pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skani vištienos iškeptinė su bulvėmis

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Vištienos šlauneles supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti druska ir pipirais. Brokolį supjaustyti žiedynais, svogūną susmulkinti, morkas ir bulves supjaustyti nedideliais gabalėliais, o pievagrybius griežinėliais.

Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir pakepti porą minučių, tuomet sudėti svogūną ir kepti iki kol vištiena nebebus rožinės spalvos, sudėti bulves, morkas ir išmaišyti. Supilti sultinį (sultinys neturi visiškai padengti ingredientų), užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, sudėti pievagrybius ir uždengti dangčiu, taip palikti 10 minučių.

Į paruoštą padažą įpilti samtį skysčio nuo verdamo troškinio ir gerai permaišyti, tuomet maišant visą padažą supilti į puodą su troškiniu.

Suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, sudėti brokolį ir maišant dar pakaitinti 2-3 min iki sūris išsilydys. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, papildomai pagardinti druska ir/ar pipirais.

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

Vištienos užkepėlė su bulvėmis ir voveraitėmis

Bulves išvirti, supjaustyti ir dėti į kepimo indą, ant jų - šiek tiek apvirtą ir pasusmulkintą brokolį, gabaliukais supjaustytą ir apkeptą vištienos krūtinėlę, o tada -
voveraites, pakepintas su sviestu, svogūnu bei grietinėle.

Viską apibarstyti krapais, uždengti foliją ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 minučių.AUTORIUS: Lina RadzevičiūtėSkaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Troškinti rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis ir pomidorų padažuPurus varškės apkepas - minkštas ir labai skanus!Greitas čili troškinysTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Komentarai (1)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Greta2017-07-27 18:21Labai skanu, gaminau ir as, tik be brokolio, nes jo vyras nemegsta, nerealiai gerai :) ATSAKYTIRomantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!

Vištienos krūtinėlės užkepėlė su bulvėmis

Vištienos krūtinėlės užkepėlė su bulvėmis – tai gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums ar vakarienei. Šis receptas leidžia kūrybiškai naudoti turimas daržoves, todėl kiekvieną kartą galite atrasti naujus skonių derinius. Be to, paruošimas yra paprastas ir nereikalauja daug laiko, tad net ir užimtiems žmonėms bus lengva nustebinti artimuosius šiuo skaniu patiekalu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlė: galite naudoti vištienos šlaunelių mėsą arba kalakutienos filė.
  • Bulvės: puikiai tiks saldžiosios bulvės arba topinambai.
  • Morka: pakeiskite paprikomis, cukinijomis ar brokoliais.
  • Fermentinis sūris: naudokite mocarelą, čederį arba mėlynąjį pelėsinį sūrį.
  • Grietinėlė: galite rinktis kokosų pieną arba augalinę grietinėlę.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš dedant vištieną į kepimo indą, ją trumpai apkepkite keptuvėje, kad mėsa išliktų sultinga.
  • Norėdami intensyvesnio skonio, į marinatą pridėkite šlakelį citrinos sulčių arba sojų padažo.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais: čiobreliai, raudonėliai ar bazilikai suteiks naujų skonio atspalvių.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 600 kcal