PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Sviestą reikėtų pasiruošti iš anksto, kad jis sustingtų. Sviestą sumaišome su prieskoniais ir žalumynais, dedame ant maistinės plėvelės, susukame į storesnę virvelę, dedame į šaldiklį porai valandų arba paliekame pernakt sustingti.
Vištienos krūtinėles perpjauname išilgai perpus, kad turėtume 4 pjausnius.Visus pjausnius apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių. Ant vieno pjausnio krašto dedame maždaug rodomojo piršto ilgio sviesto gabalėlį. Sviestą pradedame sukti į pjausnį, užlenkiame pjausnio kraštus, kad kepant, sviestas neišbėgtų. Šiek tiek suspaudžiame kotletą. Susuktus mėsos gabalėlius iš visų pusių pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų. Galime dėti į šaldytuvą valandai, kad sustingtų, bet nebūtina.
Kijevo kotletai - kaip pasigaminti traškius ir sultingus? Pasakojame žingsnis po žingsnio
Prancūzijos įkvėptas Rusijos didikų skanėstas
XVII a. turtingų ir įtakingų Rusijos imperijos gyventojų tarpe ėmė plisti mada į savo rūmus kviestis virtuvės šefus iš Prancūzijos (arba rusus, kurie maisto gamybos paslapčių mokėsi Prancūzijoje). Prancūzai išmokė rusus patiekaluose naudoti tik ypač kokybiškas, subtilaus skonio mėsos išpjovas, liesesnę filė, paukštienos krūtinėlę. Pamokas sparčiai perėmę rusai sukūrė daugybę savitų ir iki pat mūsų dienų mėgstamų patiekalų.
Manoma, kad iš pradžių buvo sukurti Požarskio kotletai, pagaminti iš maltos veršienos arba vištienos, pagardinti sviestu ir grietinėle, apvolioti džiūvėsiuose. Papiepauti Požarskių šeimai priklausiusiame restorane, rašydamas laišką bičiuliui, rekomendavo Aleksandras Puškinas. Neabejotina, kad tai ženkliai prisidėjo prie patiekalo populiarumo.
Požarskio kotletų įkvėpti Kijevo kotletai buvo pradėti gaminti XX a., žinoma, Kijeve, garsiausiame šio miesto viešbutyje „Kontinental“ (dabar viešbučio pastate įrengta konservatorija).
Nuotraukos šaltinis Shutterstock
Kijevo kotletų paruošimas - dėmesys tinkamam išmušimui, sviesto šaldymui ir paniravimui
Vištienos krūtinėlė ir jos paruošimas. Tradiciniams Kijevo kotletams turėtų būti naudojama vištienos krūtinėlė, kuri išpjaunama paliekant paukščio alkūnkaulius (šią dalį dažniausiai vadiname „petuku“). Jeigu paliekamas alkūnkaulis, tai jis kruopščiai nuvalomas nuo mėsos, turi styroti tik mažas kaulelis. Patiekalas, matyt, buvo valgomas laikant už šio kaulelio, nes didikai, nors ir mėgavosi gardžiais patiekalais, bet vengė naudoti stalo įrankius.
Žinoma, dauguma neturi įgūdžių ir laiko dailiai išpjaustyti viščiuko, todėl perka jau išpjautas vištienos krūtinėles arba filė be kaulų. Jos taip pat puikiai tinka, tačiau, jeigu renkatės vištienos filė, pirkite neperpjautus gabaliukus (filė su vidine, siauresne filė).
Vištienos krūtinėlę reikėtų perpjauti pusiau - iš vienos krūtinėlės gausite du filė gabaliukus, tad pavyks du Kijevo kotletai.

1. Paruoškite sviesto įdarą
- Iš pradžių paruoškite sviesto mišinį, kuris bus patiekalo viduje. Tam sumaišykite kambario temperatūros sviestą su smulkintu česnaku ir petražolėmis. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Sviestą galite formuoti į nedidelį volelį, suvyniotą į maistinę plėvelę, ir padėti į šaldiklį, kad jis būtų tvirtesnis.
2. Paruoškite vištienos filė
- Vištienos krūtinėlės filė reikia atsargiai išmušti, kad jos būtų plonesnės, bet neišplyštų. Tam naudokite maisto plėvelę arba maišelį, kad išvengtumėte plyšimų. Kiekvieną filė išmuškite iki maždaug 1 cm storio, kad būtų pakankamai plona, bet pakankamai stipri apgaubti sviestą.
3. Įvyniokite sviestą į vištieną
- Kai sviesto įdaras bus tinkamai sustingęs, padėkite po gabalėlį sviesto kiekvienos vištienos filė centre. Tada atsargiai užlenkite kraštus ir susukite vištieną į ritinį, kad sviestas liktų viduje. Stenkitės, kad vištiena gerai užsidarytų, nes kepant sviestas gali ištekėti.
4. Apvoliokite vištieną
- Paruoštus vištienos ritinėlius apvoliokite miltuose, kad jie sugertų drėgmę ir taptų traškūs. Tada apvoliokite išplaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose. Dėl papildomo traškumo galite dar kartą apvolioti kiaušinio ir džiūvėsėlių mišiniu.
5. Kepkite kotletus
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinės temperatūros. Atsargiai įdėkite vištienos ritinėlius į karštą aliejų ir kepkite, kol paviršius taps auksinės spalvos – apie 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Svarbu stebėti, kad aliejus nebūtų per karštas, kad kotletai tolygiai apskrustų ir neištekėtų sviestas.
6. Baikite kepti orkaitėje
- Po kepimo keptuvėje perkelkite kotletus į iš anksto įkaitintą orkaitę (180°C) ir kepkite dar apie 15 minučių, kad vištiena pilnai iškeptų viduje. Tokiu būdu sviestas liks sultingas, o vištiena bus traški.
7. Pateikimas
- Kijevo kotletus patiekite karštus, su pasirinktais garnyrais – pavyzdžiui, bulvių koše, virtomis daržovėmis ar šviežių salotų mišiniu. Prie patiekalo galite pateikti citrinos griežinėlį, kuris puikiai papildys skonį.
Kijevo kotletai
Autorius apie receptą: Kai ruošite mėsą kotletams svarbu gerai išmušti vištieną, kad ji būtų plona ir galėtumėte lengvai susukti į kotletą. Gaminimo procesas ilgai neužtruks, jeigu iš anksto Kai ruošite mėsą kotletams svarbu gerai išmušti vištieną, kad ji būtų plona ir galėtumėte lengvai susukti į kotletą. Gaminimo procesas ilgai neužtruks, jeigu iš anksto turėsite pasiruošę sviestą. Jei sviestui neturite šviežių krapų ir petražolių, tuomet puikiai tiks ir džiovinti. (. daugiau) (. mažiau) Liucija
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4