Skanios cukinijos su mėsa ir sūriu. Paprastas receptas: minkštas ir skanus troškinys
Šiaurės Meksika laikoma cukinijų gimtine, kur buvo valgomos tik jos sėklos. Ši daržovė mūsų šalį pasiekė gerokai vėliau – XVI amžiuje. Tačiau daugeliui valstybės gyventojų jis galėjo tapti pažįstamu produktu. Šiandien yra daugybė receptų, kuriuose naudojamos cukinijos.
Mes jums papasakosime apie receptą, kuriame gerai dera cukinijos ir mėsa.
Cukinijų su mėsa ingredientai:
Cukinijų kepimas su mėsa:
Paruošiame mėsą: nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir perkiškite per mėsmalę. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Toliau reikia rankomis juos išspausti iš sulčių ir įberti druskos.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite pusę paruoštos cukinijos ir išlyginkite gautą sluoksnį. Kitas sluoksnis – mėsos įdaras.
Išlyginkite jį ant paviršiaus. Uždenkite likusiu cukinijų mišiniu.
Paruoškite kiaušinių ir grietinės įdarą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite kiaušinius su džiovintu česnaku. Į kiaušinių masę supilkite grietinę ir įberkite porą žiupsnelių druskos. Kruopščiai sumaišykite ingredientus. Sūrį sutarkuojame stambia tarka ir vėl dedame į įdarą.
Pomidorus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir padėkite ant cukinijų sluoksnio. Dar kartą gerai išmaišykite įdarą ir užpilkite ant viršaus.
Įdėkite indą į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol paruduos – 35-40 min.
Šis receptas yra gana paprastas ir jo paruošimas užima mažai laiko. Didžiausias cukinijų patiekalo privalumas – turimų produktų naudojimas.
Reikalingi ingredientai:
Paprikos2~3 vnt (skirtingų spalvų)Cukinijos1 vntBaklažanas1 vntPomidoras1 vntSvogūnai1~2 vntObuolys1 vntMorkos1 vntSaliero stiebas1 vntŽalioji aitrioji paprika1 vntČesnakaiPetražolės70 gramųAlyvuogių aliejuspagal skonįDruskapagal skonįMalti juodieji pipiraipagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Pirmiausia paruoškite visus reikalingus ingredientus. Morkas, cukinijas ir baklažanus supjaustykite gabalėliais, o morkas ir svogūnus – nedideliais kubeliais.
2. Taip pat obuolį supjaustome plonais šiaudeliais.Reklama4. Giliame puode įkaitinkite aliejų ir jame 10 minučių pakepinkite svogūną, tada suberkite morkas ir pakepinkite dar 5 minutes. Tada suberkite baklažanus, išmaišykite ir kepkite 5-7 minutes. Dabar į likusius ingredientus suberkite papriką, cukiniją ir obuolį ir troškinkite porą minučių. Pomidorai ir kapoti salierai eina toliau. Šiame etape į troškinį galima įberti druskos, pipirų, puodą uždengti dangčiu ir troškinti 5 minutes. Suberkite susmulkintas petražoles ir česnaką, aitriąją papriką, viską gerai išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 4-5 minutes.
Daržovių troškinys su paprika
Geriausias garnyras prie bet kurio patiekalo yra sultingas ir aromatingas daržovių troškinys su paprika. Jis ne tik nepaprastai skanus, bet ir nepaprastai gražus, nes jame yra visos prinokusių vasarinių daržovių spalvos. Jei dar nežinote, kaip pasigaminti daržovių troškinį su paprikomis, tada su dideliu malonumu pasidalinsiu su jumis puikiu receptu. Geriausia, žinoma, šį patiekalą ruošti vasarą ir rudenį, kai visur prekiaujama šviežiomis daržovėmis, tačiau net ir žiemą, jei pageidaujama, visų reikalingų ingredientų galima gauti turguje ar parduotuvėje. Čia aš jums siūlau, mano nuomone, vieną sėkmingiausių ingredientų derinimo variantų, tačiau daržovių troškinio grožis yra tas, kad jame nėra griežtų apribojimų, be to, galima nesunkiai ką nors pridėti ar išimti. O dar vienas šio nesudėtingo daržovių troškinio recepto privalumas – jį labai paprasta paruošti, tačiau tuo pačiu toks patiekalas ne tik skanus, bet ir sveikas, nes pasisavina visus šviežių daržovių vitaminus. Apskritai, šis troškinys yra puikus dalykas, kad ir kaip į jį žiūrėtumėte, todėl būtinai išbandykite laisvalaikiu, tikiu, kad liksite maloniai nustebinti jo skoniu.
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Daržovės / # VaisiaiReklama