pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Raudonųjų Lęšių Kotletai - Gardus ir Sveikas Receptas

Liesi raudonųjų lęšių kotletai

Norint paruošti šiuos kotletus, reikia mirkyti lęšius 12 valandų, užvirinti ir palikti brinkti. Tada atvėsinami ir sumaišomi su tarkuota morka, smulkintu brokoliu, kiaušiniu ir grikių miltais. Iš gautos masės formuojami kotletai, kurie kepami keptuvėje arba orkaitėje.

Kitame recepte siūloma gaminti raudonųjų lęšių maltinukus su kepintomis morkomis. Virtus lęšius sutriname ir sumaišome su kepintomis daržovėmis, kiaušiniu, miltais ir prieskoniais. Suformuojame mažus kepsnelius ir lėtai kepame ant lydyto sviesto.

[the_ad >Dar vienas receptas yra žaliųjų lęšių kotletukai. Šio recepto autorė siūlo sumaltus žaliuosius lęšius sumaišyti su tarkuotais svogūnais, česnakais, petražolėmis ir druska.

Mūsų siūlomas receptas – raudonųjų lęšių tyrės ir daržovių kotletai, kurie puikiai tinka prie garnyrų ir salotų.

Ingredientai

  • Raudonieji lęšiai: 100 g
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Česnakas: pagal skonį
  • Avinžirnių miltai: 2 valg. šaukštai
  • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus (kepimui): lašelis

1. Lęšių paruošimas: Lęšius užpilkite vandeniu ir palikite brinkti per naktį.

2. Po to juos gerai nusunkite.

3. Masės paruošimas: Susmulkinkite lęšius maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

4. Įmuškite kiaušinį, įdėkite smulkintą česnaką ir suberkite avinžirnių miltus.

5. Pagardinkite prieskoniais pagal skonį.

6. Kotletukų formavimas: Iš gautos masės suformuokite mažus kepsniukus.

7. Kepimas: Kepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus, kol kotletukai taps auksinės spalvos ir traškūs.

8. Patiekimas: Patiekite su šviežiomis daržovėmis arba mėgstamu padažu.

9. Santrauka: Šie raudonųjų lęšių kotletukai yra maistingi, lengvai paruošiami ir puikiai tinka sveikatai palaikyti. Jie praturtinti augaliniais baltymais ir skaidulomis, todėl idealiai tinka tiek vegetarams, tiek mėsos atsisakiusiems žmonėms.

Ingredientai

1. Lęšius gerai nuplaukite keisdami vandenį, kol jis taps skaidrus, o tada užmerkite 24 valandoms.

2. Išmirkusius lęšius darsyk perplaukite, dėkite juos į kokteilinę, berkite druską.

3. Pilkite į kokteilinę tiek filtruoto vandens, kad apsemtų lęšius, o tada viską suplakite iki vientisos masės – tai užtruks apie 30-60 sekundžių.

4. Ant mažiausios kaitros įkaitinkite keptuvę, kurioje galima kepti be riebalų. Jei keptuvė didelė, pilkite į ją po pusę puodelio lęšių tyrės, jei maža, užteks ir ketvirčio puodelio.

5. Uždenkite keptuvę dangčiu, palaukite kol gerai aprasos. Tada apverskite paplotį, uždenkite ir vėl laukite, kol dangtis gerai aprasos.

6. Taip iškepkite visus papločius. Jie puikiai susisuka, tad dėkite mėgstamo daržovių įdaro ir skanaukite!

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Į didelius lavašo papločius patogu susukti šiek tiek mėgstamo užtepo, daržovių ir taip pasigaminti skanų užkandį. Tačiau lavašo galima išsikepti ir patiems, dar vienas netikėtumas – ne iš miltų, tačiau iš mirkytų raudonųjų lęšių. Metas pamėginti!

Ingredientai:

  • Raudonieji lęšiai – 1 stiklinė;
  • Vanduo – 1¹⁄₂–2 stiklinės;
  • Svogūnai – 1 vnt.;
  • Morkos – 1 vnt.;
  • Augalinis aliejus – 4-5 v.š.;
  • Manų kruopos – 3 v.š.;
  • Druska – pagal skonį;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • Prieskoniai – pagal skonį;
  • Džiūvėsėliai – 5–6 v.š.
  1. Lęšius nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirus troškinkite 15-20 minučių, kol lęšiai visiškai suminkštės.
  2. Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūną. Morkas sutarkuokite. Daržoves pakepinkite su šaukštu aliejaus, kol suminkštės.
  3. Jei puode su lęšiais liko vandens, nukoškite. Lęšiai turi virsti tyrele. Jei taip neatsitiks, lengvai sutrinkite trintuvu.
  4. Į tyrę suberkite manų kruopas, druską, pipirus ir mėgstamus prieskonius. Išmaišykite. Įdėkite keptas daržoves ir atvėsinkite masę.
  5. Iš paruošto faršo formuokite paplotėlius apvoliodami džiūvėsėliuose.
  6. Gerai įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.