pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos Kepsneliai su Moliūgų Sėklomis: Traškus ir Maistingas Receptas

Šis patiekalas - traškūs vištienos kepsneliai su sezamo sėklomis - puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Vištienos krūtinėlė yra lengvai prieinama ir greitai paruošiama mėsa, o sezamo sėklos suteikia patiekalui išskirtinį skonį bei traškumą.

Labai paprastas ir gardus kepsnys su sezamų sėklomis. Šios sėklos suteikia kepsniui riešutų skonį ir traškią tekstūrą.

Maistinė vertė

Be to, šis patiekalas yra maistingas:

  • Kalorijos iš viso: apie 1600 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (jei patiekiama 4 porcijos): apie 400 kcal

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vištienos krūtinėlė: galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų ar kalakutienos filė.
  • Džiūvėsėliai: vietoj jų tinka smulkinti kukurūzų dribsniai ar maltos avižos.
  • Česnako milteliai: galima pakeisti šviežiu smulkintu česnaku ar svogūnų milteliais.

Marinato Paslaptis

Kaip vištienos mėgėjas galiu pasidalinti dar viena nedidele paslaptimi, kurią sužinojau iš vieno restorano virėjo. Verta turėti savo šaldytuve pačių gaminto marinato vištienai.

Supjaustome apysmulkiai česnako galvutę, suberiame į tuščią puslitrinį stiklainį, įberiame arbatinį šaukštelį druskos, šešis - cukraus, įpilame devynių procentų acto aštuoniasdešimt gramų (aš darau iš akies, turi gautis saldžiarūgštis tirpalas), ir visa tai lėtai užpilame verdančiu vandeniu, tvirtai užsukame dangteliu. Galima pavartyti, kad cukrus ir druska tolygiai ištirptų. Atvėsusį stiklainį dedame į šaldytuvą ir naudojame tik prireikus.

Receptai su vištiena

Jei įdomu sužinoti daugiau, apie įvairiausius ir gardžius vištienos receptus, apsilankykite skaniausi vištienos patiekalai puslapyje.

Vištienos kepsneliai su daržovėmis orkaitėje

Tokiai netradicinei vištos kombinacijai pasipriešino mano namiškiai. Juk buvo įprasta kepti su bulvėmis, ryžiais, įvairiausiomis daržovėmis, tik ne su pupelėmis. Tądien uošvė netikėtai atvežė daug virtų pupelių ir didelį gabalą oranžinio moliūgo. Eksperimentas viršijo visus lūkesčius.

Skardą ištepame šlakeliu aliejaus, sudedame vištos gabalus taip, kad tarp jų liktų šiek tiek vietos. Pašauname į orkaitę dviejų šimtų laipsnių temperatūroje. Atėjus laikui, ištraukiame skardą ir į tarpus tarp vištos gabalų suberiame pupeles, tada ant jų sudėliojame moliūgo gabalėlius.

Garuose virti vištienos kepsneliai su moliūgų sėklomis

Ingredientai:

  • 150 g vištos krūtinėlės be kaulų ir odos
  • 30 g grietinėlės
  • 20 g moliūgų sėklų
  • Druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį

Garnyrui:

  • 200 g šaldytų ar šviežių daržovių

Vištos krūtinėlė be odos ir kaulų sukapojama, palaistoma grietinėle arba pienu, dedama truputėlis druskos ir maltų baltųjų pipirų. Formuojami lapelio formos kepsneliai, kurie apvoliojami moliūgo sėklose. Verdama garuose specialiame puode. Baigiant virti, į puodą pasirinktinai dedamos garnyrui skirtos daržovės. Tai gali būti šparagai, cukinijos, morkos, Briuselio ar žiediniai kopūstai ir kt. Daržovės neturi būti suvirusios, o kepsnelis - per daug perkepęs.

Traški kokosų vištiena

Traški kokosų vištiena - pikantiškas ir turintis išskirtinį skonį patiekalas. Vištieną lengvai išmuškite ir įtrinkite prieskoniais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pavoliokite, kad gerai pasidengtų, nupurtykite likučius ir dėkite kepsnius į keptuvę su į kaitintu aliejumi. Kepkite po 4-5 min.