Žvejo Kalendorius
Lap 12024-11-01/0:00 - 2025-04-01/23:59Šamų žvejybos draudimas
Vas 102-01/0:00 - 05-01/23:59Lydekų žvejybos draudimas
Kov 103-01/0:00 - 05-15/23:59Kiršlių žvejybos draudimas
Kov 103-01/0:00 - 05-31/23:59Starkių žvejybos draudimas
Kov 103-01/10:00 - 03-02/16:00Viskas Karpių Žūklei 2025
- Žuvies Receptai
- Aleksej Buravliov
- 2023-10-08
- 8 min skaitymui
- 0
Lašišos receptai populiarūs visame pasaulyje. Lašiša turi daug riebalų, baltymų ir vitaminų, kurie lengvai įsisavinami žmogaus organizme, o skanią lašišą galite pagaminti įvairiais būdais. Lašiša orkaitėje – klasikinis receptas, be […]
- Žuvies Receptai
- Aleksej Buravliov
- 2024-05-23
- 3 min skaitymui
- 0
Skumbrės receptai gali praturtinti jūsų virtuvės įvairovę ir suteikti skanių bei sveikų naujų patiekalų galimybių. Norint paruošti skumbrę, būtina naudoti šviežią žuvį, kad būtų pasiektas optimalus skonis. Šie skumbrės receptai […]
- Žuvies Receptai
Salmon Steaks in the Oven: Delicious and Easy Recipes
Salmon steaks in the oven are one of the most popular dishes for the festive table. Selling ready-made salmon steaks is a great help to the housewife, who does not have to cut the fish herself. There are many salmon steak recipes, whose calorie content varies between 110-200 kcal per 100 g, because a lot depends on the chemical composition of the fish. If salmon are fatty, the calorie content will be higher and the prepared meal will be healthier.

Salmon steaks in the oven
Cooking salmon steaks in the oven is a cooking method that preserves the maximum amount of valuable substances and does not add calories, although a lot depends on the composition of the components. To prepare a meal
What ingredients are needed for Salmon steaks in the oven
- salmon steaks - 4 pcs.
- sour cream - 2 tablespoons.
- lemon 1 pc.
- herbs, salt, herbs, spices - to taste
How to cook salmon steaks in the oven
- Prepare salmon steaks and treat each one thoroughly with lemon juice
- Lubricate the baking tray with vegetable oil, place the pieces of fish on it so that they do not touch each other
- Spread sour cream on top of the steak. Pour over the herb and salt mixture. This is necessary not only to give the salmon a special taste and aroma, but also to eliminate the possibility of the formation of a hard crust. The fish will not dry out under such a "hat".
- Bake in the oven for 25 minutes

Lasisos kepsniai orkaiteje
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “lasisos kepsniai orkaiteje” rasta receptų 1000Česnakiniai lašišos kepsneliai orkaitėjeLašišos kepsniai orkaitėje su daržovėmis
Šefų patarimai prieš kepant lašišą orkaitėje
- Lašišą galite kepti išdorotą kaip filė, pjaustytais kepsniais arba visos žuvies pavidalu. Visa žuvis kainuos šiek tiek pigiau nei filė.
- Jei žuvis imama visa, ją reikia išdarinėti, gerai nuplauti, nupjauti pelekus, galvą ir uodegą.
- Jei imama šaldyta lašiša, ją prieš kepant būtina atšildyti, geriausia atšildyti apatinėje šaldytuvo lentynoje, padedant nakčiai arba likus 6-7 valandoms iki gaminimo. Nerekomenduojama atitirpinti žuvies kambario temperatūroje ir vandenyje. Taip ji gali ne tik prarasti skonį, bet ir įgauti nemalonų kvapą,
- Kiek laiko kepti lašišą orkaitėje, priklauso nuo kepsnio storio ir dydžio. Receptuose nurodytas laikas gali skirtis maždaug nuo penkių iki dešimties minučių. Ilgiausiai kepama visa žuvis ir kepsniai. greičiausiai iškepama lašiša supjaustyta smulkiais gabalėliais.
- Gaminant rekomenduojama naudoti žoleles ir prieskonius (pipirų, raudonėlių, kalendrų, krapų, petražolių ir kt. mišinius).
- Citrinų sultys dažnai rekomenduojamos marinuojant lašišą, tačiau svarbu žinoti, kad net nedidelis lašas citrinos rūgšties gali išblukinti žuvį, nuo ryškiai raudonos iki šviesiai rausvos spalvos.
