pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Purus ir Drėgnas Obuolių Pyrago Receptas

Obuolių pyragas - tai klasikinis desertas, kuris sužavi savo paprastumu ir nuostabiu skoniu. Purus obuolių pyragas - tai lengvas ir drėgnas desertas, kuriame susilieja sultingų obuolių skonis ir minkšta, puri tešla. Šis obuolių pyragas yra vienas iš tų receptų, kurie kvepia vaikyste ir jaukiais šeimos sekmadieniais. Ilgėjant ir tamsėjant rudens vakarams, namuose norisi kuo daugiau jaukumo. Kas geriau tą jaukumą sukurs nei namie pasklidęs švelnus kepinių aromatas, garuojanti karšta arbata ir pasmaližiauti prie bendro stalo susėdę namiškiai.

Taip jau yra, kai norisi išsikepti greito ir tikrai skanaus obuolių pyrago, pradedi naršyti internete ir ieškoti receptų. Šis lengvas ir greitas receptas leis jums paruošti skanų pyragą per trumpą laiką. Pyragas yra purus, minkštas, drėgnas ir nesprangus. Kepkite ir tuo įsitikinsite patys.

Ingredientai:

  • 4-5 obuolių (rūgštesnių)
  • 4 kiaušinių (M)
  • 200 gr. sviesto (ištirpinto)
  • 200 gr. cukraus
  • 200 gr. natūralaus jogurto (be priedų)
  • 200 gr. miltų
  • 1.5 a.š kepimo miltelių
  • Migdolų (migdolų riekutės)

Gaminimo eiga:

  1. Ištirpintą sviestą su cukrumi išplakiau mikseriu.
  2. Po vieną įmušiau kiaušinius ir gerai išplakiau.
  3. Į masę supyliau jogurtą, persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau iki vientisos masės.
  4. Obuolius nulupau, supjausčiau mažais gabaliukais ir įmaišiau į masę.
  5. Išmaišiau.
  6. Kepimo skardą sutepiau aliejumi ir supyliau masę, ant viršaus užbėriau migdolų riekelių.
  7. Kepiau orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 - 45 min. (ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku).

Štai ir viskas. Pyragas iškeptas. Pyrago pagaminimas gana greitas, o nuo stalo jis taip pat greitai ir išgaruoja. Jei norite daugiau tešlos, bet mažiau obuolių, tuomet dėkite tik 2 obuolius į pyragą. Taip pat galite pirma supilti tešlą ir tik po to sudėlioti obuolius ant viršaus. Bet kuriuo atveju - labai skanu.

Kitas Purus Obuolių Pyrago Receptas

Reikės (stiklinė 200 ml):

  • 4 didelių obuolių
  • 1 stiklinės miltų
  • 2 didelių kiaušinių
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 130 g sviesto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1,5 arb. š. vanilinio cukraus
  • 2 žiupsnių smulkios druskos

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ištirpiname mikrobangėje, paliekame šiek tiek pravėsti.
  2. Viename inde sumaišome miltus su druska, kepimo milteliais, persijojame 1 kartą.
  3. Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  4. Įmaišome miltus, po to įmaišome sviestą, tešlą gerai išplakame iki vientisos masės.
  5. Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
  6. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome riekelėmis (storesnėmis ar plonesnėmis, kaip labiau patinka. Aš pjausčiau storesnėmis).
  7. Obuolių riekeles lėtai sumaišome su tešla.
  8. 24 cm išardomą, apvalią kepimo formą gerai patepame sviestu, supilame tešlą.
  9. Kepame įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje 35-40 min, kol pyragas parunda ir vidus iškepa. Ar vidus iškepęs patikrinkite įdūrę medinį dantų krapštuką į pyrago vidurį - jei ištraukus krapštukas švarus - pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla - pakepkite 5 ar 10 min ilgiau.
  10. Karštą obuolių pyragą galite patiekti su ledais ar grietinėle.

