pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Letai keptas avienos kumpis - tradicija ir skonis

Letai keptas avienos kumpis

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Letai keptas avienos kumpis

porcIngredientaiMėsa
  • 2 kg ėrienos kumpis
  • 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
  • 2 litrai jautienos sultinio nesūdyto (nusipirkite pas mėsininką jau paruošto, galite keisti vištienos sultiniu)
Prieskonių mišiniuiKepimui
  • 1 apelsinas supjaustytas soromis (1cm) riekėmis
  • 1 raudonasis svogūnas supjaustytas soromis (1cm) riekėmis
  • 1 česnakop galva perpjauta išilgai pusiau
  • 10 cm imbiero šaknis supjaustyta 0,5cm riekelėmis
  • 16 datulių be kauliukų
porcIngredientaiMėsa
  • 2 kg ėrienos kumpis
  • 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
  • 2 litrai jautienos sultinio nesūdyto (nusipirkite pas mėsininką jau paruošto, galite keisti vištienos sultiniu)
Prieskonių mišiniuiKepimui
  • 1 apelsinas supjaustytas soromis (1cm) riekėmis
  • 1 raudonasis svogūnas supjaustytas soromis (1cm) riekėmis
  • 1 česnakop galva perpjauta išilgai pusiau
  • 10 cm imbiero šaknis supjaustyta 0,5cm riekelėmis
  • 16 datulių be kauliukų
Procesas

Kumpį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įtrinkite 1 šaukštu aliejaus. Sumaišykite visus prieskonius ir šiuo mišiniu įtrinkite visą ėrienos kumpį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite kelioms valandoms marinuotis (geriausia pernakt).

Įkaitinkite orkaitę iki 120C. Į gilią didelę skardą sudėliokite visus kepimui skirtus ingredientus. Didelėje keptuvėje įkaitinkite likusius 2 šaukštus aliejaus ir jame apkepinkite iš visų pusių ėrienos kepsnį. Jį dėkite ant sudėliotų priedų, į kepimo skardą. Jei keptuvėje liko daug riebalų, nupilkite juos, palikdami tik apie 1 šaukštą. Supilkite į keptuvę jautienos sultinį ir pagramdydami dugną užvirinkite. Verdantį sultinį supilkite į kepimo skardą, ten kur ėriena, uždenkite kepimo skardą labai sandariai keliais sluoksniais aliuminio folijos, ir pašaukite kepti. Kepkite 4 valandas. Po tiek laiko mėsa bus labai minkšta.

Kol kepa mėsa, pasiruoškite visus priedus, su kuriais patieksite mėsą.

Ištraukite iškepusią mėsą iš orkaitės ir atsargiai išimkite iš kepimo skardos, perkelkite į kitą skardą (labai atsargiai, nes mėsa tiesiog kris nuo kaulų). Kumpį uždenkite aliuminio folija. Orkaitės temperatūrą padidinkite iki 210C, įjunkite viršutinio grilio funkciją. Likusį skardoje skystį nukoškite. Porą stiklinių sultinio nupilkite ir pasilikite kuskusui ruošti. Likusį sultinį iš skardos supilkite į puodą ir virinkite ant didelės ugnies, kol skystis redukuosis ir taps sirupo konsistencijos (jo likti turėtų apie 0,5 stiklinės). Ėrienos kumpį patepkite šiuo nuredukuotu skysčiu ir pašaukite trumpam į orkaitę, kad kepsnys sušiltų ir glazūruotųsi. Kepant dar kelis kartus patepkite kepsnį nuredukuotu skysčiu, o kiek liks patiekite kartu su ėrienos kepsniu kaip padažą.

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

Ruošiame ėrieną: česnakus sutraiškome peiliu. Prieskonius, išskyrus laurų lapus, sumaišome su actu ir aliejumi.

Mėsą gerai įtriname marinatu ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti. Geriausia – per naktį, bet jei skubate, užteks ir valandos ar kelių. Į kepimo maišą klojame laurų lapų, ant jų uždedame marinuotą ėrieną, maišą užvyniojame ir šauname kepti į 170 °C temperatūros orkaitę 2,5 valandos.

IngredientaiPatarimas

Patarimas: kepant išsiskyrusias sultis supilkite į indelį, nugriebkite riebalus, o sultinį sutirštinkite trupučiu miltų, su sviestu suminkytų į vieną gabaliuką.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiAudra parašė:

Miela Beata, norėčiau šitaip pagamintos ėriuko menties Didžiojo Ketvirtadieno vakarienei. Ar bandei šį receptą be kepimo maišo ? Norėčiau dėti į molinį puodą su dangčiu ir tiek. Dėkui

Simona parašė:Ar galima kepti visą ne pjaustytą mentę, ar visgi reikėtų susmulkinti?Ernesta parašė:Tobulas receptas! Niekad nesu gaminus erienos, taciau pagal si recepta gavosi ToooobulaVita parašė:O galima kepti folijoje?
Dėkui
Vita
Rašyti komentarą

Ingredientai

  • avienos kumpių: 1 (manasis svėrė maždaug 1,5 kilogramo)
  • maltų juodųjų pipirų
  • malto kumino
  • aštrių raudonųjų paprikų
  • druskos
  • šviežio rozmarino
  • šviežio čiobrelio
  • raudono vyno: 1 taurės
  • česnako.

1. Pirmiausia subadome avienos kumpį peiliu.

2. Tada susmulkiname česnaką.

3. Įtriname mėsą prieskoniais ir apipilame vynu.

4. Paliekame marinuotis keletą dienų, labai skubant, užtenka ir vienos paros.

5. Kepame maždaug 1 valandą 45 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kepame kepimo rankovėje). Po 60 minučių kepimo, rankovę apverčiame, kad ir kita pusė mėsytės pasitroškintų vyne. Jei kepdami neapversite, tai gana ryškiai pajausite skonio skirtumą, kur kepė vyne, o kur ne.

6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau receptų iš kumpio rasite: Kumpio receptai.

. kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!