pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kopūstų ir morkų salotų receptai: nuo klasikos iki modernumo

Šviežio kopūsto salotos gali skambėti nuobodžiai, bet šis paprastas receptas leis iš naujo susidraugauti su šia rudens daržove. Šiandien papasakosime, kaip paruošiamos kopūstų salotos su morkomis, kurias valgėme vaikystėje. Receptas lygiai toks pat, kaip gamindavo mokykloje. Kopūstai gaunasi labai sultingi, švelnūs ir su lengva saldžiarūgšte nata.

Klasikinės kopūstų salotos su morkomis

Ingredientai:

  • Kopūstai
  • Morkos
  • Druska
  • Cukrus
  • Actas

Gaminimas:

  1. Kopūstus supjaustykite nedidelėmis juostelėmis.
  2. Apibarstykite druska ir gerai išminkykite rankomis, kad kopūstai išskirtų sultis.
  3. Po 15 minučių morkas suberkite prie kopūstų, įberkite cukraus ir įpilkite acto, viską gerai išmaišykite. Salotos paruoštos.

Šviežių kopūstų ir morkų salotos su majonezu

Ingredientai:

  • Puselė šviežio kopūsto
  • 2 Morkos
  • Druska - pagal skonį
  • Rudasis cukrus - pagal skonį
  • 2-3 valgomieji šaukštai majonezo

Gaminame:

  1. Kopūstą pjaustome kuo plonesnėmis juostelėmis, morkas tarkuojame stambia tarka.
  2. Daržoves dedame į dubenį, apibarstome druka, ruduoju cukrumi ir išmaišome.
  3. Minkyti rankomis nereikia, kad kopūstas nesukristų.
  4. Dedame majonezą ir išmaišome.
  5. Skanaus!

Šviežių kopūstų ir morkų salotos su apelsinu

Ingredientai:

  • Trečdalis šviežio kopūsto
  • 1 Morka
  • Druska - pagal skonį
  • Rudasis cukrus - pagal skonį
  • Apelsinas

Gaminame:

  1. Kopūstą pjaustome plonomis juostelėmis, morkas tarkuojame burokine tarka.
  2. Viską dedame į dubenį, apibarstome druka, ruduoju cukrumi ir išmaišome.
  3. Apelsino žievelę nupjaustome.
  4. Aštriu peiliu iš abiejų apelsino skiltelės pusių darome pjūvius, taip stengdamiesi išpjauti apelsino skiltelės minkštimą, kurį dedame į salotas.
  5. Apelsino skiltelių odelės pasilieka rankoje. Iš to kas liko į salotas išspaudžiame likusias sultis. Sumaišome.

Marinuotos kopūstų ir morkų salotos su spanguolėmis

Ingredientai:

  • 300 g. šviežio kopūsto
  • 240 g. morkų
  • 30 g. paprikos
  • 30 g. saldžių džiovintų spanguolių

Marinatui:

  • 260 ml. vandens
  • 8 g. druskos (1 šaukštas)
  • 40 g. cukraus
  • 20 ml. balto acto
  • 40 ml. aliejaus

Gaminimas:

  1. 260 ml. vandens užkaitinti iki užvirimo ir nuimti nuo viryklės.
  2. Jam dar neatšalus sudėti druską, cukrų, actą, aliejų ir maišyti, kol viskas ištirps.
  3. Tarkuotą ar grūstą česnako skiltelę įmaišyti tik po kelių minučių, kai vanduo šiek tiek atvės.
  4. Kopūstą ir nuskustas morkas sutarkuoti burokine tarka, paprikas supjaustyti mažais gabalėliais/juostelėmis. Kartu įmaišyti spanguoles.
  5. Ant daržovių supilti marinatą (jau kiek pravėsusį) ir gerai išmaišyti.
  6. Daržoves šiek tiek įspausti, kad visos būtų apsemtos marinato.
  7. Salotas laikyti šaldytuve bent 3-4 valandas arba per naktį.

Supjausčius daržoves svarbu jas pamaigyt su ranka, kad kopūstas paleistų savo sultis😊 Šį garnyrą valgom labai dažnai, kartais papildomai dedu agurkų, ridikėlių arba kukurūzų.

Ingridientas Kiekis
Aliejus 1 v.š.
Aliejus 2 v.š.
Aliejus 3 v.š.
Aliejus ~4 v.š.

Kopūstą supjaustome, morką sutarkuojame. Viską gerai pamaigome rankomis. Valgome iškart🥗 Kitą dieną ir skanu, tik kopūstas būna jau gerokai suminkštėjęs. Galite drąsiai naudoti alyvuogių arba saulėgrąžų aliejų, pastarąjį naudodavo mamytė😊 Bet rinkitės tik kokybišką, pirmo spaudimo!