Instrukcijos
- Žuvį išvirkite garuose (galite panaudoti ir anksčiau pagamintą ir nesuvalgytą žuvį). Virkite vos kelias minutes, tik kol žuvis pakeis spalvą, išliks labai minkšta ir trapi. Išimkite visus kaulus, jei žuvis su oda, nuluipkite odą ir išmeskite. Garuose virtą žuvį pirštais sutrupinkite, arba sumalkite (galite su kitais ingredientais) arba sukapokite peiliu.
- Bulves išvirkite iki minkštumo ir sutrinkite grūstuve. Galite panaudoti ir jau turimas. likusias nesuvalgytas virtas bulves, galite bulves sumalti kartu su žuvimi.
- Svogūnus trumpai apkepinkite šlakelyje aliejaus, tik kol jie suminkštės ir taps permatomi.
- Dubenyje sumaišykite žuvį, trintas bulves, apkepintus svogūnus, kiaušinį, suberkite smulkiai sukapotus žalumynus, įberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite visą masę, ji turi būti gana šlapia. Įdėkite truputį miltų (arba manų), jei manote, kad masė pernelyg minkšta, bus sunku ją formuoti. Kuo daugiau dėsite miltų, tuo kotletai bus kietesni, tad nepadauginkite.
- Šlapiomis rankomis formuokite iš šios masės kotletukus. Į gilesnę lėkštę įberkite džiūvėsių ir gausiai išvoliokite džiūvėsiuose kotletukus iš visų pusių. Kepkite ant vidutinės ugnies, gilesnėje keptuvėje, su pakankamai įkaitinto aliejaus, kad kotletukai gražiai apskrustų iš visų pusių.
- Patiekite su bulvių koše (aš tiekiau su kalafiorų koše) ir su raugintais agurkėliais, čia tiks ir krienų padažas, ir tartar padažas, ką mėgstate labiausiai:)
- Paruošimo laikas: 20 min
- Gaminimo laikas: 20 min
- Kategorija: Main Dish
- Virtuvė: Lietuvos
Žuvies kotletai
Daug kam net mintis apie žuvies kotletus primena nelabai kokius kvapus virtuvėje:) Kiti dar pamena ir tuos laikus, kai į tuos kotletus keliaudavo abėjotino šviežumo ingredientai, o jei jau dvoks visa virtuvė, tai koks skirtumas nuo ko?:)
Šie, žinokit, kitokie. Sultingi ir minkšti viduje, itin traškūs išorėje, ir jokio įkyraus kvapo! Žinoma, rašau čia savo įspūdžius, nes kotletams naojau kokybišką menkės filė. Buvau nusipirkusi jos šaldytos, tad per porą valandų ji atitirpo, dar turėjau iš vakaro virtų bulvių, tad lengvą vakarienę paruošti buvo gana paprasta ir greita.
Jums turbūt jau kirba klausimas kur ta paslaptis, kodėl teigiu, kad šie kotletai neturi įkyraus žuvies kvapo? Paslaptis tame, kad žuvis kotletams pirmiausia išverdama garuose! Per kelias minutes ji tampa sultinga ir minkšta (šiukštu nepervirkit, nes su laiku ji tik kietės!), tada ją nors ir rankomis galima sutrupinti į masę kotletams. Jei netingit, galit ir sumalti. Arba sukapoti peiliu. Tiks viskas:)
Aš savo žuvies kotletus patiekiau su kalafiorų koše ir raugintais agurkais. Man skonis ypatingai gerai suderėjo:)
clock clock iconcutlery cutlery icon
folder folder icon
instagram instagram icon
pinterest pinterest icon
print print icon
squares squares icon
heart heart icon
heart solid heart solid icon

Sudėtis
Jūrinių lydekų kotletai gali būti vadinamas ekonomiškas receptas. Jie nereikalauja didelių investicijų. Ir laikas ruošiant užtruks gana didelis.
Norėdami gauti dar kvepiantys, gražus ir skanus pyragai europinių paprastųjų jūrinių lydekų prie įdaru, galite pridėti smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų arba krapų šaukštas. Paprikos duos malonaus skonio ir gintaro spalvą. Ir jei jūs neturite laikytis griežtos dietos ir nepatinka pernelyg subtilus žuvies patiekalų, faršą kartu su jūrų lydekų filė mažą gabalėlį kumpio - tai padaryti mėsainiai sultingesnis.

Ingredientai:
Lydekos kotletus su lašinukais nesunku pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.
- Lašinius (naudojau nesūdytus) nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Aštriu plačiu peiliu nuo viso riebalų paviršiaus atsargiai nubraukite viršutinį sluoksnį. Nuimkite odą ir supjaustykite lašinius mažais gabalėliais.
- Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Mėsmalės pagamba susmulkinkite lašinius su svogūnu ir česnaku.
- Nuo lydekos pašalinkite pelekus ir kaulus. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Žuvį supjaustykite mažais gabalėliais ir susmulkinkite mėsmale.
- Batoną panardinkite į vandenį 5 minutėms. Tada nupilkite skystį, atsargiai išspauskite batoną ir sutrinkite šakute iki vientisos masės.
- Giliame dubenyje sumaišykite susmulkintą žuvį, taukus ir batoną. Įmuškite kiaušinį, druską, pipirus, išmaišykite ir gerai išminkykite faršą.
- Sudėkite džiūvėsėlius ant didelės plokščios lėkštės. Drėgnomis rankomis paimkite šiek tiek faršo ir suformuokite pailgą kotletą. Jį apvoliokite džiūvėsėliuose. Pakartokite veiksmus su likusiu faršu.
- Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite kotletus ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Lydekos kotletus su šonine galima patiekti su bet kokiu garnyru: bulvių koše, virtomis bulvėmis, ryžiais. Prieš patiekdami papuoškite patiekalą susmulkintomis žolelėmis. Lydekos mėsa turi atpažįstamą skonį ir aromatą. Jai taip pat būdinga tanki tekstūra, tačiau dėl riebalų ir batono naudojimo kotletai yra švelnūs ir sultingi.
Patarimas: lydekos kotletus su lašinukais taip pat galima kepti orkaitėje arba virti garuose, kad sumažėtų kalorijų kiekis.

Dietiniai kotletai
Žuvis kotletai iš maltos jūrų lydekų - puikus vaikų mitybai. Šis patiekalas yra rekomenduojamas daugelio mitybos ir pediatrai. Kai ateina laikas susipažinti su žuvų, jūrų lydekos puikiai.
Jei virėjas kotletai konkurso jūrų lydekų šerti mažą vaiką, jūs neturėtumėte daryti didelių porcijų. Laikyti vaikų maitinimą nerekomenduojama, tai geriau virti, kiek vaikas suvalgo vienu metu.
