pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Raugintų kopūstų pyragas: receptai ir gaminimo ypatumai

Raugintų kopūstų pyragas - puikus pasirinkimas tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms. Tai sotus, gardus ir nebrangus patiekalas, kuris tikrai patiks jūsų šeimai ir svečiams. Pasaulyje yra daug receptų su kopūstais. Bene kiekvienas tikrai yra girdėjęs ar net kepęs bandeles ar pyragėlius su kopūstų įdaru.

„Yra labai daug ukrainietiškų patiekalų su kopūstais. Tiek mitybos specialistai, tiek ir virtuvės šefai sutinka, kad geriausia žmogui valgyti tuos produktus, kurie užauga jo gyvenamojoje platumoje. „Taip pat reiktų nepamiršti raugintų kopūstų. Jie mūsų organizmui yra labai sveikas ir reikalingas maistas“, - primena B. Nicholson. Turbūt daugelis turite savo mėgstamą troškintų raugintų kopūstų receptą, svarsto „Beatos virtuvė“ vedėja.

Šiandien su vaikais visą dieną prabuvome lauke ir džiaugėmės sniegu, o į namus grįžome gerokai praalkę. „Tai aš jums dabar noriu pademonstruoti labai sotų, gražų ir laimingą pyragą su troškintais raugintais kopūstais. Šis pyragas labai tiks paskanauti ir svečius pavaišinti.

Mielinės tešlos pyragas su raugintais kopūstais ir faršu

Ingredientai:

  • Pusė stiklinės pieno
  • Mielės
  • Šaukštelis cukraus
  • 2 stiklinės miltų
  • Kiaušinio trynys
  • Druska
  • Aliejus
  • Faršas
  • Svogūnas
  • Prieskoniai, pipirai
  • Rauginti kopūstai
  • Kiaušinis (aptepti)
  • Kmynai

Gaminimo eiga:

  1. Pusę stiklinės pieno pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Įberkite šaukštelį cukraus, gerai išmaišykite ir uždengę leiskite pakilti 15 minučių.
  2. Į didesnį dubenį suberkite miltus (2 stiklines), supilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos, aliejaus ir užminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta ir limpa prie rankų, įberkite dar miltų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite faršą su vienu smulkintu svogūnu, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska.
  4. Tešlą padalykite į dvi dalis, pakočiokite ir išklokite kepimo popieriumi padengtą formą. Tada sudėkite faršą, ant viršaus paskleiskite raugintus kopūstus ir užklokite tešla.
  5. Pyragui leiskite 15 minučių pakilti formoje. Tada viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite kmynais.
  6. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių, kol gražiai parus.

Raugintų kopūstų tarta (pyragas)

Ingredientai:

  • 300 g miltų
  • 2 kiaušiniai + 1 trynys (aptepti)
  • 180 g sviesto
  • 80 g šalto vandens
  • 1 a. š. cukraus
  • 0,5 a. š. druskos
  • 0,5 kg raugintų kopūstų
  • 1 nedidelio svogūno
  • 50 g rūkytos dešros, kumpio ar šoninės
  • 1 v. š. pomidorų padažo
  • Kmynų
  • Sezamų sėklų

Gaminimo eiga:

  1. Miltus, druską, cukrų sumaišome, dedame šaltą kubeliais supjaustytą sviestą. Viską triname iki trupinių. Įmušame kiaušinius, pilame vandenį ir viską suminkome į vientisą tešlą.
  2. Tešlą dedame į šaldymo kamerą 45 min.
  3. Įdarui svogūną susmulkiname ir troškiname su šlakeliu aliejaus. Sudedame kopūstus ir troškiname, kol suminkštės, beriame smulkintą mėsą. Pagal poreikį dedame druskos, pipirų, pomidorų padažo.
  4. Tešlą iškočiojame į apskritimą, per vidurį dedame įdarą, užlankstome kraštus, patepame tryniu, pabarstome kmynais ir sezamų sėklomis.
  5. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.

Bene garsiausia šalies šeimininkė Beata Nicholson siūlo išsikepti mielinės tešlos, ruoštos su alumi, pyragą, įdarytą raugintų kopūstų su šonine įdaru.

