pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos sprandinės kepsnys - Puikių skončių ieškojimas

Renkamės skaniausią kiaulienos marinuotą mėsą

„Norfos“ tinklo parduotuvių mėsos skyriuose radau didelį marinuotos kiaulienos asortimentą, mėsos gabaliukai tiesiog „maudosi“ ryškiai raudoname ar žolelių žalumos marinatuose.

Tikras gurmaniškas atradimas – kiaulienos nugarinė su kaulu česnakiniame, sprandinės šašlykas su česnakų ir pipirų, šonkauliai amerikietiškame, sprandinė su kaulu „Texas“, nugarinė česnakiniame, karkos kepsnys česnakų ir pipirų, mentė su kaulu česnakiniame, šoninė amerikietiškame marinatuose. Išsirinksite geriausia, jei viską paragausite, taigi, laikas kaisti grilį, o jei tokio neturite – orkaitę.

Ritos Šemelytės nuotr./Kiaulienos sprandinė su daržovių asorti

Kiaulienos sprandinė be kaulo česnakų ir pipirų marinate su keptų daržovių asorti

Kiaulienos sprandinė pati minkščiausia ir sultingiausia mėsos dalis, todėl jai net nereikia papildomo padažo. Mėgaukimės natūraliu skoniu, švelniai pagardintu traiškyto česnako ir grūstų pipirų marinatu – valgydami tikrai jausite šiuos marinato ingredientus. O kad dar labiau pabrėžtumėte patiekalo privalumus – didelis ir puikus sprandinės kepsnys į lėkštę keliauja su keptų daržovių asorti. Vieno mėsos gabaliuko tikrai užteks pamaitinti net ir labiausiai išbadėjusį valgytoją.

Reikės:

  • 2 gabaliukų „Rivonos“ kiaulienos sprandinės be kaulo česnako ir pipirų marinate

Garnyrui:

  • 1 česnako galvutės
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 1 didelės paprikos
  • 2 morkų
  • 1 baklažano
  • 1 poro
  • druskos, pipirų, aliejaus

Papuošimui:

  • žolelių: petražolių, bazilikų, sultenių

Gaminimas:

Mėsą kepame apie 50 min., tuomet prakirpkite kepimo rankovę, padidinkite kaitrą iki 200 laipsnių ir įjunkite grilio režimą, kad mėsa gražiai apskrustų.

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Svogūną ir česnaką smulkiai sukapojame ir išmaišome su kefyru ir rūkyta paprika, pipirais, provanso žolelėmis.

Sprandinės gabalą dėti į indą, užpilti marinatą, kad visas gabalas pasidengtų marinatu. Bent kelioms valandoms ar nakčiai dėti į šaldytuvą pasimarinuoti. Kelis kartus mėsą apversti.

Sprandinę įtrinti druska, dėti į kepimo maišą, užrišti ir dėti kepti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 1 - 1.5 valandas (jei norite sultingesnės mėsos, su trupučiu kraujo, kepkite trumpiau, jeigu geriau iškepusios, kepkite ilgiau). Tuomet maišą atsargiai prakirpti ir kepti dar 20 minučių, kad viršus apskrustų.

Tikslus kepimo laikas gali priklausyti ir nuo pačios orkaitės. Geriausias būdas įsitikinti, kad mėsa iškepė iki norimo lygmens - patikrinti kepsniuką maisto termometru (tikrinkite storiausioje kepsnio vietoje). Jei temperatūra apie 65 C laipsnius, mėsa bus sultingesnė, drėgnesnė, jei apie 70 C laipsnių ir daugiau, mėsa jau bus gerai iškepusi. Jei prakirpus maišą ir pamatavus temperatūrą matote, kad mėsa dar nėra norimo iškepimo, maišo kraštus dar pridenkite, kad neperkeptų išorė

Išėmus iš orkaitės prieš pjaustant būtinai reikėtų duoti mėsą pastovėti bent 10-15 minučių, kad skysčiai kepsnio viduje tolygiai pasiskirstytų.

Kiaulienos sprandines kepsnys

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Recepto paruošimas

1. Šiame recepte naudojom, sprandinę su kaulu, bet galima ir be jo. Mėsą šiek tiek pamušame.

2. Apibarstome su druska bei pipirais.

3. Tuomet kiaušinius išplakame bei beriame kietojo sūrio. Kepsnius apvoliojame kiaušinio plakinyje su sūriu bei apkepame ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų.

4. Apkepusią mėsytę sudedame į kepimo skardą.

5. Tada užliejimui skirtą sūrį sutarkuojame, dedame kapotas petražoles, į keturias dalis supjaustytus pomidoriukus, majonezą. Dar galima supilti likusį kiaušinio plakinį su kietuoju sūriu, tada užliejimas gaunasi standesnis.

6. Visą šią masę padaliname ant kiekvieno kepsnio.

7. Kepsnius kepame 180 laipsnių temperatūros maždaug 25-30 minučių. Tikras skanumėlis!

Sprandinės kepsnys

Gaminame . Sprandinės kepsnys
Į nedidelį indą supilame džiuvesėlius, sudedame garstyčias, druską, pipirus. Įpilame aliejaus ir gerai išmaišome. Turėtų gautis tirštoka, lengvai tepama košelė. Jei gavosi per kieta - įpilame dar aliejaus, jei išėjo per skysta - įberiame dar šiek tiek džiuvesėlių. Gauta košele iš visų pusių aptepame kiaulienos sprandinės gabalą. Apteptą sprandinės gabalą dedame į sandarų indą, pridengiame, kad neapdžiūtu ir paliekame šaldytuve 24 val. Į kepimo skardą įpilame truputį aliejaus, dedame kiaulienos sprandinės gabalą.

Sprandinės kepsnį kepame orkaitėje 230 laipsnių temperatūroje apie 2 val. Kad kiaulienos sprandinės kepsnys neapdegtų, sprandinės kepsnio viršų galima lengvai pridengti kepimo folija.

Kiaulienos sprandinės kepsnys skanu su bruknių padažu, džiovintų grybų padažu. Skanaus.

Panašūs receptai

Kotletai su omleto suktinukais

Kiaulienos gabaliukai su pupelėmis ir pomidorais

Kotletai su įdaru

Mėsos vyniotinis su bulvių įdaru

Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu

Saldžiarūgštė kiauliena su daržovėmis