pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausi Kiaulienos Kumpio Receptai - Kaip Paruošti Tobulą Patiekalą

10 geriausių kiaulienos kumpio receptai

Čia yra dešimt puikių skonių keptų kumpių, puikiai tinka jūsų Velykoms, Kalėdoms, Padėkos vakarienei arba bet kuriam šventiniam šeimos šventėms.

Dauguma šių receptų reikalauja visiškai iškepto kumpio. Visiškai paruoštą kumpį galima mėgautis sumuštiniuose ir receptuose be tolesnio virimo, tačiau šildymas pagerina skonį ir tekstūrą. Jei nenaudojate glazūros ir tiesiog norite šildyti kumpį, pakuotėje turėtų būti nurodymų, kaip pakartotinai pašildyti kumpį iki 140 F temperatūros. Pažiūrėkite į šiuos paprastus nurodymus, kaip šildyti visiškai paruoštą kumpį .

Šviežias kumpis turi būti virintas iki 145 F. Nesvarbu, ar jis yra šviežias, ar visiškai virtas, jei jūsų kumpis nebuvo supakuotas į USDA patikrintą augalą, kumpis turi būti pašildomas bent iki 165 F

  • 01 iš 10Keptas kumpis su saldaus burbono ir garstyčių glazūra Medus, melasos, apelsinų sulčių, garstyčių ir burbono aromato derinys - tai sultingas keptas kumpis. Kumpis kepamas keletą kartų. Mėgaukitės likusiu kumpiu pusryčių puodelyje arba šiame kepta bulvių patiekale .
  • 02 iš 10Apelsinų glazūruotas kumpis Šį lengvą receptą naudokite be kaulų konservuotą kumpį arba visiškai virtą rūkytą kumpį. Kumpis yra glazūruotas paprastu, lengvai prieskoniu mišiniu garstyčių, marmeladu ir prieskoniais. Dalis glazūros mišinio su razinomis sumaišoma su kvapniu padažu.
  • 03 iš 10Kepta kumpis su persikų grietinėlės glazūra Paprastas, dviejų ingredientų glazūra daro šį iškeptą kumpį greito paruošimo ir kepimo procesą. Liekamasis kumpis daro puikius sumuštinius arba kauliukus ir naudojamas kumpis troškintuose ir salotose.
  • 04 iš 10Kepta kiautė su rudos cukraus garstyčių glazūra Šis gražiai pagardintas, populiarus keptas kumpis yra pagardintas rudo cukraus glazūra. Tai puikus kumpis, skirtas šventiniam patiekalui ar sekmadienį vakarienei. Saldžiarūgštė glazūra yra lengvai prieskoniuotos su cinamonu.
  • 05 iš 10Klevo ir rudojo cukraus glazūruotas kumpis Šis kumpis yra glazūruotas su kvapniu klevų sirupo ir obuolių sulčių deriniu, šiek tiek garstyčių ir rudojo cukraus.
  • 06 iš 10Persikų glazūruotas kumpis "Peach Schnapps" daro šį kumpio glazūrą išskirtinį peachiškumą, bet jaučia laisvę pakeisti persikų nektarą ar kitą likerį ar sultis.
  • 07 iš 10Džeko Danielio glazūruotas kumpis "Jack Daniel's Whisky", rudojo cukraus, apelsinų žvakes ir prieskoniai, pagaminti šį skanų kepta kumpį.
  • 08 iš 10Kumpis su Cola ir klevų glazūra Cola ir klevo sirupas švelnina šį skanų kumpio glazūrą. Tai skanus glazūra, naudojama jūsų šventinio pietų kumpio.
  • 09 iš 10Kumpis su alaus glaistu Šis kumpis yra kepamas aromatiniu rudojo cukraus ir alaus glaistu. Nepamirškite pakartotinai kepti kolos ar imbiero alaus. Arba naudokite nealkoholinį alų.
  • 10 iš 10Keptas kumpis su ananasu Tai klasikinis rūkytas piknikas su ananasais, rudojo cukraus, medaus ir gvazdikėlių. Kepti kumpiai, likę kubeliai, ir įdėti į bulvių sriubą ar švelnų makaronų pyragėlį .

Kiaulienos kumpis receptai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “patiekalai is kiaulienos kumpio be kaulo” rasta receptų 1000Keptas kumpis su kauluKeptas kiaulienos kumpis su medaus glazūra

Keptas kiaulienos kumpis su medumi

Šis šventiškai keptas kiaulienos kumpis su medumi taip pavadintas ne be reikalo – jo gamybos procesas užtrunka virš 4 valandų. Sakoma, kad su meile ir ilgai kepamas kumpis būna bent 10 kartų skanesnis, tad manome, kad pasistengti tikrai verta.

Šiuo būdu išvirta ir kepta mėsa tampa ypatingai sultinga ir tiesiog tirpsta burnoje. Beje, rekomenduojame kepti didelį kumpio gabalą, kadangi net ir nesuvalgius visko iš karto, mėsa šaldytuve išsilaiko 1-2 savaites ir gali puikiai būti naudojama sumuštiniams ar kitiems patiekalams.

Keptas kiaulienos kumpis su medumiPasiruošimas15 minsKepimo trukmė4 hrs

Šventiškas patiekalas ypatingai progai.