Greitas kopūstų pyragas

Ingredientai įdarui:

  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 didelės morkos, tarkuotos
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 500 g kopūsto, supjaustyto šiaudeliais
  • Druskos ir pipirų
  • Žolelių ar kitų prieskonių pagal skonį

Ingredientai tešlai:

  • 5 v. š. majonezo
  • 1 a. š. cukraus
  • 0,5 a. š. druskos
  • 10 g kepimo miltelių
  • 2/3 puodelio (85 g) miltų
  • 3 kiaušinių

Apibarstymui:

  • Sezamų sėklų

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. 23 cm skersmens kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite.
  2. Paruoškite įdarą: didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite iki šviesiai auksinės spalvos, maždaug 6-7 minutes.
  3. Suberkite tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą papriką ir dažnai maišydami pakepkite apie 5-7 minutes.
  4. Sudėkite griežinėliais supjaustytą kopūstą ir pakaitinkite maišydami 10-12 minučių. Išjunkite kaitrą ir atidėkite.
  5. Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, cukrų, druską, kepimo miltelius ir 3 šaukštus miltų, gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir išmaišykite iki vientisos masės, ji bus tiek tiek tiršta.
  6. Pusę masės supilkite ant kepimo formos dugno ir paskleiskite. Ant tešlos suberkite kopūsų masę, o ant jos užpilkite likusią tešlos dalį.
  7. Apibarstykite sezamų sėklomis (nebūtina) ir kepkite 25-30 min.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su raugintais kopūstais ir vištiena

Ingredientai:

  • Sluoksniuota tešla
  • Vištos krūtinėlės filė (250-300 g)
  • "Ghee" sviestas
  • Česnako skiltelės
  • Svogūnas
  • Morka
  • Paprika
  • Džiovintų prieskoninių žolelių mišinys
  • Rauginti kopūstai
  • Pomidorų padažas
  • Kiaušinio plakiniu (aptepimui)
  • Manų kruopos

Gaminimo eiga:

  1. Gilesnėje keptuvėje išlydome “Ghee” sviestą, dedame smulkiai pjaustytą vištos krūtinėlės filė. Pabarstome druska, įspaudžiame česnako skilteles ir keletą minučių pakepiname.
  2. Beriame kapotą svogūną, burokine tarkele tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą papriką, pabarstome džiovintų prieskoninių žolelių mišiniu ir pakepiname keletą minučių.
  3. Sudedame raugintus kopūstus, įdedame porą šaukštų pomidorų padažo, išmaišome. Keptuvę uždengę dangčiu troškiname apie 15 minučių. Paruoštą įdarą atidedame.
  4. Kepimo indą ištepame sviestu, pabarstome manų kruopomis ir išklojame sluoksniuotos tešlos lakštais. Subadome dantų krapštuku.
  5. Ant sluoksniuotos tešlos, tolygiai paskirstydami, dedame paruoštą kopūstų ir vištienos įdarą. Jei liko sluoksniuotos tešlos, sausainių formelėmis išspaudžiame keletą figūrėlių ir uždedame ant pyrago viršaus.
  6. Aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

Raugintų kopūstų ir sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena paruoštas. Skanaus!

Pyragas su troškintais raugintais kopūstais ir grybais

Ingredientai:

  • Tešla (pagal pasirinktą receptą)
  • Rauginti kopūstai
  • Šoninė
  • Svogūnas
  • Pievagrybiai
  • Džiovinti grybai
  • Aliejus
  • Sviestas
  • Miltai
  • Petražolės
  • Vynas
  • Spanguolės
  • Prieskoniai

Gaminimo eiga:

  1. Karštame vandenyje išbrinkiname džiovintus grybus.
  2. Puode, kuriame troškinsime kopūstus, pakepiname kubeliais supjaustytą šoninę.
  3. Į keptuvę beriame smulkintą svogūną, supjaustytus pievagrybius ir viską apkepame, kol šie suminkštės.
  4. Į puodą dedame raugintus kopūstus, supjaustytus išmirkusius grybus, supilame nuo jų likusį vandenį ir gerai išmaišome.
  5. Pailsėjusią tešlą iškočiojame į didelį 5 mm storio diską, jį perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  6. Į vidurį sudedame troškintus kopūstus, tolygiai paskirstome. Paliekame kraštus „nuogus“, juos užlenkiame ant įdaro.

Viskas, ko jums reikia, yra 20 minučių - per tiek laiko paruošite šį pyragą ir, mėgaudamiesi iš orkaitės sklindančiais kvapais, lauksite pietų ar vakarienės.