Šie sausainiai yra tokio skanumo, kad net sunku apibūdinti! Tikrai vieni skaniausių, kokius tik teko ragauti. Geriausia dalis? Šiuos sausainius galima valgyti bet kuriuo paros metu. Šie sausainiai yra augalinės kilmės, pagrindą sudaro bananai, nėra miltų, jokio pridėtinio cukraus.
Idėją receptui pasufleravo nuliūdę ir labai labai sunokę bananai. Paprastai tokius nulupu, suvynioju į maistinę plevelę ir dedu į šaldiklį - vėliau panaudoju žaliesiems kokteiliams. Tačiau pereikime prie smulkmenų.
Kodėl verta rinktis šiuos bananinius sausainius?
Kepsite ir dėl to, kad juose nėra pridėtinio cukraus - saldumo pilnai pakanka iš bananų ir kokybiško juodojo šokolado. Kepsite, nes jie gali būti be glitimo, juose nėra pieno produktų. Žodžiu, beveik sveikatai palankūs sausainiai. Beveik, nes nereikia atimti iš sausainių visos jų esmės. Šiek tiek juokauju, bet iš tiesų, tai skanūs ir greitai bei lengvai paruošiami sausainiai.
- Bananai ir avižos yra daug maistinių medžiagų turintys maisto produktai.
- Tiek bananai, tiek avižos yra puikūs maistinių skaidulų šaltiniai.
- Tuo tarpu avižose yra tokių maistinių medžiagų kaip magnis, geležis ir cinkas.
- Šį receptą galima keisti ir jis sukurtas taip, kad jį būtų galima pritaikyti pagal jūsų konkrečius mitybos pageidavimus.
- Tokios sudėties sausainiai bus puikus savaitės paruoštukas ir gana maistingas užkandis arba net gali tapti pusryčiais tais rytais, kai visai nėra laiko.
- Sausainiai kambario temperatūroje puikiai išsilaiko 4 dienas, o šaldytuve ir visą savaitę.
- Taip pat šie sausainiai gali būti puikiausias užkandis į gamtą - neabejoju, kad tokiu oru tikrai daug laiko leisite lauke, tad išsikepti šių sveikesnių sausainių, o ne pirkti cukraus bombą parduotuvėje, gali būti puiki idėja.
- Geriausia tai, kad sausainius pagaminsite super greitai, o tuomet jau dėkite į dėžutę ir keliaukite į lauką su be proto skaniu ir maistingu užkandžiu po ranka.
Reikalingi ingredientai:
- 3 vidutinio dydžio puikiai sunokę bananai
- 1 kiaušinis
- 80 g avižinių dribsnių (susmulkintų)
- 90 g migdolų miltų
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 1 arb. š. cinamono
- 1 arb. š.
- 1 a.š.
Gamybos eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, kepimo režimas viršus - apačia.
- Dubenyje sumaišykite sausus produktus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną.
- Kiaušinį lengai išplakite šakute ar šluotele.
- Bananus sutrinkite šakute.
- Šokoladą susmulkinkite iki stambių trupinių.
- Bananą sumaišykite su kiaušiniu ir dėkite į miltų mišinį. Gerai išmaišykite, sudėkite šokoladą ir dar kartą permaišykite. Tešla bus tiršta, panaši į blynų tešlą - taip ir turi būti, nes sausainiai išeina minkšti.
- Į silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi ištiestą skardą dėkite tešlą. Tam patogu naudoti ledų šaukštą (kaušelį) arba du valgomuosius šaukštus. Kepdami jie beveik nesiplečia, tad didelių atstumų tarp sausainių palikti nereikia.
- Sausainius kepkite 25 - 30 min, kol gražiai paruduos.
- Ištraukite iš orkaitės ir kurį laiką palikite skardoje, tegul atvėsta ir sutvirtėja.
Rekomenduoju valgyti visiškai atvėsusius, nors išlaukti sunku! Tiesa, jie nėra traškūs, tekstūra gana minkšta ir švelni.
Kiti galimi ingredientai:
- Bananus sutriname šakute ir sumaišome su riešutų sviestu iki vientisos masės.
- Prie skystos masės beriame migdolų miltus, kepimo miltelius, cinamoną, vanilę, druską ir išmaišome iki vientisos masės.
- Beriame razinas, smulkintus graikinius riešutus, kokoso drožles, smulkintą šokoladą ir išmaišome.
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dedame po šaukštą tešlos.
- Ant viršaus įspaudžiame po banano griežinėlį arba graikišką riešutą. Tai nėra būtina, galite tiesiog paspausti sausainius šakute.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje (funkcija: viršus + apačia) 20 minučių. Iškepusių saisinių apačia bus lengvai prilipusi prie kepimo popieriaus, tad geriausia sausainius atkelti plonos mentelės pagalba.
Šią vasarą mes su IKI raginame kuo daugiau laiko praleisti lauke, nes lauke verda tikras gyvenimas - nuotykiai smagesni, juokas garsesnis, o maistas skanesnis. Labai džiaugiuosi, kad galiu prisidėti prie jūsų piknikų ir iškylų pasiūlydama gardžių ir patogių idėjų maistui lauke.