pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sultingi vištienos iešmeliai ant grilio: receptai ir patarimai

Jei esate tokie kaip aš, šią mus orais lepinančią vasarą namų virtuvę vis dažniau keičiate į lauką, o orkaitę - į kepsninę. Visgi dažnai kepant maistą griliuje, dažnai galime pritrūkti idėjų, ką čia skanaus pasigaminus. Nesvarbu, ar valgau lauke, ar namie, įvairovė man labai svarbu. Valgyti vien tuos pačius šašlykus, kepsnius ir dešreles - nei įdomu, nei sveika.

Iešmai: metaliniai ar mediniai?

Metaliniai ar mediniai iešmai? Ir vieni, ir kiti turi savų privalumų.

  • Metaliniai iešmai: Kiek suploti metaliniai iešmai patogūs tuo, kad ant jų užmauta mėsa ar kiti produktai nesisukioja, kaskart apverčiant. Be to, jei mieliau naudojate ilgai galiojančius daiktus ir taip - sąmoningai ar nesąmoningai - demonstruojate ekologinį sąmoningumą, metaliniai iešmai taip pat pranašesni.
  • Mediniai iešmeliai: Mediniai iešmeliai patogūs tuo, kad iškepus maistui galima valgyti tiesiai nuo jų, jie estetiškai atrodo sukrauti į nemažą „rietuvę“ lėkštėje. Na, o trūkumai 2: medinius iešmelius prieš veriant ant jų produktus būtina bent pusvalandį pamirkyti vandenyje, nes kitaip jie greit ims degti. Be to, tai vienkartinis daiktas, tai kas, kad draugiškas aplinkai.

Jei mėgstate šašlykus ir kitus vėrinukus, gal geriau investuoti į metalinius iešmus ar iešmelius?

Kaip suverti?

Kokius produktus benaudotumėte, ant iešmelio juos verkite durdami per gabaliuko centrą, taip vėrinukas bus stabilus. Suverti gabaliukai turėtų liesti vienas kitą, tačiau stenkitės, kad jie nebūtų itin susigrūdę, nes prasčiau keps. Visi to paties produkto gabalėliai turėtų būti daugiau mažiau panašaus dydžio, taip iškeps vienu metu.

Jei ant to paties iešmo veriate, pavyzdžiui, mėsą ir daržoves, irgi derinkite tokius, kad iškeptų vienu metu. Daugybė daržovių ir vaisių tinkami kepti ant iešmelių - cukinijos ir baklažanai, įvairių spalvų paprikos, vynuoginiai pomidoriukai, svogūnai, taip pat grybai. Vaisius rinkitės tvirtesnius - ananasus, obuolius, kriaušes, persikus.

Vištienos iešmeliai: receptai

Vištienos iešmeliai su slyvomis ir salotomis

Vištienos vėrinukai bus geriausias pasirinkimas panorusiems mėsos. Tiesa, nepjaustykite mėsos itin mažais kubeliais, nes ji itin greit išsausės. Vištienos kubelio kraštinė tebūnie ne mažesnė nei 2,5-3 cm.

Ingredientai:
  • Vištiena
  • Pipirai: 2.00 valg. š.
  • Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
  • Citrinos: 1.00 vnt.
  • Slyvos: 4.00 vnt.
  • Agurkai: 2.00 vnt.
  • Actas: 1.00 valg. š.
  • Garstyčios: 2.00 arbat. š.
  • Medus: 2.00 arbat. š.
  • Salotos: 1.00 vnt.
Gaminimo eiga:
  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
  2. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių.
  3. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudėkite vištienos iešmelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o įpjovus vištieną - viduje ji bus pilnai iškepusi (patikrinkite maždaug po 10-15 min.). Kepimo laikas priklausys nuo to, kaip storai/plonai supjaustysite mėsą.
  4. Kai vištienai bus likę kepti vos pora minučių, į keptuvę sudėkite sviestą ir rozmarino šakeles. Sviestui išsilydžius - pavartykite iešmelius.
Salotos:
  1. Į lėkštę sudėkite suplėšytus salotų lapus, sultenes, smulkiai supjaustytus agurkus ir skiltelėmis supjaustytas slyvas.
  2. Keptuvėje pakepinkite lukštentas saulėgrąžas, kol ims švelniai ruduoti. Išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti (nedėkite karštų ant salotų).
  3. Nupjaukite baltos sumuštinių duonos plutelę. Supjaustykite minkštąją dalį kubeliais.
Salotų užpilas:
  1. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, uždenkite ir stipriai pakratykite.
  2. Tuomet visi ingredientai puikiai susiplaks tarpusavyje, o aliejus neatsiskirs nuo kitų skysčių.
Užpilui reikės:
  • Actas: 1.00 valg. š.
  • Aliejus: 4.00 valg. š.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Pipirai: 1.00 arbat. š.

