Paruošimas:
Paruoškite bulvių mišinį:
Bulves nuvalykite, sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į dubenį. Sudėkite pjaustytą svogūną, tarkuotą morką, parmezaną ir kapotas petražoles. Viską gerai išmaišykite.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kiaušinių mišinį supilkite į dubenį su bulvių mišiniu.
Į mišinį suberkite miltus ir išmaišykite, kol susimaišys. Mišinys turi būti pakankamai lipnus, kad laikytųsi kartu. Jei jis per drėgnas, įberkite dar šiek tiek miltų.
Iš mišinio suformuokite nedidelius kotletukus arba paplotėlius ir kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose.
Kepkite kotletus:
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.Kai įkais, sudėkite kotletus ir kepkite jas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Karpio kotletukai
Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Svogūną supjaustome kubeliais ir kelias minutes pakepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol pagels. Morką smulkiai sutarkuojame ir siunčiame prie svogūno, kad taip pat suminkštėtų ir šiek tiek pakeptų.
Bulvę smulkiai sutarkuojame. Kapotą žuvį dubenyje sumaišome su tarkuota bulve, apkeptais svogūnais ir morkomis.
Reklama41011Smulkiai supjaustome petražoles ar krapus, suberiame į dubenį su žuvimi.
Nusunkiame vandenį nuo baravykų, juos susmulkiname ir kartu su kmynais, druska, pipirais suberiame į dubenį su žuvų mase. Išmaišome.
Sutrupiname ruginę duoną ir suminkome masę. Formuojame nedidelius kotletukus.
Kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiRenata parašė:Kadangi dariau su konservuotais grybais, tai dar įdėjau džiūvėsių ir dėl sukibimo kiaušinį. Labai skaniai gavosi!
Rašyti komentarą
Burnoje tirpstantys kopūstų blynai
Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.
Žinoma, tai gali būti paprasčiausiai balandėliai ir kopūstų sriuba. Bet kartais norisi kažko įdomesnio. Būtent dėl to jau kurį laiką planavau išbandyti keptuvėje keptus blynelius, kurių pagrindas būtų būtent kopūstai.
Pasiskaičiau įvairių patarimų, variacijų ir gavau labai neblogą rezultatą. Kai kuriuose receptuose siūloma kopūstą prieš kepant pavirti ar patroškinti, kai kuriuose siūloma kaip tik naudoti tik žalią.
Norėjosi išbandyti žalią kopūstą. Kadangi blyneliai gavosi minkšti ir skanūs, todėl aš asmeniškai nematau prasmės kopūstą prieš tai dar kaip nors apdoroti. Svarbu juos kepti ant mažesnės ugnies, kad spėtų daugiau suminkštėti.
Maždaug 2 porcijoms reikės:
- sauja maltos mėsos (žalios);
- šviežiais ar sūdytais smulkintais grybais;
- tarkuota bulve (bulvine tarka) – būtinai skystį nusunkti.
Kopūstą ir morką sutarkuojam, užberiam druskos ir palaikome apie 10 min.
Tada nusunkiame daržoves, beriam prieskonius, įmušame kiaušinį, dedame manų kruopas, miltus – tiek, kad būtų bent šiek tiek įmanoma blynelį paformuoti rankomis (jeigu tai pavyksta, galima blynelį prieš dedant į keptuvę dar apvolioti manų kruopose).
Nors nieko tokio, jeigu ir masę teks kabinti šaukštu – jau geriau nepadauginti miltų.
Kepam ant nedidelės ugnies uždengus keptuvę dangčiu – taip daržovės geriau išsitroškins ir blyneliai bus minkštesni.
Patiekiame su bulvių koše ar ryžiais, ar tiesiog duona, ir šviežiomis daržovėmis.
Labai norint, galima tas visas daržoves prieš kepant ir patroškinti, tada prieš troškinant dar galima įpjaustyti svogūno ar poro. Tačiau svarbu nepertroškinti, kad nesigautų iš tų daržovių košė.
Beje, man prie šių blynelių labiau tinka ryžiai ir labai tinka kas nors iš šviežių daržovių – agurkas, pomidoras ar salotos.