pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Apelsininiai sausainiai su šokolado gabaliukais: receptas

Šie apelsininiai sausainiai su aguonomis, tai tikras skanumėlis, glajus jiems priduoda sodresnį apelsinų skonį. Šie sausainiai yra itin skanūs ne tik paprastą dieną prie rytinės kavos puodelio, bet jais galima pasidžiaugti ir per dideles šventes, kaip Kalėdos ar Valentino diena. Šį kartą aš visus draugus nustebinau be jokios progos, tad dalinuosi ir receptu. O ir pati negaliu sustoti valgyti. Tikiuosi, kad patiks ir Jums!

„Puikus filmas, puikus patiekalas ir puiki nuotaika - geriausias planas šeštadieniui! Pagrindiniam patiekalui paruošime itališkus kukulius pomidorų padaže su kremine kukurūzų koše, o desertui - apelsinais kvepiančius sviestinius sausainius su riešutais ir šokoladu“, - intriguoja Kotryna ir šį šeštadienį kviečia praleisti kartu. Kaip pasigaminti „Krikštatėvyje“ Kotrynos pastebėtą patiekalą, pamatysite laidoje, o deserto receptu Kotryna dalijasi nieko nelaukdama.

Apelsininių sausainių ingredientai

Apelsininiams sausainiams reikės:

  • 225 g kambario temperatūros sviesto;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 280 g miltų;
  • 80 g skrudintų lazdyno riešutų be odelių;
  • Kelių apelsinų;
  • 150 g juodojo šokolado;
  • Druskos.

Apelsininių sausainių gaminimo eiga

  1. Sviestą su cukraus pudra išplakite iki purumo.
  2. Suberkite miltus ir skrudintus riešutus. Gerai išmaišykite.
  3. Vieno apelsino žievelę smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į tešlą.
  4. Atpjovę nedidelį gabalėlį apelsino (maždaug ketvirtį), išspauskite sultis ir supilkite į tešlą. Viską dar kartą gerai išmaišykite.
  5. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iš jos suformuokite volelį.
  6. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve maždaug valandai, kad sustingtų.
  7. Sustingusią tešlą supjaustykite griežinėliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
  8. Sausainiai kepdami plečiasi, tad skardoje tarp jų palikite vietos. Kepkite tol, kol sausainiai įgaus gelsvą atspalvį. Jiems iškepus, palikite atvėsti.
  9. Per šį laiką ištirpinkite šokoladą garų vonelėje.
  10. Vieną sausainio pusę pamerkite į šokoladą, o tuomet padėkite jį ant grotelių, kad sustingtų.
  11. Šokoladinę sausainio pusę dar galite pabarstyti sutarkuota apelsino žievele.
  12. Skanaus!

Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai

Jau galvojau, atėjo vasara, daugiau laiko praleisiu lauke ir mažiau virtuvėje. Bet oras toks, kad norisi ko nors visai ne vasariško, o šokoladinio.

Mums reikės:

Tešlai:

  • 1 vienetas apelsinų
  • 1 stiklinė apelsinų (žievelė su cukrumi, smulkinta)
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 0.5 valgomojo šaukšto vanilės
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių
  • 240 gramų juodojo šokolado
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 stiklinė sviesto (nesūdytas)

Glazūrai:

  • 2 valg. š.
  • 1 1/2 a. š.
  • 1/2 a. š.
  • 1 a. š.

Gaminame šokoladinius - apelsininius sausainius

  1. Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Nuolat maišant įmušamas kiaušinis, supilamas pienas.
  2. Miltai sumaišomi su kakava ir supilami į sviesto - pieno masę. Užminkoma minkšta sausainių tešla.
  3. Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas maždaug 0,5-0,7 cm storio tešlos lakštas. Sausainių formelėmis arba stikline išspaudžiami sausainiai.
  4. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudedami sausainiai. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 10-12 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepę sausainiai pilnai atvėsinami.
  5. Glazūrai: cukraus pudra sumaišoma su apelsinų sultimis ir gaunama tiršta, glotni masė. Dedama šaukšteliu ant atvėsusių sausainių ir paliekama, kad sustingtų.

    Papuošimui: šokolado gabaliukai sudedami į dubenį ir ištirpinami karšto vandens vonelėje. Apelsino skiltelės supjaustomos gabaliukais. Apelsino gabaliukai sudedami ant popierinio rankšluosčio ir labai gerai nusausinami. Ant sausainių glazūros išdėliojami apelsinų gabaliukai ir apšlakstomi šokoladu.

  6. Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai paruošti.

Dideliame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską ir tarkuotą apelsinų žievelę. Nepamirškite gerai išmaišyti, kad žievelė tolygiai pasiskirstytų. Aš to nepadariau, todėl tešloje kai kur liko dideli žievelės gumuliukai. Šokoladą stambiai sukapojame peiliu.

  1. Kitame dubenyje sumaišome tirpintą sviestą, apelsinų sultis, vanilės ekstraktą ir kiaušinius. Maišome, kol masė taps vientisa. Supilame ją į sausus produktus. Maišome tik tiek, kad neliktų miltų gumuliukų.
  2. Keksiukų kepimo formą išklojame vienkartinėmis popierinėmis formelėmis. Kol keksiukai kepa paruošiame apelsinų sirupą.
  3. Iškepusius keksiukus kelis kartus subadome dantų krapštuku ir apipilame paruoštu sirupu.

Apelsininiai sausainiai su šokoladu

Sviestą išsukame su cukrumi. Kartu sumaišome miltus ir druską. Miltus bei sviestą suminkome rankomis, kad gautųsi gumulėliai. Sumaišome susicukravusią apelsino žievelę, apelsino minkštimą bei sultis su vanile ir įmaišome į tešlą. Tešlą padedame 1 val. į šaldytuvą. Suformuojame apvalius sausainius ir dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepame apie 15-20 min. 160 laipsnių temperatūroje. Iškeptus atvėsiname ir dalį aptepame vandens vonelėje ištirpintu šokoladu. Padedame šaltai, kad šokoladas sustingtų. Skanaujame!