Ruduo - tai obuolių pyragų metas, kai visi namai pakvimpa obuolių ir cinamono aromatu. Šis itin purus, skanus ir drėgnas pyragas, nuo stalo dingsta akimirksniu.

Reikės:

  • 4 vnt. obuolių
  • 200 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 130 g sviesto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 a. š. cinamono
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimas:

  1. Kiaušinius su cukrumi išplakite, tada pilkite su druska ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
  2. Tada ištirpintą ir atvėsusį sviestą.
  3. Viską išplakite iki vientisos masės.
  4. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustę skiltelėmis, užpilti cinamono ir įmaišykite į tešlą.
  5. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą formą (22-24 cm) ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  6. Kepkite apie 40 minučių, kol pyragas įgaus rusvą atspalvį.

Obuolių pyragas - vienas universaliausių desertų. Šį receptą verta išsisaugoti - itin drėgnas, purus ir minkštas obuolių pyragas užkariauja visų simpatijas.

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinius su cukrumi plakite, kol pabals, tada pilkite su druska ir kepimo milteliais sumaišytus miltus. Po to - ištirpintą ir kiek atvėsusį sviestą. Viską išplakite iki vientisos masės.
  2. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustę juostelėmis įmaišykite į tešlą.
  3. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-40 minučių, kol pyragas įgaus rusvą atspalvį. Ar iškepęs vidus, įsitikinkite įbedę medinį pagaliuką - jei bus apsivėlęs, dar pakepkite kelias minutes.
  4. Kiek pravėsusį obuolių pyragą ragaukite vieną, su grietinėle ar ledais.

Sviestinio Obuolių Pyrago Receptas

Būtini ingredientai

  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 180 g cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 3-4 vidutinio dydžio obuoliai (rūgštesnių veislių, pvz., „Antonovka“ arba „Granny Smith“)
  • Žiupsnelis druskos

Rekomendaciniai ingredientai

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono (obuoliams pabarstyti)
  • 1-2 šaukštai citrinos sulčių (obuoliams, kad nepajuoduotų)
  • Cukraus pudra (pabarstymui)
  • Sluoksnelis migdolų drožlių (paviršiui papuošti)

Sviestinio obuolių pyrago paruošimo būdas

  1. Paruošti orkaitę ir formą Įkaitinti orkaitę iki 180 °C. Apvalią kepimo formą (apie 24 cm skersmens) patepti sviestu ir pabarstyti miltais arba iškloti kepimo popieriumi.
  2. Paruošti obuolius Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonais griežinėliais arba nedideliais kubeliais. Jei pageidaujate, apšlakstyti citrinos sultimis ir pabarstyti cinamonu.
  3. Plakti sviestinę tešlą Minkštą sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, šviesios masės (apie 3-5 minutes). Po vieną įmušti kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakant, kol masė taps vientisa. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Miltų mišinį palaipsniui įsijoti į sviesto-kiaušinių masę ir atsargiai išmaišyti, kad tešla būtų vientisa, bet nepermaišyta.
  4. Sujungimas Pusę tešlos supilti į paruoštą kepimo formą ir šiek tiek išlyginti. Ant tešlos paskirstyti paruoštus obuolių gabalėlius. Likusią tešlą uždėti ant obuolių ir švelniai paskirstyti šaukštu arba mentele (jei tešla kietesnė, galima tiesiog šiek tiek nubarstyti viršų tešlos šaukštais).
  5. Kepimas Kepti įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių, kol pyrago paviršius taps gražios auksinės spalvos. Patikrinti kepimo pabaigoje mediniu pagaliuku - įsmeigus jis turi išeiti sausas.
  6. Atvėsinimas ir patiekimas Iškeptą pyragą ištraukti iš orkaitės ir atvėsinti formoje apie 10-15 minučių. Tuomet atsargiai išimti iš formos ir visiškai atvėsinti ant grotelių. Pabarstyti cukraus pudra prieš patiekiant.