Krepšeliai su vištiena, grybais ir sūriu – gardus užkandis jūsų stalui
Jeigu ieškote įdomaus ir lengvai paruošiamo patiekalo užkandžių stalui ar šventei, išbandykite krepšelius su vištiena, grybais ir sūriu. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas. Paruošti krepšelius galite naudodami jau paruoštas trapios tešlos formeles arba kepdami jas patys.
Šie užkandžių krepšeliai puikiai tinka tiek kaip užkandis prie vaišių stalo, tiek kaip pagrindinis užkandis kasdieniam valgiui. Jie yra sotūs, kvapnūs ir labai patiks visiems sūrio, vištienos ir grybų mėgėjams.
Reikalingi ingredientai:
Paruoštos trapios tešlos formelės (krepšeliai) – 20 vnt.
Jei norite, galite pasigaminti patys iš trapios tešlos, formuojant krepšelius kepimo skardelėse.
Paruošimas
Pasiruoškite įdarą
Paruoškite krepšelius
Jei naudojate jau paruoštus trapios tešlos krepšelius, juos sudėkite į kepimo skardą. Jei nusprendėte juos pasigaminti patys, iškočiokite trapią tešlą, išpjaukite apskritimus ir įklokite juos į keksiukų formeles. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol tešla taps traški.
Įdarykite krepšelius
Į paruoštus krepšelius dėkite vištienos ir grybų įdarą. Nepamirškite, kad reikia palikti šiek tiek vietos sūriui.
Ant viršaus dosniai užberkite tarkuoto sūrio.
Kepkite
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Kepkite krepšelius apie 10–15 minučių, kol sūris ant viršaus išsilydys ir gražiai apskrus.
Patarimai ir variantai
Patiekimas: Krepšelius galite patiekti dar šiltus arba visiškai atvėsusius. Jie puikiai dera su šviežių daržovių salotomis ar šaltomis užtepėlėmis.
Sūrio pasirinkimas: Jei norite intensyvesnio skonio, rinkitės „Parmesan“ arba mėlynąjį sūrį.
Grybų alternatyvos: Jei norite paįvairinti skonį, galite naudoti miško grybus, pvz., baravykus ar voveraites.
Kodėl verta gaminti?
Šis receptas puikiai tinka, jei norite nustebinti šeimą ar svečius gardžiu ir estetiškai atrodančiu užkandžiu. Krepšeliai su vištiena, grybais ir sūriu yra sotūs, kvapnūs ir greitai dingsta nuo stalo. Be to, galite eksperimentuoti su ingredientais ir pritaikyti receptą pagal savo skonį. Išbandykite ir mėgaukitės gardžiausiais užkandžiais savo virtuvėje!
Kotletai su grybais ir suriu
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kiaulienos kotletai su suriu” rasta receptų 1000Kiaulienos kotletai su sūrio įdaruKiaulienos kepsniai su sūriu
Receptai
Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.
Reikalingi ingredientai
Tešlai:
Įdarui:
150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas
Tešlos ruošimas
Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.
Ingredientų sujungimas
Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.
Miltų įmaišymas
Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.
Tešlos atidėjimas
Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.
Įdaro paruošimas
Produktų paruošimas
Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.
Sumaišymas
Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!
Pyragėlių formavimas ir kepimas
Tešlos formavimas
Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.
Įdaro dėjimas
Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.
Kepimas
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.
Patarimai ir įvairovė
Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.
Grybų kotletai - minkšti ir sultingi
Autorius apie receptą: Šie kotletukai - puiki ir labai gardi idėja, kai vakarienei norisi kažko kito negu mėsa. Jeigu norite, papildomai tinka dėti tarkuotos morkos. Šie kotletukai - puiki ir labai gardi idėja, kai vakarienei norisi kažko kito negu mėsa. Jeigu norite, papildomai tinka dėti tarkuotos morkos. Gintarė
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4800 gramų | grybų (miško grybų ar pievagrybių) |
3 vienetai | kiaušinių (mažesnių) |
1 vienetas | svogūnų (didesnio) |
1 sauja | maltų džiūvėsėlių |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | maltų juodųjų pipirų |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
Komentarai (9)
- RASA 2014-09-17 22:03
Kad tu grybu cia nesimato,o gal mesos ir ciut ciut grybu ;)
nuotrauka tikrai ne grybų kotletų,o mėsiškų su grybais galbūt
ar skanu ? :-) skau ?
:super:
Grybų kotletai
Nuplauti ir pasūdytame vandenyje apvirti grybai sukapojami, sukrečiami į keptuvę, apibarstomi miltais ir pakepinami svieste arba aliejuje kartu su susmulkintais svogūnais. Tada įpilama grybų nuoviro ir troškinama, kol viskas suminkštėja. Masė atvėsinama, pridedama smulkiai supjaustytų lašiniukų, įmušami kiaušiniai, įberiama džiūvėsėlių. Sumaišius daromi kotletai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami svieste arba aliejuje. Tiekti tinka su bulvių ar miežinių kruopų koše.
Reklama:Sultingi žuvies kotletai su sūriu ir keptais pomidorais
Šiuos gardžius, sultingus žuvies kotletus galima paruošti iš bet kokios jūros žuvies, tačiau geriausiai tinka šviežia arba vos atvėsinta žuvis. Jei naudojate raudoną žuvį, geriausiai tinka gorbuša arba keta. Brangesnė žuvis, kaip lašiša, nėra rekomenduojama, nes kotletams tai tiesiog neekonomiška. Norėdami baltos žuvies variantą, rinkitės menkę, jūros ešerį arba otą.
Reikalingi ingredientai:
Faršas:
Papildomi ingredientai:
200 g vyšniniai pomidorai (arba paprasti pomidorai)
140 g minkštas sūris (pvz., feta ar kitas salotinis sūris)
1 kiaušinis
50 ml 33 % riebumo grietinėlės
Gaminimo procesas:
Paruoškite žuvies faršą:
Sumaišykite ingredientus:
Mėsos faršą perkelkite į didelį dubenį. Į jį sudėkite grietinėlę, kiaušinio baltymą, smulkintą česnaką, garstyčias ir džiūvėsėlius. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Formuokite kotletus:
Gerai išmaišykite masę ir šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletus. Išdėliokite juos į kepimo formą.
Papildomi ingredientai:
Sūrį supjaustykite kubeliais, o vyšniniai pomidorus perpjaukite per pusę arba į ketvirčius, priklausomai nuo jų dydžio (jei naudojate paprastus pomidorus, supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais).
Paruoškite padažą:
Sudėkite pomidorus ir sūrio gabaliukus į kepimo formą šalia kotletų. Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniu ir apipilkite kotletus šiuo mišiniu.
Kepkite:
Formą su kotletais įdėkite į iš anksto įkaitintą iki 200°C orkaitę ir kepkite apie 25 minutes arba tol, kol kotletai taps auksinės spalvos.
Patiekite:
Patiekite kotletus su keptais pomidorais ir sūriu. Jie puikiai dera su šviežiomis salotomis ar bulvių garnyru.
Up Next8 Gardžiausių Naminių Konservų Receptai: Užkandžiai ir Salotos Žiemai
Don't MissMočiutės žieminės salotos: tradicinis receptas šaltajam sezonui