Likučių saugojimas
Likusius kotletus laikykite sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų. Pašildykite juos mikrobangų krosnelėje inde arba troškinkite ant viryklės makaronų padaže (man patinka šis prekės ženklas, Rao).
Užšaldyti prieš kepant: Sudėkite kotletus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir užšaldykite. Užšaldžius sudėkite į šaldymo maišelį ir laikykite iki 4 mėnesių.
Kepti žalius kotletus iš šaldytųpridėkite 6–10 minučių prie kepimo laiko arba tol, kol jie pasieks 160 °F, naudodami momentinio nuskaitymo termometrą.
Norėdami užšaldyti po kepimo: Kepkite kaip nurodyta ir atvėsinkite ant kepimo skardos. Atvėsus perkelkite juos į švarią kepimo skardą ir užšaldykite. Užšaldžius sudėkite į šaldymo maišelį ir laikykite iki 4 mėnesių. Mėsos kukulius galima atšildyti šaldytuve per naktį arba troškinti marinara padaže, kol sušils – žr. recepto pastabas.
Ar jūsų šeimai patiko šie lengvi kotletai? Palikite mums įvertinimą ir komentarą žemiau!
Krevetės Paruošimas Virti
Tinkamas krevečių paruošimas yra svarbus etapas, siekiant užtikrinti, kad jos būtų skanios ir saugios vartoti. Reikėtų atkreipti dėmesį į šaldytų krevečių laikymą ir atliejimą, taip pat į jų plovimą ir valymą prieš virimą.
Šaldytų Krevetės Laikymas ir Atliejimas
Šaldytas krevetes rekomenduojama laikyti šaldiklyje, kur temperatūra turėtų būti žemiau -18°C. Tokiu būdu jos išlaiko savo šviežumą ir maistines savybes.
Atliejimas turėtų būti atliekamas lėtai, perkelti krevetes į šaldytuvą ir palikti per naktį. Greitas atliejimas šiltame vandenyje nėra rekomenduojamas, nes tai gali paveikti tekstūrą.
Prieš virimą, svarbu patikrinti, ar krevetės nėra sugedusios. Geriausia naudoti krevetes, kurios per praeitį nebuvo užšaldytos kelis kartus, kad būtų pasiektas geriausias skonis.
Krevetės Plovimas ir Valymas
Po atliejimo, krevetės turi būti kruopščiai nuplaunamos po tekančiu šaltu vandeniu. Tai padeda pašalinti galimus nešvarumus ir bakterijas.
Krevetės paprastai būna paruoštos valymui, tačiau reikia nuimti galvą ir plaktuvę, jei to reikia. Dauguma žmonių taip pat renkasi pašalinti karapaksą, kad krevetės būtų lengviau valgomos.
Valymo procesas turėtų būti atliekamas švariu peiliu ar žirklėmis. Po to, kai krevetės buvo nuvalytos, jas galima virti tiesiogiai arba laikyti šaldytuve iki kelių valandų prieš gaminimą.

Kiaušinių panaudojimas
Virti kiaušiniai yra universalus produktas. Jie puikiai tinka tiek sveikiems užkandžiams, tiek sudėtingesniems patiekalams. Galite juos dėti į salotas, paruošti klasikinį kiaušinių salotų sumuštinį arba pasigaminti įdarytų kiaušinių su mėgstamais įdarais.
Nors kiaušinio virimas gali atrodyti elementarus, kelių paprastų taisyklių laikymasis garantuoja puikų rezultatą kiekvieną kartą.
Nesvarbu, ar norite minkštai virto trynio, ar visiškai kieto kiaušinio, tinkamas laikas ir atvėsinimas yra pagrindiniai sėkmės veiksniai. Išbandykite šiuos patarimus ir mėgaukitės tobulai virtais kiaušiniais!
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Ko jums reikės šiam mėsos kukulių receptui
Šis paprastas mėsos kukulių receptas paruošiamas greitai.
- Sumaišykite ingredientus ir suformuokite 48 1–½ colio skersmens kotletus.
- Padėkite juos ½ colio atstumu vienas nuo kito ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
- Kepti kol suminkštės arba užšaldys (visas receptas žemiau).
- Nepermaišykite: Sumaišykite ingredientus švelniai rankomis; Per daug maišant mėsa gali tapti tanki ir kieta.
- Kad jis būtų sultingas: Rinkitės liesą mėsą (80/20), o ne itin liesą – truputis riebalų išlaiko kotletus minkštus ir sultingus. Jei naudojate ypač liesą mėsą, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus arba ¼ puodelio kapotos žalios šoninės.
- Pakeiskite prieskonius: Prieskonius galite keisti priklausomai nuo patiekalo skonių. Vietoj parmezano išbandykite trupintą fetą.
- Išlaikykite tolygų: Įsitikinkite, kad mėsos kukuliai yra vienodo dydžio, kad jie iškeptų tolygiai; sausainių kaušelis palengvina šį darbą.



