pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Labai skanus jautienos guliasas - receptas ir patarimai

🥘 Kaip išsivirti skanų guliašą?

Svarbus dalykas: mėsa turi būti visiškai išvalyta nuo plėvelių ir kremzlių, gali būti palikti tik ploni riebalų sluoksniai.

Taigi, norint pagaminti klasikinį jautienos guliašą, jums reikia 1 kg mėsos.

  1. Nuplaukite mėsą po tekančiu vandeniu, supjaustykite mažais kubeliais (maždaug po 20 gramų), padėkite ant rankšluoščio, kad nuo mėsos nutekėtų vanduo, pabarstykite juodaisiais pipirais.
  2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus.
  3. Meskite mėsą į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  4. Perkelkite mėsą į puodą.
  5. Norėdami paruošti padažą, turite naudoti kitą keptuvę. Ant jos suberkite 2 šaukštus miltų, pakepinkite (miltai turėtų įgyti gražų auksinį atspalvį).
  6. Smulkiai supjaustykite 2 svogūnus ir tiek pat morkų, pakepinkite keptuvėje, kurioje buvo kepta mėsa.
  7. Į svogūnus ir morkas įpilkite kelis šaukštus pomidorų pastos, skrudintų miltų, viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į mėsą.
  8. Tada įpilkite vandens – kad mėsa būtų apsemta. Pasūdom ir įdedame maltus juoduosius pipirus.
  9. Guliašą troškinkite ant silpnos ugnies pusantros valandos, nepamiršdami retkarčiais pamaišyti.

Skanus kiaulienos guliašas

Ar norėtumėte paruošti greitą ir gardų patiekalą pietums ar vakarienei savo šeimai? Naudokite šį receptą ir pagaminkite skanų kiaulienos guliašą su padažu. Bulvės arba makaronai tinka kaip garnyras. Laiko patikrintas nesudėtingas ir skanus receptas, verta išbandyti kiekvienam.

Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės / # MiltaiReklama

🤔 Kas yra guliašas?

Lietuvoje guliašu vadina mėsą, supjaustyta smulkiais gabalėliais, kuri verdama dideliame kiekyje tiršto ir aromatingo padažo. Guliašas patiekiamas su įvairiais garnyrais – ryžiais, virtomis bulvėmis, troškintomis daržovėmis ir kt.

Kad guliašas būtų sultingas ir skanus, turite skirti daug dėmesio mėsos pasirinkimui. Jei guliašui gaminti imate jautieną, turite paimti mentę, užpakalinės kojos minkštimą ar nugarinę.

Jei ruošiate kiaulienos guliašą, geriau pasiimkite sprandinę ar nugarinę, liesos kietos kiaulinos dalys netinka guliašui virti, nes tokiu atveju mėsa gausis per sausa ir kieta.

Labai skanus jautienos guliasas

Trys pagrindinės guliašo gaminimo taisyklės:

Čia svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, kelis kartus reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį pakepinti ir suminkštinti svogūnus. O trečias dalykas, be kurio aš neįsivaizduoju guliašo, yra toks komplektas: kmynai, nemažiau svarbi čia yra ir saldi džiovinta paprika (kaip gi be jos, juk patiekalas iš Paprikų krašto Vengrijos. Tiesa, aš naudoju ispanišką saldžiąją papriką, bet tai visai negadina reikalo. Nebūtina, kad paprika būtų iš Vengrijos specialiu siutinių paštu atsiųsta) ir pomidorų pasta (reikia nevengti jos pačirškinti keptuvėje kartu su svogūnais, kad truputį iš ryškios pomidorinės spalvos pakeistų į plytų).

O toliau – svarbūs veikėjai, be kurių neprasideda dauguma sriubų ir troškinių: svogūnas, salieras ir morka. Saliero galite ir atsisakyti, morka atsakinga už saldumą, jos galima dėti ir daugiau.

Štai ir viskas. Tiesa, galima troškinti su trupučiu vyno, bet ir jautienos ar daržovių sultinys, ar net vanduo puikiai atlieka savo darbą. Taigi, keli maži žingsniai pasiruošti, o paskui jau viską pastatote ant labai silpnos ugnies (arba į orkaitę įdedate visą puodą, tik puodas turi būti be plastmasinių rankenų) ir einate skaityti savaitgalio spaudos. Nors turbūt daugelis turite apsčiai darbų ir savaitgalį, ne tik prie puodų stovėti ar laikraščius skaityti.

Paruošus didesnę porciją galite ir jums labiau simpatingus giminaičius pasikviesti… Pamatysite, visi padėkos už šilto ir klampaus troškinio porciją, kai už lango toks speigas spaudžia.

Guliašo draugai ir neatskiriami bičiuliai:

Guliašas

Man guliašas – tai nostalgiškas patiekalas iš vaikystės! Nedaug egzotikos tais laikais virtuvėje mes ragaudavom, bet šis vengriškas mėsos troškinys buvo tikrai vienas tų, kuris perlipdavo santūrios lietuviškos virtuvės poskonius ir ypač spalvas!

Nežinau kuo tais laikais mūsų mamos gadrindavo guliašą (juk žiemos metu nei saldžiųjų paprikų, nei juoba pomidorų tikrai nebūdavo, o ir džiovintų paprikų nežinau ar jos turėdavo), bet tirštas ir aromatingas padažas su minkštute mėsa visada būdavo itin geidžiamas ir laukiamas. O jau ypač tada, kai paspausdavo šaltukas, lygiai taip kaip šiomis dienomis.

Vaikams patikėdavo nešti nebent dubenį su duona ar kokiu garnyru. Sriubą ir pagrindinius patiekalus kibiruose tempdavo auklytė. Reikėdavo labai stengtis atsargiai eiti, nes neduokdie užkliūsi kur ir išbarstysi kokius žirnelius ar duonos riekeles – niekada daugiau į pagalbą neims!…

Tad iš tų laikų aš pamenu ir guliašą. Visi žinojom tą pavadinimą, ir kažkaip visi jį mėgom (ko nepasakysi apie kitus patiekalus, pvz., žuvį, nuo kurios sukdavosi ir nosį raukydavo pusė grupės….). Guliašas gana dažnai būdavo ir mūsų namuose – tai vienas tų patiekalų, kuris tampa tik skanesniu, kuo daugiau kartų pašildomas:)

clock clock icon

cutlery cutlery icon

folder folder icon

instagram instagram icon

pinterest pinterest icon

print print icon

squares squares icon

heart heart icon

heart solid heart solid icon