Lietiniai blyneliai su mėsa
Lietiniai blyneliai su mėsa
- Smulkiai supjaustykite svogūną (aš pjausčiau stambiai, todėl nuotraukose galite pamatyti jo gabaliukų 🙂 ).
- Sumalkite virtą kiaulienos kumpį, padruskinkite, papipirinkite, sumaišykite su grietine ir pakepintais svogūnais.
- Tešlai skirtus produktus išplakite ir kepkite blynelius gerai įkaitintoje keptuvėje (Jų bus apie 10. Kiekis priklausys nuo jūsų samčio ir keptuvės dydžio).
- Kai apkeps viena blynelio pusė, apverskite ir dar šiek tiek (suskaičiuoju iki 15 ir blynelį išimu 🙂 )
- Ant jau iškepusio dėkite po didelį šaukštą mėsos masės ir suvyniokite (kad neliktų mėsos, siūlau ją suskirstyti į tiek dalių, kiek iškepsite blynelių).
- Taip paruoštus blynelius galite sudėti į maistui laikyti skirtą dėžutę ir kišti į šaldytuvą. Ten jie gali drąsiai tūnoti iki 5 dienų. Jei žinote, kad jūsų šeima suvalgys juos tą pačią dieną pusryčiams, pilkite į keptuvę aliejaus ir kepkite iš visų pusių, kol gražiai apkeps.
- Skanu su grietine ir be jos.
Lietiniai blyneliai su mėsa
Gera virtuvė
Šį kartą apie lietinius blynus. Visą laiką juos kepdavau iš akies maišydama produktus. Bet paprašymas recepto privertė viską imti ir pamatuoti.
Kažkodėl mano lietinių receptas visada vienodas, aš labai konservatyvi šiuo klausimu. Turiu man patinkantį receptą ir nebandau kitų. Gal būt, ateityje išbandysiu kažką naujo. Keičiasi tik mano lietinių įdarai. Čia aš atvira permainoms, gan dažnoms permainoms.
Šį kartą keli nesaldūs lietinių įdarai ir pats lietinių receptas.Lietiniams ( 9 vnt.) reikės:3 kiaušinių (didelių),0.5 l. pieno,150 gr. miltų,trupučio druskos ir cukraus,aliejaus ar lydyto sviesto blynų kepimui.Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.
Geriausiai lietiniams tinka mėsa nuo kauliukų. Tokia mėsa nebūna niekada sausa. Ir man skaniausi lietiniai su vištiena arba jautiena.
Virtą mėsą atskirkite nuo odelių ir visokių kremzlių, jei jų mėsoje yra. Mėsą sumalkite, įberkite pipirų, jei reikia druskos. Galite įdėti susmulkintų pakepintų svogūnų. Jei mėsa sausa- į ją įpilkite šiek tiek sultinio. Taip pat galite įdėti žalią kiaušinį ir viską gerai permaišius įdaryti šiuo įdaru lietinius. Tačiau, jei dėsite žalią kiaušinį nepatingėkite ilgėliau pakepti lietinių, kad viduje esantis kiaušinis tikrai perkaistų.
Lietinius pateikite su sultiniu arba su grietinės sviesto padažu (jis bus šių receptų apačioje).Kumpio, sūrio ir marinuotų agurkų įdaras
Taip, skamba gal kam ir netikėtai. Bet patikėkite- verta pabandyti!
Įdarui naudoju karšto rūkymo kumpį, fermentinį sūrį ir marinuotus arba raugintus agurkus (pastarųjų dedu labai nedaug, bet jų tikrai reikia).
Viską supjaustykite plonais šiaudeliais.Šiuos lietinius pateikite tik su gabalėliu išlydyto sviesto.

Lietiniai su malta mesa
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “lietiniai blynai su malta mesa” rasta receptų 1000Lietiniai blynai su sultingu virtos mėsos įdaruLabai skanūs lietiniai blynai su bananaisLietiniai blynai
Šiuos visus ingredientus (išskyrus miltus ir vandenį) sumaišykite.
Tada berkite persijotus miltus ir sumaišykite tirštą tirštą tešlą.
Dabar jau pamažu pradėkite pilti 400 ml šalto vandens ir vis nepamirškite maišyti (pirmiausia pilkite 320 ar 350 ml, nes skirtingi miltai skirtingai imlūs drėgmei, o dar geriau blynų tešlai leisti pastovėti pusvalandį, kad miltai gerai išbrinktų, tuomet tešla tirštesnė ir galima daugiau vandens įpilti).
Reklama41011Pamaišykite pamaišykite, pasidarykite tinkamo tirštumo, bet ne per skystus. Ir viskas – kepkite.
IngredientaiPatarimasKeptuvė turi būt geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs. Aš keptuvę tiesiog patepu aliejum, t. y. popieriniu rankšluosčiu, sudrėkintu aliejumi.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiKristupas parašė:Sveiki beata esu dar vaikas ir noreciau patarimo. Man niekaip nesigauna padaryt teslos ji gaunasi su gumuleliais ir nezinau kodel. Galit paaiskint?
Justina parašė:Dėkui už šį nuostabų receptą, kepiau ir negaliu atsistebėti, kokie skanūs blynai išėjo 🙂Ignas parašė:Receptas priestarauja Betos komentarui. Komentare sakoma viska, iskaitant vandeni maisyti nuo pat pradziu, o recepte sakoma kad pirma viska isskyrus vandeni sumaisyti i labai tirsta tesla. Pagal recepta tesloje gumulai neisvengiamai gaunasi.
Sigitas parašė:Beata, ačiū labai už superinį receptuką. Blynai gavosi puikūs iš pirmo karto. Vaikai laižėsi kartu su manimi. Mokėjau kepti, bet gaudavosi ne tokie. Šie buvo super.
Egle parašė:o ar tinkami sie blynai su mesisku kokiu idaru?labai noriu pasigaminti, jau senai valgytus, lietinius su desrelemis ir suriu 🙂
ru parašė:Liuks receptas! Niekada tokio skanumo blynai nesigaudavo kaip šitie!eva parašė:Blynukai gavosi nuostabus! 😉 aciu uz receptukaMila parašė:Labai aciu uz recepta . kiek esu darusi vis netiap gaudavosi kokiu noredavau ,na o sitas receptukas labai patiko 🙂
.Pauliouis parašė:Laba diena kaip sekas?? :2Vilma parašė:Aciu uz recepta, puikus blynai, as gaminau su tradiciniu – varskes idaru, skanumelis, vos liezuviu neprarijom 🙂
Beatričė parašė:Ką patartumėte daryti kad blynas gražiai apsiverstų, nes niekada neišėjo… Kai bandau atkelti jis susispaudžia į kampą.
Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji
Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.
Štai ir mano knyga (jau prekyboje)
Pranešimai
Pranešimai
Komentarai
Komentarai