Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, kaip pasigaminti skanų slyvų pyragą su varške. Tai puikus desertas, kuris tinka tiek šeimos susibūrimams, tiek kasdieniam mėgavimuisi. Receptas ne tik paprastas, bet ir kupinas nostalgijos, primenantis vaikystės sodus ir derliaus rinkimo talkas.
Slyvų ir Varškės Pyrago Ingredientai
Norint pagaminti šį nuostabų pyragą, jums reikės šių ingredientų:
Pagrindui:
- 50 g tirpinto sviesto
- 100 g miltų
- 1 kiaušinis
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono
- 80 g cukraus
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
Varškės masei:
- 300 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus
- 3 valg. šaukšt. cukraus
- 1 valg. šaukšt. miltų
- 1 valg. šaukšt. krakmolo (bulvių arba kukurūzų)
Viršui:
- 10-12 slyvų
Gaminimo Eiga
Žingsnis po žingsnio apžvelgsime, kaip paruošti šį gardų pyragą.
Pyrago Pagrindo Ruošimas:
- Į tirpintą ir atvėsintą sviestą įmušame kiaušinį ir išmaišome.
- Dedame likusius ingredientus. Viską išmaišome ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Varškės Masės Ruošimas:
- Varškę sumaišome su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi.
- Beriame miltus ir krakmolą, viską išmaišome.
Slyvų Paruošimas:
- Perpjauname slyvas pusiau, išimame kauliukus.
Pyrago Formavimas ir Kepimas:
- Į kepimo indą (apie 22 cm skersmens) krečiame pagrindui skirtą tešlą, ją gražiai paskirstome (suvilgykite vandenyje pirštus, tada tešla nelips prie rankų).
- Ant tešlos pagrindo dedame varškės masę, paskirstome. Ant viršaus išdėliojame slyvų puseles.
- Kepame iki 180-190°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
- Atvėsusį pyragą apibarstome cukraus pudra.
Alternatyvus Receptas su Granola ir Vegan Blokeliu
Jei norite išbandyti šiek tiek kitokį, bet ne mažiau skanų variantą, pabandykite šį receptą su granola ir vegan blokeliu:
Ingredientai:
- 110 g NATURLI tepamo riebalų mišinio „Vegan block“ (kambario temperatūros)
- 6-7 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
- 6 šaukštų kvietinių miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 150 g PAULUNS granolos su cinamonu ir obuoliais
- 9-10 šviežių vidutinių slyvų
- 2 vidutinių bananų
- 1 saujos šilauogių
- 330 g DOBILAS ekologiškos varškės
- 1 kiaušinio
- Keleto pekaninių karijų
Gaminimo Eiga:
- Į dubenį dėkite NATURLI tepamo riebalų mišinio „Vegan block“, berkite 4-5 šaukštus DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“, miltų, kepimo miltelių ir rankomis viską išmaišykite iki trupinių. Jei labai liptų, dėkite daugiau miltų. Palikite šiek tiek pastovėti. Tada berkite PAULUNS granolos su cinamonu ir obuoliais, karijų, viską maišykite ir truputį pamaigykite pirštais.
- Slyvoms išimkite kauliukus, jei slyvos yra didesnės supjaustykite į 4 dalis, jei mažesnės - 2 ar 3 dalis. Įpjaustykite bananus, berkite šilauoges ir viską išmaišykite.
- Į kitą dubenį dėkite DOBILAS ekologišką varškę, įmuškite kiaušinį, berkite cukraus ir viską išmaišykite.
- Ant kepimo skardelės dėkite pyrago ir silikoninę keksiukų kepimo formas. Į abi jas berkite trupinių taip, kad jie užpildytų apačią ir šiek tiek juos suspauskite pirštais.
- Į pyrago formą dėkite varškės įdarą, paskirstykite tolygiai. Tada dėkite slyvų įdaro ir paskleiskite po visą pagrindą. Padenkite trupinių sluoksnio kepure, ją šiek tiek prispaudami.
- Į keksiukų formą dėkite slyvų įdarą ir padenkite trupinių sluoksniu, jį šiek tiek prispaudami.
- Kepkite orkaitėje 180 °C temp.
Kiti Slyvų Pyrago Receptai
Štai dar vienas slyvų pyrago receptas su varške ir trupiniais:
Reikalingi Produktai (22 cm skersmens formai):
Tešlai:
- 140 g miltų
- 1 trynio
- 100 g šalto sviesto
- Trupučio vanilės aromato
- 90 g cukraus
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
Įdarui:
- 600 g mėlynų slyvų
- 40-50 g maltų migdolų (ar kitų mėgstamų riešutų, jei nemėgstate riešutų, galite ir nedėti)
- 250 g kreminės varškės
- 50 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 35 g miltų
- 130-150 g cukraus (kiekis priklauso nuo slyvų rūgštumo/saldumo)
- Trupučio vanilės aromato
Trupiniams:
- 60 g šalto sviesto
- 60 g cukraus
- 130 g miltų
- Vanilės aromato
Kaip Gaminti:
- Tešla: Sviestą sukapoti, įmušti trynį, berti cukrų, vanilę, miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 35-40 min.
- Įdaras: Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Kiaušinius, varškę, pieną, cukrų, vanilę ir miltus gerai išplakti.
- Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, tešlą iškočioti į apskritimą, dėti į formą ir padaryti maždaug 4,5-5 cm aukščio bortelius. Ant dugno berti maltus migdolus, ratu išdėlioti slyvas, užpilti varškės-kiaušinių mase.
- Trupiniai: Sumaišyti visus ingredientus ir trupinti ant pyrago viršaus.