Vištienos marinavimo indas
Kad mėsa išliktų švelni ir sultinga, svarbu ne tik marinatui naudoti Dižono garstyčias, bet ir pasirinkti geriausią indą. Pasirinkite indus, kurie nesioksiduoja: keramikos ar stiklo, nerūdijančio plieno, emalio ar specialaus plastiko.
Nepatariame naudoti aliuminio indų, nes jie oksiduojasi ir suteikia mėsai nemalonų poskonį. Indo dydis taip pat labai svarbus, nes vištiena turi lengvai tilpti.
Recepto paruošimas
1. Kaip teisingai reikėtų virti vištieną? Užšaldytą vištieną geriausia atšildyti prieš ją pradedant virti. Šitaip mėsa išverda tolygiau ir greičiau.
2. Jeigu nėra laiko atitirpinti, šaldytą mėsą dedame tik į šaltą vandenį. Virimo laikas po vandens užvirimo turės būti padidintas maždaug 10-20 minučių, priklausomai nuo turimos vištienos dydžio.
3. Prieš verdant, vištieną reikėtų gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.
4. Jeigu norisi koncentruoto vištienos sultinio, dedame mėsą į šaltą vandenį. Tai suteikia sultiniui skonį ir aromatą. O jeigu norisi, kad vištiena būtų sultinga ir skani, dedame ją į verdantį vandenį.
5. Kad sultinys būtų gardus, druską įberiame virimo pabaigoje, o kad mėsa būtų skani - beriame pradžioje.
6. Vanduo turėtų pilnai padengti vištieną. Jeigu verdate visą vištą, naudojame didesnį puodą.
7. Verdame vištieną ant vidutinės kaitros be dangčio. Virimo metu privaloma vis pašalinti susidariusias putas.
8. Mėsa gali būti skanesnė, jeigu į vandenį įdėsite visą svogūną, lauro lapą, maltų juodųjų pipirų arba kitų prieskonių. Juos reikia dėti, kai vanduo užverda.
9. Senos mėsos virimas užtrunka ilgiau, nei yra nurodyta toliau pateiktose rekomendacijose. Norėdami pagreitinti procesą, seną vištieną verdame ne visą, o tik dalimis. O kad mėsa būtų minkštesnė, iš anksto pamarinuojame citrinos sultyse maždaug 60 minučių.
10. Kiek laiko reikia virti vištieną? Vištienos virimo laikas yra skaičiuojamas nuo akimirkos, kai užverda vanduo.
11. Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip: jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.
12. Kiek laiko virti visą vištą? Visa vidutinė skerdena verdama maždaug 60 minučių. Jeigu turima višta yra tikrai didelė, laikas turės būti padidintas dar apie 20-30 minučių.
13. Kiek laiko virti vištienos krūtinėlę? Krūtinėlės be kaulų ir be odos išverdamos per maždaug 15-20 minučių. Tokiu atveju filė geriau perpjauname perpus arba dideliais gabaliukais. Krūtinėlės su kaulu ir su oda verdamos kiek ilgiau - maždaug pusvalandį.
14. Kiek laiko virti vištienos ketvirčius? Ketvirčius verdame maždaug 40 minučių. Šlaunelės su kaulu ir su oda verdami maždaug pusvalandį. Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.
15. Kiek laiko virti vištienos sparnelius? Vištienos sparneliai yra verdami maždaug 30-35 minutes.

Kaip marinuoti vištieną
Marinatui negailėkite druskos ir kitų prieskonių, nes tik dalis jų įsigers į mėsą, net jei marinuosite per naktį. Vištiena gali būti šiek tiek „blanki“, todėl jai tinka „ryškaus“ skonio marinatas.
1. Paruoškite marinatą dubenyje, tada perpilkite jį į sandarų indą, pavyzdžiui, plastikinį uždaromą maišelį arba maisto laikymo indą, kuriame tilptų visa mėsa.
2. Sudėkite vištienos gabalėlius ir panardinkite juos į marinatą. Kad aromatas ir skonis patektų į mėsą, prieš tai galite kelis kartus įpjauti mėsą peiliu, tačiau tai nėra būtina.
3. Uždarykite indą ir perkelkite į šaldytuvą, kad vištiena marinuotųsi ne ilgiau kaip 24 valandas.

Kiek laiko virti vištieną?
Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Paskelbė: Lankytojas20 Lapkričio 2024Virta vištiena yra itin maistingas ir gardus produktas. Ją itin gerai įsisavina žmogaus organizmas. Vištienoje yra labai didelis baltymų ir visai nedidelis riebalų kiekis, o tai labai vertinama sportuojant, taipogi laikantis svorio metimo dietos.
Šiame mano straipsnyje šiandien sužinosite:
- Kaip teisingai reikėtų virti vištieną?
- Kiek laiko reikėtų virti vištieną?
- - Kiek laiko reikia virti visą vištą?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos krūtinėlę?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos ketvirčius?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos sparnelius?
- - Kiek laiko virti vištienos subproduktus?
- Kaip virti vištieną puode
- - Ir papildomais tirštos vištienos sriubos su daržovėmis receptas

🍶 Jogurto marinatas
Lengviausias marinatas mėgstantiems vištieną, kuris itin dietiškas. Tik natūralūs produktai ir be jokio majonezo!
Ingredientai:
Kaip paruošti aromatinga jogurto marinatą:
- Sumaišykite visus ingredientus į vientisą masę ir joje marinuokite vištieną.
- Vištieną rekomenduojama palikti marinuotis nakčiai.
- Pasūdykite vištieną kepimo pabaigoje arba prieš pat patiekiant.

Kaip marinuoti vištieną, kad ji būtų minkšta, o skonis – ypatingas: 5 receptai, kuriuos turite išmėginti
Svarbiausia užduotis marinuojant vištieną? Išskirtinis skonis ir minkštumas. Itin dažnai susiduriame su tuo, jog vištiena, nepaisant mūsų pastangų, išlieka sausa ir kieta. Ar gali padėti tinkamas marinatas?
Šaltinis:Sultinga vištiena / Shutterstock nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 7 Marinatas Patiekalai Paukštiena „Tooobulas grilis“ Grilis Vištiena Maistas