pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai Blynai su Bananais ir Šokoladu: Gurmaniškas Receptas

Saldūs ir minkšti blyneliai su banano įdaru ir šokoladiniu padažu džiugina tiek mažus, tiek suaugusius smaližius. Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, kaip pasigaminti šį nuostabų desertą.

Ingredientai

Tešlai:

  • 250 ml pieno
  • 12 g kakavos miltelių
  • 20 g sviesto
  • 2 šaukštai "Dansukker" cukraus "Panevėžio plius"
  • 2 kiaušiniai
  • 80 g miltų
  • Druskos

Įdarui:

  • 2 bananai
  • 200 g rikotos
  • 2 šaukštai "Dansukker" cukraus miltelių
  • 1 šaukštelis "Dansukker" vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 2 šaukštai šokolado drožlių
  • Sauja šviežių gervuogių

Gaminimo Eiga

  1. Į prikaistuvį supilkite pieną, suberkite sviesto gabalėlius, cukrų, druską ir kakavą. Nuolat maišydami pakaitinkite, kol sviestas ištirps.
  2. Masę perpilkite į dubenį, įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Viską gerai išplakite (galite plakikliu) ir valandai pastatykite į šaldytuvą.
  3. Iš gautos masės iškepkite plonus lietinius blynelius.
  4. Įdarui: rikotą išsukite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi, sudėkite pjaustytus bananus, šokolado drožles ir išmaišykite.
  5. Ant blynelio dėkite įdaro, po kelias gervuoges ir sulankstykite norima forma.

Blyneliai su bananais ir šokoladu - tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui.

Ingredientų Alternatyvos

Šiame recepte naudojami paprasti ingredientai, kurie lengvai randami kiekvienoje virtuvėje. Tačiau, jei norite, galite išbandyti šias alternatyvas:

  • Miltai: Galima naudoti viso grūdo arba migdolų miltus, jei norite sveikesnės alternatyvos arba neturite įprastų kvietinių miltų.
  • Cukrus: Vietoj įprasto cukraus galite naudoti medų ar klevų sirupą. Jie suteiks šiek tiek kitokį, natūralesnį saldumą.
  • Aliejus: Šiame recepte naudojamas aliejus, bet galite jį pakeisti ištirpintu sviestu arba kokosų aliejumi, suteikiant blyneliams švelnesnio skonio.
  • Šokoladinis padažas: Jei norite sveikesnio varianto, šokoladinį padažą galite keisti riešutų sviestu arba vaisių uogiene.

Patarimai Gaminant

Norint gauti itin minkštus ir purius blynelius, prieš pilant tešlą į keptuvę, užtikrinkite, kad tešla būtų gerai išmaišyta be gumuliukų. Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau vandens - tai padės blynelius lengviau paskirstyti keptuvėje.

Traškūs Lietiniai Blynai su Bananais

Kai norisi kažko traškaus, bet kartu ir kreminio, improvizuokite pagal šį receptą ir pasigaminkite traškius blynelius su bananais.

Ingredientai Traškiems Blyneliams:

Lietiniams:

  • 2 kiaušiniai
  • 15 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai aguonų
  • 400 ml migdolų arba kitokio augalinio gėrimo
  • 150 g miltų
  • 20 ml aliejaus

Įdarui:

  • 3-4 bananai
  • 1 kiaušinis (apvolioti)
  • 50 g TALER traškučių su bananais

Patiekimui:

  • DANSUKKER cukraus miltelių
  • Liofilizuotų uogų miltelių
  • NATURLI fermentuoto migdolų produkto su braškėmis „Joe‘Kurt“

Gaminimo Eiga Traškiems Blyneliams:

  1. Tešlai sumaišykite kiaušinius, druską, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, aguonas.
  2. Supilkite didesnę dalį migdolų gėrimo, aliejų, suberkite miltus, išmaišykite.
  3. Tešlos konsistenciją reguliuokite likusiu migdolų pienu. Palikite tešlą pastovėti 20-30 min.
  4. Bananus supjaustykite: per pusę ir po to dar kartą per pusę. Kiaušinį paplakite. TALER traškučius su bananais patrupinkite.
  5. Iškepkite lietinius, suvyniokite į juos bananus.
  6. Suvyniotą lietinį apvoliokite kiaušinio plakinyje, o po to traškučių trupiniuose.
  7. Dėkite į skardelę ir kepkite įkaitintoje iki 210 °C orkaitėje apie 10 min.
  8. Iškepusius lietinius patiekite su NATURLI fermentuotu migdolų produktu su braškėmis „Joe‘Kurt“. Pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais ir liofilizuotų uogų milteliais.

Klasikiniai Lietiniai Blynai su Bananais ir Šokoladiniu Kremu

Štai dar vienas receptas, kurį galite išbandyti namuose.

Ingredientai Klasikiniams Blynams:

  • 3 vnt. kiaušinių
  • 0,5 l pieno
  • 400 g miltų
  • Virinto vandens
  • Vanilės
  • Druskos
  • Cukraus

Patiekimui:

  • Bananų
  • Šokoladinio kremo
  • Apelsinų džemo

Gaminimo Eiga Klasikiniams Blynams:

  1. Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame cukraus, pilame vanilės esencijos ir išplakame.
  2. Įpilame pieno ir šiek tiek vandens, vėl išmaišome.
  3. Tuomet dedame 8 šaukštus miltų, išmaišome.
  4. Išlydome sviestą, jį plona srovele ir maišydami taip pat supilame į tešlą.
  5. Įkaitiname keptuvę ir kepame blynus. Galite pabandyti blynus apversti išmesdami juos į orą. Drąsiau!
  6. Iškeptus blynus tepame šokolado kremu, išdėliojame banano griežinėlius ir suvyniojame.

Paprastas Lietinių Blynų Receptas

Ingredientai Paprastam Receptui:

  • Miltai
  • Druska
  • Cukrus
  • Kiaušiniai
  • Pienas
  • Vanduo
  • Aliejus
  • Šokoladinis kremas
  • Bananai

Gaminimo Eiga Paprastam Receptui:

  1. Į nemažą dubenį suberkite miltus, druską bei cukrų, muškite kiaušinius ir šaukštu maišykite, kol gausite labai tirštą, bet glotnią košelę be jokių gumuliukų (jei itin tiršta, įpilkite šiek tiek pieno, bet pradžioje nedaug).
  2. Kai kiaušinių-miltų masė taps glotni, po truputį supilkite vandenį ir pieną bei plakite šakute, kol gausite skystą, vientisą lietinių tešlą. Supilkite aliejų ir leiskite pastovėti 20-30 min.
  3. Įkaitinkite keptuvę blynams kepti, įlašinkite po lašą kitą aliejaus prieš pildami po samtelį tešlos ir iškepkite plonus blynelius.
  4. Kiekvieną blynelį patepkite šokoladiniu kremu, uždėkite keletą plonų banano griežinėlių ir susukite.