Kiek laiko virti aviena
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiOrkaitėje kepta aviena
Ingredientai:
Garnyrui:
- bulvės
- morkos
- saldžioji paprika
- mėlynasis svogūnas
- česnakas
- alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
- sojos padažo
Paruošimas:
- Avienos mėsą užpilame aliejumi ir prieskoniais, gerai įtriname ir paliekame marinuotis bent keletą valandų.
- Bulves nulupame ir apverdame, išvirusias supjaustome stambiais gabalais.
- Stambiai susmulkiname ir kitas daržoves.
- Pasimarinavusią avieną sukame į foliją, tačiau labai nesuspaudžiame, kad būtų pro kur patekti orui.
- Dedame į skardą, aplink išdėliojame daržoves ir apibarstome prieskoniais, pašlakstome aliejumi ir sojos padažu.
- Kepame iki 200 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (priklausomai nuo mėsos storio).
Taip pat rekomenduoju: Orkaitėje keptas avienos kumpis

Kaip ir kiek laiko virti bulves?
Bulvės yra vienos populiariausių daržovių tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Todėl nenuostabų, kad pradedantys kulinarai susidūria su klausimais: kaip virti bulves, kiek laiko virti bulves, kaip virti bulves su lupenomis ir kt.
Šiame straipsnyje apžvelgsime įvairius bulvių virimo receptus ir taisykles, kad visi neaiškumai būtų išsklaidyti.

Kaip ir kiek laiko reikia virti baravykus?
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Paskelbė: Lankytojas20 Lapkričio 2024Baravykas jau daug metų mūsų šalyje yra laikomas miško grybų karaliumi dėl savo unikalaus skonio, aromato ir maistinės vertės.
Apdorojimo metu dauguma grybų patamsėja, patampa juodi ir pakeičia savo pirminę spalvą. O baravykas yra kitoks, jis visada išlieka baltas. Baravykus daug šeimininkių kepa, džiovina, sūdo, marinuoja, šaldo arba verda. Jie taip pat yra naudojami grybų sultiniams ruošti, nes baravykų sultinys netamsėja.
Šiandien Jums papasakosiu kaip paruošti šiuos grybus ir pridėsiu savo labiausiai pamiltą receptą, kuris manęs dar niekada nenuvylė!

