pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Nesaldūs Pyragai su Sluoksniuota Tešla: Receptai ir Įkvėpimai

Yra pasaulyje tokių žmonių, kurie labai mėgsta desertinius pyragus, bet tikiuosi, kad yra ir tokių tokių kaip aš, kurie labiau mėgsta rimtus ir sočius pyragus. Nesaldūs pyragai, prikrauti daržovių, yra tikras taip vadinamas „crowd pleaser“ (arba pulko žmonių džiugintojas).

Sluoksniuotos Tešlos Pyragas su Lašiša

Jūsų dėmesiui - be galo skanus sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša arba lašišos Velingtonas. Kartais lašišos Velingtonas vadinamas kepsniu, kartais pyragu, aš sakyčiau, kad tai kažkas per vidurį. Po plonu sluoksniuotos tešlos sluoksniu slepiasi lašišos, kreminio sūrio ir žalumynų įdaras. Tai - puikus patiekalas svečiams pavaišinti, todėl labai tiktų artėjančioms Velykoms. Atrodo šventiškai, o iškepsite lengvai. Tikiu, kad pavyks kiekvienam.

Lašišą pamarinuoti pakanka tol, kol paruošite kitus ingredientus, todėl ilgai netruksite. Vis tik jei laiko turite daugiau - žinoma, verta palaikyti ilgiau. Marinatui rinkausi su citrinos sultimis sumaišytą „Kikkoman“ Teriyaki padažą. Puikus ir padažo skonis, ir sudėtis! Iš nurodyto kiekio iškepiau 3 nedidelius sluoksniuotos tešlos pyragus. Jiems sunaudojau 4 lašišos kepsnius - vieną iš jų išdalinau po lygiai kiekvienam pyragui.

Jei norėtumėte kepti vieną didelį pyragą, sluoksniuotos tešlos lakšto galima nepjaustyti ir lašišos filė kepsnius ant tešlos dėti vieną šalia kito. Įpjovos pyrago viršuje ne tik gražiai atrodo, bet ir leidžia kepiniui „kvėpuoti”. Nors tešla įdaras apsuktas standžiai, šonai neįtrūksta, įdaras neišbėga.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša gali būti patiektas kaip pagrindinis patiekalas su šalia jo tinkančiu garnyru. Labai tinka salotos, apvirtos ar apkeptos daržovės, pvz. smidrai, šparaginės pupelės, žirneliai, brokoliai ir kt.

Ingredientai:

  • Lašišos filė
  • Kreminis sūris
  • Špinatai
  • Krapai
  • Sluoksniuota tešla
  • Teriyaki padažas
  • Citrinų sultys
  • Druska, juodieji pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • Česnakas
  • Kiaušinis

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite Teriyaki padažą su citrinos sultimis. Lašišos filė pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir aptepkite marinatu.
  2. Tuo tarpu švelniai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi pusę minutės apkepkite įspaustas česnako skilteles. Sudėkite špinatus.
  3. Į tepamą sūrį sudėkite keptus špinatus ir susmulkintus krapus.
  4. Ant kiekvienos dalies uždėkite lašišos filė kepsnius.
  5. Kiaušinį paplakite su šlakeliu vandens ir aptepkite plakiniu sluoksniuotą tešlą aplink įdarą.
  6. Užlenkite ilguosius galus taip, kad neliktų oro tarpų. Tuomet į vidų užlenkite trumpuosius galus. Švelniai paspauskite šakute.
  7. Pyragus apverskite ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.

Šis nesaldus pyragas puikiai tinka ir sotesnei vakarienei, vos ištrauktas iš orkaitės; ir kaip užkandis, net kai visiškai atvėsta; o taip pat skanus ir pašildytas. Beje, druskos recepte nėra labai sąmoningai vien todėl, kad sūrumo pilnai pakanka nuo lašišos.

Sluoksniuotos Tešlos Pyragas su Daržovėmis ir Sūriu

Sluoksniuotos tešlos pyragui su daržovėmis ir sūriu reikia:

Ingredientai:

  • 500 g sluoksniuotos tešlos
  • 125 g tepamojo sūrio
  • 3 pomidorai
  • 1 šaukštelis Provanso žolelių
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos
  • 3-4 šakelių šviežių čiobrelių

Gaminimo eiga:

  1. Sluoksniuotos tešlos lakštą įdėkite į skardą, subadykite šakute. Aptepkite tepamuoju sūriu.
  2. Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėliokite ant sūrio, pabarstykite Provanso žolelėmis.
  3. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje 30 min., ištraukite, pabarstykite kietuoju sūriu ir dar trumpai pakepkite.

Kiti Nesaldūs Pyragai

  • Tarta su rūkytu varškės sūriu: Pikantiškas kepinys su dūmo ir varškės skoniu.
  • Pyragas su cukinijomis: Puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiui, jei tik liks gabalėlis iš vakar.
  • Pyragas su grybais: Namai pakvips lietuviško miško gėrybėmis.
  • Vegetariškas pyragas su mocarela: Gaivaus ir pikantiško skonio.
  • Pyragas su feta sūriu ir špinatais: Skanus ir sultingas.
  • Tuno pyragas su varške: Itin tinka prie vyno.
  • Moliūgų pyragas su sūriu: Gražus ir gardus rudens pyragas.
  • Pyragas su ožkos sūriu, pistacijomis ir slyvomis: Neįprasti ingredientai sukuria nuostabų skonį.
  • Špinatų pyragas su varške iš sluoksniuotos tešlos: Lengvai pagaminamas ir skanus.

Kišas su Sluoksniuota Tešla

Tai, galima sakyti, kišas, tik trapios tešlos pasirinkau neruošti ir vietoje jos naudojau sluoksniuotą tešlą. Man ši tešla praverčia, kai norisi sutrumpinti gaminimo laiką: greičiau, o skonis nenukenčia. Tokį pyragą paprastai vežuosi į pajūrį, sodą, gamtą, nes iškepa labai greitai ir puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek užkandžiui. Tai, galima sakyti, kišas, tik trapios tešlos pasirinkau neruošti ir vietoje jos naudojau sluoksniuotą tešlą.

Gaminimo eiga:

  1. Sluoksniuotą tešlą įtieskite į kepimo formą, suformuojant kraštus (naudojau stačiakampę formą). Jei naudojate tešlą gabalėliais, sulipdykite juos tarpusavyje.
  2. Pridenkite tešlą kepimo popieriaus lakštu ir priberkite žirnių/ pupelių ar uždėkite mažesnę kepimo formą, kad kepant tešla nenuslystų. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
  3. Žirnius/ pupeles ar formelę išimkite ir kepkite dar 5 min.
  4. Ranka lengvai išplakite kiaušinius su druska ir juodaisiais pipirais. Supilkite grietinėlę. Sutarkuokite sūrį.
  5. Paplėšytą vytintą kumpį ir per pusę perpjautus pomidorus sudėkite ant sluoksniuotos tešlos pagrindo.
  6. Gražgarstes ir pusmėnuliais supjaustytas cukinijas įmaišykite į tešlą.
  7. Kepkite pyragą 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.