Kiaulienos kepsniai – išleiskite su centais
Kiaulienos kepsnys yra minkšti kiaulienos gabalėliai, kurie greitai paruošiami savaitės vakarienei.
Kiaulienos kepsniai, pagardinti šviežiomis žolelėmis, patiekiami su kreminiu sviesto padažu, kuris bet kokį patiekalą paverčia šedevru!
- Kiaulienos kepsniai yra gražiai marmuriniai, juos išlaiko švelnus ir drėgnas.
- Šiam receptui reikia labai nedaug ingredientų.
- Nors kepsniai tiesiog pagardinti, sviestinis padažas turi puikų skonį.
- Šis receptas yra kaip lengva, nes ji yra elegantiška! Patiekite su paprastomis išmaišytomis salotomis, vakarienės suktinukais ir taure vyno!
Ką dar iš kiaulienos? 38 nesudėtingi ir sotūs receptai
Kepsneliai, troškiniai, plovas ir kotletai - neabejotinai šie sušildantys ir jaukūs, kartais nostalgiški patiekalai dažnai vyrauja mūsų virtuvėse. Bet juk kartais taip norisi paruošti kažką sotaus ir visai nesudėtingo, ypač, kai už lango vis dar žiema! O tokie kiaulienos patiekalai tikrai tiks šeimos pietums ar vakarienei.
Siūlome net 38 nesudėtingų ir sočių patiekalų receptų su kiauliena!

Su ugnimi atsargiai – nesudeginkite mėsos
Jei planuojate kepti daug mėsos vienu metu, atkreipkite dėmesį, kad ir kepsninė turi būti didelė – mėsos gabaliukai turi tilpti laisvai. Gero kepsnio paslaptis – ir tinkama kuro rūšis. Geriausia, jei griliuje užkursite lapuočių medžių malkas ar įkaitinsite tokios pačios medienos anglis.
D.Bartošius nerekomenduoja anglių įdegimui naudoti cheminių uždegimo skysčių, nes jie gali turėti toksinių medžiagų ir gadinti iškeptos mėsos skonį. Taip pat svarbu įsitikinti, kad kepate ant pilkšvų žarijų, kepsninėje nėra atviros liepsnos.
„Kepimo temperatūra turi būti ne mažiau 200 laipsnių, jei neturime termometro, patikrinkite kitaip – ištieskite ranką apie 15 cm virš žarijų, turėtume ją išlaikyti kelias sekundes“, – sako D.Bartošius.
Pasak mėsininko, dažniausia daroma klaida yra tai, kad mėsa kepama per ilgai, dėl to išsausėja ir kietėja: „Iš pradžių kepimo temperatūra turi būti aukštesnė, kad susidarytų traškus paviršius ir sultingas vidus, o
vėliau kepame žemesnėje temperatūroje.“

Kiaulienos mentes kepsniai
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kiaulienos mentes kepsniai” rasta receptų 1000Kiaulienos mentė marinuota svogūnų pataleKiaulienos mentė kepta ant žarijų