Gautu marinatu labai gerai įtrinkite vištieną, indelį uždenkite maistine plėvele ir 2 val. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Vaivorykštės spalvų vištienos iešmeliai su teriyaki padažu

Šie vaivorykštės spalvų vištienos iešmeliai su paprikomis, ananasu, svogūnu ir lipniu teriyaki padažu yra nerealūs! Jie tikrai patiks visiems - net ir mažiausiems valgytojams, o vietoje kalno mėsos suvalgysime dar ir puokštę daržovių. Tad jei su draugais ar šeima planuojate grilio vakarėlį, siūlau išbandyti. Patiekti galite su virtais ryžiais, makaronais ir / ar traškiomis gaivomis salotomis.

Beje, tokius iešmelius puikiausiai pagaminsite ne tik lauko kepsninėje, bet ir orkaitėje, tad receptas tiks ir viduje vykstančiam vakarėliui ar tiesiog skaniai šeimos vakarienei.

Ingredientai:
  • Vištiena
  • Paprikos
  • Ananasai
  • Svogūnai
  • Teriyaki padažas
Marinatui:
  • 1 v.š.
  • 1/2 a.š.
  • 2 v.š.
  • 2 v.š.
  • 2 v.š.
Gaminimo eiga:
  1. Ruošiame marinatą - indelyje sumaišome visus ingredientus.
  2. Vištieną supjaustome kubeliais (maždaug 2 cm. pločio), pabarstome druska ir pipirais, išmaišome.
  3. Pilame pusę marinato (kitą pusę paliekame glajui), išmaišome, uždengiame ir leidžiame marinuotis mažiausiai 30 minučių. Jei yra galimybė, pamarinuokite prieš kelias valandas.
  4. Paprikas, ananasą ir svogūną supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, kaip pjaustėte vištieną. Berkite viską į dubenį, sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais.
  5. Kai vištiena pamarinuota, laikas verti iešmelius. Galite sluoksniuoti kaip jums patinka.
  6. Jei kepsite griliuje, įkaitinkite anglis ir kepkite apie 10 minučių pavartydami, kol vištiena pilnai iškepa. Jei rinksitės orkaitę, kepkite 180 laipsnių orkaitėje (vėjelio funkcija) 30 minučių.
  7. Kai iešmeliai baiginėja kepti, paruošiame glajų. Likusią pusę marinato sumaišome su krakmolu, pilame į nedidelį puodą ar keptuvę ir maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja.
  8. Iškepusius iešmelius aptepame paruoštu glajumi, pabarstome smulkintais česnako laiškais, žemės riešutais ir sezamo sėklomis.

Vištienos iešmeliai su daržovėmis ir Viduržemio jūros prieskoniais

Vištienos iešmeliai su daržovėmis yra universalus, spalvingas ir nepaprastai skanus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek ir šventiniam stalui. Šis tradicinis Viduržemio jūros regiono receptas sujungia sultingą vištieną ir traškias, gardžias daržoves į tobulą derinį, kuris patiks visai šeimai. Marinatas su mangų ir aitriųjų paprikų padažu suteikia mėsai nepakartojamą saldžiai aštrų skonį, o daržovės išlaiko savo natūralų aromatą ir vitaminus.

Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė: 600 g (arba vištienos kumpeliai)
  • Cukinija: 1 vidutinio dydžio
  • Paprikos: 2 vnt.
Gaminimo eiga:
  1. Pradedame nuo marinato paruošimo.
  2. Paruošiame daržoves - nuplauname ir supjaustome panašaus dydžio gabalėliais kaip ir vištieną.
  3. Jeigu kepsite orkaitėje, įkaitinkite ją iki 200°C temperatūros.
  4. Jei naudosite grilį, jį įkaitinkite iki vidutinės-aukštos temperatūros.
  5. Patiekite vištienos iešmelius su daržovėmis, apšlakstytus šviežių citrinų sultimis ir apibarstytus smulkintomis šviežiomis žolelėmis.

Kiti vėrinukų variantai

Žuvies ir jūros gėrybių vėrinukai

Jei mėgstate jūros gėrybes, krevečių vėrinukai - idealus pasirinkimas vėrinukams, ypač, kai norite labai greito užkandžio. Užteks jas keliolika minučių pamarinuoti, o tada verti ant iešmelių ir kepti - kiekvienai pusei pakaks vos po porą minučių pabūti virš žarijų. Tiekite iškart! Ant grotelių galima kepti bet kokią žuvį, tačiau verti ant iešmelių tinka tokia, kurios mėsos struktūra yra tanki ir tvirta, taip būsite tikri, jog iškepusi žuvis nesubyrės - tinka lašiša, tunas, kardžuvė.

Ingredientai:
  • Krevetės: 2.00 vnt.
  • Bazilikai: 3.00 vnt.

Šviežiomis žolelėmis marinuokite visus žuvies gabalėlius ir tigrines krevetes. Kai jos pasimarinuos, verkite ant iešmelio ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje 10-15 min. Prie žuvies ir krevečių paruoškite salotas iš šviežių daržovių: sultenių, ridikėlių, cukinijos, šviežių agurkų. Jas apipilkite mėgstamu žolelių padažu arba alyvuogių aliejumi. Paruoškite varškės padažą, svieste apkepkite 50 g apvirtų smidrų.

Azijietiški triušienos iešmeliai

Šiuos azijietiškai paruoštus triušienos iešmelius galima kepti orkaitėje, keptuvėje ar grilyje. Išskirtinai sultinga patirtis.

Ingredientai:
  • 200 g triušienos juosmeninės dalies filė
  • Žiupsnelio maltos kalendros
  • 1-2 česnako skiltelių
  • 2-3 šaukštų čili pipirų skonio rapsų aliejaus
  • 2-3 šaukštų BBQ padažo
  • 1 šaukšto sezamų sėklų
  • Mėgstamų žolelių ir salotų (serviravimui)
Gaminimo eiga:
  1. Jei triušienos juostelės storesnės, jas perpjaukite per pusę, berkite ant jų kalendros, smulkinto česnako. Lengvai įmasažuokite.
  2. Verkite mėsą ant pagaliukų. Apšlakstykite aliejumi ir paskirstykite teptuku.
  3. Dėkite į elektrinį grilį ir kepkite kelias minutes. Iškepusius vėrinukus aptekite BBQ padažu ir berkite ant jų sezamų sėklų.
  4. Serviravimo lėkštę papuoškite žolelėmis ar salotomis ir ant jų dėkite paruoštus vėrinukus.
ALFO PATARIMAI:
  • Neperkepkite triušienos, nes ji išsausės ir nebus tokia sultinga.
  • Šias juosteles galite kepti ir orkaitėje, ir ant keptuvės. Taip pat grilyje ant anglių. Skanaus!

Sūrio ir batono iešmeliai

Ingredientai:
  • Batonas
  • Sūris
  • Česnakai
  • Sviestas
  • Aitriųjų paprikų milteliai
  • Salotos
Gaminimo eiga:
  1. Batoną ir sūrį supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Česnakus sugrūskite.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apskrudinkite batono kubelius.
  3. Batono ir sūrio gabalėlius pramaišiui suverkite ant iešmelių, apibarstykite aitriųjų paprikų milteliais.
  4. Ant nelabai karštų žarijų kepkite apie 5 min. Patiekite ant salotų lapų.