Pamaitins : 10IngredientaiKumpio glaistui
  • 75 g rudo cukraus
  • 90 g medaus
  • 50 ml vaisių vyno
Gamybos eiga

Pirmiausia pasiruošiame mėsą. Nuo kumpio nupjaustome riebalų perteklių ir suvynioję į cilindrą surišame storu siūlu. Labai svarbu nuo viršutinės kumpio dalies nenupjauti visų riebalų, kurie kepant karamelizuosis.

Į puodą su šaltu vandeniu dedame perrištą kumpį, stambiai pjaustytas morkas, svogūną, porą šiek tiek druskos ir likusius prieskonius. Uždengiame ir verdame ant nedidelės kaitros 3 valandas.

Artėjant kumpio virimo pabaigai pasigaminame glazūrą. Į atskirą puodą beriame cukrų, medų ir pilame vaisių vyną. Viską kaitiname ant nedidelės ugnies 4-5 minutes, kol gauname tamsios spalvos sirupą. Gautą sirupą pagardiname druska ir pipirais.

Kuomet kumpis išverda, leidžiame jam šiek tiek atvėsti. Tuomet nukerpame siūlą, kuriuo mėsa buvo surišta, peiliu lengvai palyginame viršutinį riebalų sluoksnį (jei kumpis su oda - ją nulupame) ir padarome norimos formos įpjovimus, kurie kepant išryškės.

Įkaitinę orkaitę iki 170 laipsnių supilame ant kumpio viršaus pusę paruoštos medaus glazūros ir kepame orkaitėje 15 minučių.

Praėjus penkiolikai minučių supilame ant viršaus likusią pusę glazūros ir kepame dar 25-30 minučių, kas penkias minutes pašlakstydami nubėgusiu padažu.

Prieš patiekdami leidžiame mėsai pailsėti 10-15 minučių ir patiekame su keptomis ar šviežiomis daržovėmis ir mėgstamu padažu.

Ilgai keptas kiaulienos kumpis ir troškinti raudonieji kopūstai

2.5 kg kiaulienos gabalo su visa oda, kurios, ginkdie, negalima lupti, nes ji labai jau svarbi dalis.

Druska, pipiraiŠaukšto maltos kalendrosTrupučio maltų lauro lapųKmynų0,5 raudono kopūsto galvos2 svogūnų2 dviejų obuolių (geriau, kad tokie paprastesni, rūgštesni būtų)4 šaukštų raudono vyno acto1,5 šaukšto cukraus (aš dedu rudą)keleto patarkavimų muskato riešutošaukšto aliejaus, šaukšto sviesto (pabaigoje, jei norėsis)100 ml apelsinų sulčiųBulviųŽąsų, ančių taukų arba aliejausAlyvuogių aliejausKaip gaminti?Reklama38285

Ruošiam kumpį:

Kai jau mėsa paruošta, orkaitę įkaitinti iki maximumo – kokių 220-240 C.

Kumpio odą įpjauti 2-3 cm iki riebalų, įtrinti negailint druska, pabarstyti kmynais (nes ta druska turi ištraukti drėgmę kepant ir apskrusti).

Reklama41011

Kumpį – į kepimo indą ir į karštą orkaitę, maždaug 20-30 min., kad riebalai pradėtų čirškėti, kepti ir bėgti, ir oda įrustų gražiai.

Tada kaitrą sumažinti iki 150 C ir palikti apie 3 val. ramiai kepti.

Mėsą, beje, aš pabaigoje vieną kartą apverčiu ir leidžiu apačiai apkepti, bet paskui vėl verčiu oda į viršų, kad oda neprarastų traškumo ir spalvos.

Taigi jau visai pabaigoje mėsą išimti, suvynioti į foliją, ant jos uždėti rankšluostį ir leisti jai pailsėti kokias 10–15 minučių. Pabaigti kepti bulves. Pašildyti lėkštes ir ruoštis dishing up operacijai.

Koūstai:

Kol kiauliena kepasi, paruošti troškinimui kopūstus. Viską reikės troškinti ant nedidelės ugnies, taigi geriausiai pasirinkti storasienį sunkų puodą, jei toks yra, jei ne, tai puodą, kurio dangtis tvirtai laikosi.

Svogūną supjaustyti smulkiai ir šaukšte aliejaus ant nedidelės ugnelės pakepinti, kad pasidarytų permatomas.

Kopūstą supjaustyti, obuolius sutarkuoti.

Reklama41011

Tada ant svogūnų dėti obuolius ir kopūstus, pilti actą, cukrų, prieskonius, apelsinų sultis.

Tada viską truputį pamaišyti, kad vienodai pasiskirstytų viskas ir, uždėjus dangtį, ant mažiausios įmanomos ugnelės palikti bent valandai ramiai troškintis.

Po valandos pažiūrėti, kaip einasi, pamaišyti ir dar pusvalandžiui palikti troškintis. Pabaigoje viskas turėtų būti minkšta, saldžiarūgščiai skanu, dar įdėti truputį druskos ir sviesto truputėlį, jei norisi. Šiaip, visas troškinimosi laikas turbūt iki dviejų valandų trunka.

Bulvės:

Bulves nuskusti ir pasūdytam vandenyje pavirti apie 10 minučių, kad jos tik pradėtų minkštėti.