Žvejo Kalendorius
Lap 12024-11-01/0:00 - 2025-04-01/23:59Šamų žvejybos draudimas
Vas 102-01/0:00 - 05-01/23:59Lydekų žvejybos draudimas
Kov 103-01/0:00 - 05-15/23:59Kiršlių žvejybos draudimas
Kov 103-01/0:00 - 05-31/23:59Starkių žvejybos draudimas
Kov 103-01/10:00 - 03-02/16:00Viskas Karpių Žūklei 2025
- Žuvies Receptai
- Aleksej Buravliov
- 2023-10-08
- 8 min skaitymui
- 0
Lašišos receptai populiarūs visame pasaulyje. Lašiša turi daug riebalų, baltymų ir vitaminų, kurie lengvai įsisavinami žmogaus organizme, o skanią lašišą galite pagaminti įvairiais būdais. Lašiša orkaitėje – klasikinis receptas, be […]
- Žuvies Receptai
- Aleksej Buravliov
- 2024-05-23
- 3 min skaitymui
- 0
Skumbrės receptai gali praturtinti jūsų virtuvės įvairovę ir suteikti skanių bei sveikų naujų patiekalų galimybių. Norint paruošti skumbrę, būtina naudoti šviežią žuvį, kad būtų pasiektas optimalus skonis. Šie skumbrės receptai […]
- Žuvies Receptai
Salmon Steaks in the Oven: Delicious and Easy Recipes
Salmon steaks in the oven are one of the most popular dishes for the festive table. Selling ready-made salmon steaks is a great help to the housewife, who does not have to cut the fish herself. There are many salmon steak recipes, whose calorie content varies between 110-200 kcal per 100 g, because a lot depends on the chemical composition of the fish. If salmon are fatty, the calorie content will be higher and the prepared meal will be healthier.

Lašišos Kepsniai Orkaitėje: Gardus Ir Lengvi Receptai
Lašišos kepsniai orkaitėje yra vienas iš populiariausių patiekalų šventiniam stalui. Parduodami jau paruošti lašišos kepsniai didelė pagalba namų šeimininkei, kuriai nereikės pačiai pjaustyti žuvies. Yra daugybė lašišos kepsnių receptų, kurių kalorijų kiekis svyruoja tarp 110-200 kcal 100 g, nes daug kas priklauso nuo žuvies cheminės sudėties. Jei lašiša yra riebi, kalorijų kiekis bus didesnis, o paruoštas patiekalas bus sveikesnis.

Šefų patarimai prieš kepant lašišą orkaitėje
- Lašišą galite kepti išdorotą kaip filė, pjaustytais kepsniais arba visos žuvies pavidalu. Visa žuvis kainuos šiek tiek pigiau nei filė.
- Jei žuvis imama visa, ją reikia išdarinėti, gerai nuplauti, nupjauti pelekus, galvą ir uodegą.
- Jei imama šaldyta lašiša, ją prieš kepant būtina atšildyti, geriausia atšildyti apatinėje šaldytuvo lentynoje, padedant nakčiai arba likus 6-7 valandoms iki gaminimo. Nerekomenduojama atitirpinti žuvies kambario temperatūroje ir vandenyje. Taip ji gali ne tik prarasti skonį, bet ir įgauti nemalonų kvapą,
- Kiek laiko kepti lašišą orkaitėje, priklauso nuo kepsnio storio ir dydžio. Receptuose nurodytas laikas gali skirtis maždaug nuo penkių iki dešimties minučių. Ilgiausiai kepama visa žuvis ir kepsniai. greičiausiai iškepama lašiša supjaustyta smulkiais gabalėliais.
- Gaminant rekomenduojama naudoti žoleles ir prieskonius (pipirų, raudonėlių, kalendrų, krapų, petražolių ir kt. mišinius).
- Citrinų sultys dažnai rekomenduojamos marinuojant lašišą, tačiau svarbu žinoti, kad net nedidelis lašas citrinos rūgšties gali išblukinti žuvį, nuo ryškiai raudonos iki šviesiai rausvos spalvos.

Gaminame Lašišos kepsnį (kepsime orkaitėje)
Lašišos pjausnius nuplaukite ir nusausinkite. Smulkia tarka nutarkuokite citrinos ir apelsino žieveles. Kelias petražolių šakeles smulkiai supjaustykite.
Lašišos pjausnius įtrinkite šiuo prieskonių mišiniu ir palikite lašišą marinuotis šaldytuve kelioms valandoms arba net per naktį.
Pasiruoškite antrąjį lašišos marinatą: dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su prieskoniais.
Išimkite lašišą iš šaldytuvo, nuvalykite nuo jos apelsino bei citrinos žieveles ir petražoles. Dabar ištrinkite lašišos pjausnius prieskoniais su alyvuogių aliejumi.
Kaip kepti lašišą? Pašaukite lašišos pjausnius į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę. Lašišos kepimo laikas orkaitėje apie 20min. Kepimo programos pabaigoje įjunkite apskrudinimo režimą.
Lašišos kepsnius patiekite su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. Galite pašlakstyti citrinos sultimis.

Lašišos kepsniai orkaitėje
Lašišos kepsnių kepimas orkaitėje – tai kepimo būdas, išsaugantis maksimalų vertingų medžiagų kiekį ir nepridedanti kalorijų, nors daug kas priklauso nuo komponentų sudėties. Norėdami paruošti patiekalą
Kokie ingredientai reikalingi Lašišos kepsniams orkaitėje
- lašišos kepsniai – 4 vnt.
- grietinė – 2 šaukštai.
- citrina 1 vnt.
- žolės, druska, žolelės, prieskoniai – pagal skonį
Kaip gaminami lašišos kepsniai orkaitėje
- Paruošti lašišos kepsnius ir kiekvieną iš jų kruopščiai apdoroti citrinos sultimis
- Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi, ant jos sudėkite žuvies gabalėlius taip, kad jie nesiliestų vienas su kitu
- Ant kepsnio viršaus užtepkite grietinės. Užberkite žolelių ir druskos mišinį. Tai būtina ne tik norint lašišai suteikti ypatingą skonį ir aromatą, bet ir pašalinti kietos plutos susidarymo galimybę. Po tokia „skrybėle“ žuvis neišdžius
- Kepti orkaitėje 25 minutes
