelę tešlą ir tolygiai ją paskirstome. Lietiniai blynai apkepami iš abiejų pusių.

Lietinių blynų įdarui virtą mėsą, svogūną sumalame, pasūdome, įberiame pipirų ir gerai išmaišome.

Ant kiekvieno iškepto lietinio blyno dedame po šaukštą mėsos įdaro.

Lietiniai blynai su mėsa suvyniojami.

Suvynioti lietiniai blynai su mėsa apkepinami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.

Lietiniai blynai su mėsa patiekiami su grietine ar padažu pagal skonį. Skanaus.

Valgyk ir žydėk

Duona

Varškės ir sėklų duona – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori valgyti mažiau greitųjų angliavandenių, tačiau nenori atsisakyti gardžios duonos.…

Dienos meniu

Aš tikiu, kad geriausios mišrainės yra tos, kuriose susitinka skirtingos tekstūros. Ir visada mišrainės su virtais burokėliais ar bulvėmis persikelia…

Bemėsis pirmadienis

Tai jau tikrai sriubų metas ir puodai dirba. Aš laidoje viriau sočią TRIJŲ PUPELIŲ SRIUBĄ SU KOPŪSTAIS. Man ji tokia…

Evelinos Virtuvė

Lietinių receptas čia. Lietinių įdarą dažniausiai darydavau iš maltos mėsos,tiesiog greičiau ir paprasčiau. Šį karta pabandžiau padaryti virtos mėsos įdarą, su juo daug skaniau, todėl verta nepatingėti išsivirti mėsos. Lietiniai puikiai tinka pusryčiams, pietums ar net vakarienei, o labiausiai užgavėnėms.

Virtos mėsos įdaras

400 g šviežios kiaulienos šoninės
2 morkos
2 svogūnai
1 saliero lapkotis (neturėjau, todėl nedėjau)
laurų lapas, keletas juodųjų pipirų, druskos
sviesto

1. Mėsą dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, šalia guldome nuskustas morkas, vieną nuluptą svogūną, saliero kotą, metame lauro lapą, keletą pipirų, druskos ir ant nedidelės ugnies pradedame virti. Kai vanduo užverda, nugriebiame putas ir toliau verdame 1 valandą 30 minučių.

2. Išvirtą mėsą ir morkas sumalame. Paragaujame ar netrūksta kokių prieskonių, jei trūksta įberiame.

3. keptuvėje su trupučiu sviesto lėtai pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Jį lengvai apkepiname, neprideginame. Įtarkuojame morkas.

4. Pakepintus svogūnus ir morkas sumaišome su malta mėsa. Įdaras paruoštas.

5. Ant lietinio dedame truputį mėsos ir vyniojame arba lankstome. Apkepame keptuvėje su šaukštu aliejaus ar sviesto. Kepame ant nedidelės ugnies, kad visas vidus spėtų sušilti, o blynai gražiai apskrustų.

Lietiniai blyneliai su varške

„Šiandien iškepsiu lietinių su varške“, – sakydavo mama, o žodžius lydėdavo šypsena. Jie skanūs, švelniai saldūs, lyg gardžiausias desertas; kaip gi galėtų nepatikti?

Šiandien, po ilgų derybų, ko gi norėtųsi pietums, kepu šiuos blynelius savo sūnui. Kol renkamės uogienę, su kuria lietiniai patys skaniausi, tyliai mintyse kartoju: kad kuo greičiau išauštų dienos, kai klausimas, ką valgysim šiandien, būtų sunkiausias dienos klausimas.