pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip skaniausiai iškepti vištienos šlaunelės kumpiukus

TOP 10 virtuvės šefo patarimų, kaip išsikepti šernienos kumpį 0

Šernienos kumpio kepsnį galima ruošti įvairiai, bet jo ruošimas dažnai asocijuojasi su daug laiko ir krapštymosi reikalaujančiu darbu. Daug kas mano, kad šernienos kumpis bus sultingas tik tada, jei bus įdarytas ir įtrintas lašiniais. Ar tikrai prieš gaminant žvėrieną visada reikia supjaustyti ir prikimšti lašinių bei česnako, kad būtų sultinga? Virtuvės šefas latvis Maris Astičius atskleidžia, kad šiame recepte šernienos kumpį galima pakeisti kita žvėriena, pavyzdžiui, stirnos koja, kiškiu, barsuku ir net bebru. Be to, ruošiant mėsą kepti darbo nėra daug, o dėl to, kas vyksta orkaitėje, nereikės visą laiką rūpintis. Tačiau rezultatas tikrai džiugins pilvus.

Keptas stirnienos kumpis

Reikės:
Stirnos ar ožio kumpiuko. Idealu būtų šviežias, bet tiks ir užšaldytas, tik prieš tai, aišku, jį reiks atšildyti.
Saujos džiovintų slyvų.
Gabaliuko šviežių ar rūkytų lašinukų (aš dažniausiai imu šviežius).
Prieskonių – tradiciniu žvėrienos, juodųjų pipirų, česnako (smulkinto ar džiovintų granulių), druskos. Jei su prieskoniais paeksperimentuosite – kaskart kumpiuko skonis bus kitoks.

Eiga:
Kumpiuką ištriname su turimais prieskoniais ir druska, visame kumpelyje peiliu įpjauname įpjovas – kišenėles, į kurias įkišame po gabaliuką lašinių ir po vieną slyvą. Prieš tai reikia lašinius supjaustyti gabaliukais, o slyvas – pamirkyti. Tada visą tą grožį paliekame pasimarinuoti kokiai parai. Išsimarinavusį kumpį vyniojame į foliją ir kišame į įkaitintą orkaitę. Kepame apie porą valandų 180-200 laipsnių C . Prieš baigiant kepti, foliją praskleidžiame ir leidžiame kumpiukui apskrusti.
Labai skanus tiek karštas, tiek ir šaltas. Garnyrą galima patiekti įvairiausią, pagal kiekvieno skonį. Man labai skanu su biriais ryžiais, virtais su apelsinų sultimis. Ryžius verdame kaip įprastai, tik pabaigoje įpilame stiklinę apelsinų sulčių.
Skanaus :)
Autorė: Eglė Laurinaitytė

Įvertinimas: 4.5 / 5. Balsavo: 13

Būkite pirmas ir įvertinkite šį straipsnį!

Mėsa marinuojama

Visko pagrindas yra mėsos marinavimas. Mėsa turi marinuotis dvi tris valandas, idealiu atveju mėsa marinate paliekama visai nakčiai, tada skonis bus daug išraiškingesnis.
Marinavimui galima naudoti viską, kas po ranka, priklausomai nuo to, kokie skoniai patinka. Galima naudoti paruoštus prieskonių mišinius žvėrienai, sausą adžiką. Mėsai taip pat tiks ir gėrybės iš rūsio, pavyzdžiui, naminė adžika ar panašūs konservai. Marinuojant galima naudoti įvairius padažus, garstyčias, kurios suteiks mėsai puikų skonį.
Šį kartą naudota: pipirai, valgomasis svogūnas, česnakai, aitrioji paprika, čiobreliai, rozmarinai, garstyčios, saliero šaknis, poras, morka, griežtis, sojų padažas, terijakio padažas (galima pakeisti medumi).
Mėsa pabarstoma pipirais, apibarstoma garstyčių grūdeliais, apšlakstoma sojos ir terijakio padažais. Į kepimo indą sudedami gabalais supjaustyti prieskoniniai augalai ir šakniavaisiai.

Kaip orkaitėje iškepti pačius skaniausius, sultingus šonkauliukus? Patarimai ir receptai!

Minkštutė, nuo kaulo krentanti mėsa, varvantis padažas ir iš malonumo priverčiantis užsimerkti keptų šonkauliukų aromatas - tikra kiekvieno mėsos mėgėjo svajonė. Dalinamės šonkauliukų marinavimo, kepimo ir prie jų tinkančių padažų ruošimo patarimais. O straipsnio apačioje rasite mūsų pačių mėgstamiausių šonkauliukų receptų, kurie visada sulaukia didžiulio pasisekimo!